Alt du skal vide om Apples event i aften: Det forventer vi at se

Alt du skal vide om Apples event i aften: Det forventer vi at se

Når dagen er omme vil mange smartphone-aficionados og andre tech-entusiaster have nye ting til julegaveønskesedlen. Klokken 19.00 dansk tid afholder techgiganten Apple netop et event, hvor vi forventer at høre, hvad den nye nye iPhone kan, hvordan den ser ud og vigtigst af alt: En udgivelsesdato.

Men der er også andet end iPhones på tapetet. Efter sigende skulle der også være et nyt Apple Watch og lanceringsdatoen for et nyt Mac-styresystem. Men indtil videre, så ved vi ingenting, så lad os slå ventetiden ihjel med en liste over fem ting, vi tror, vi får at se ved eventet.

Vi starter med iPhones.

1. iPhones får 100 procent mere kamera

Som vi tidligere har skrevet om, så har Apple hintet kraftigt om, at der vil være ikke ét, men to kameraer på bagsiden af den kommende iPhone. Grunden til dét er, at du så vil blive i stand til at tage billeder, hvor forgrunden er skarp, men baggrunden er sløret. Den effekt kaldes for bokeh, og det er noget, få mobiltelefoner har efterlignet.

Efter sigende skal du dog slå den store sparegris i stykker, hvis du vil bokeh all night long, da det kun skulle være plus-udgaven, der har to kameraer på bagsiden.

iPhone7-8
(Illustration)

2. Og en smule nyt hardware…

Indtil videre går rygterne på, at vi ikke får det alt for store designmæssige nye at se. Altså bortset fra to kameraer på bagsiden. Forbederingerne skulle eksempelvis være, at hjem-knappen nu kan aflæse, hvor hårdt du trykker på den, som vi kender det fra Digital Touch-skærmen fra de nyere modeller.

Derudover skulle den ligne 6s’eren meget, bortset fra at du vil kunne få den i “space black”-sort udgave og den skulle kunne modstå vand og fugt bedre. Derudover bliver indmaden bedre, så din ‘fon bliver hurtigere og kan holde længere – ganske som vi plejer.

Nå ja – og jack-stikket til dine ørebøffer bliver fjernet. Nu foregår dén slags via ladestikket – så nye iPhone-ejere skal enten købe nye høretelfoner eller en adapter til stikket. Klassisk Apple-stil.

iPhone7-3
(Illustration)

3. Lanceringsdato for iOS 10

Ny iPhone betyder også lancering af et nyt styresystem. Det er i hvert fald, hvad alle forventer. Og ikke om en måned eller tre – nej, enten i morgen eller i overmorgen. iOS 10 har været i beta i flere måneder, men endelig kan alle få fingre, i et styresystem vi her på Soundvenue er ret begejstrede for – og som vi selvfølgelig anmelder for dig.

Af hovedfeatures’ne kan vi nævne en helt ny foto-app, der klipper videoer sammen af dine billeder og optagelser, samt en redsignet SMS-funktion, hvor du kan sende effekter og tegne direkte i appen.

4. Nyt styresystem til Mac-computere

MacOS Sierra – arvtageren for El Capitan-styresystemet er også på vej. Ligesom iOS, så forventer vi at få at vide, hvornår computere med lysende æble på bagsiden kan opdatere. Sierra har været i offentlig beta i flere måneder, så vi har en ret god fornemmelse for, hvad vi kan forvente.

Blandt de store features er blandt andet, at Macs nu får Siri indbygget i styresystemet. Det vil sige, at du nu kan tale til din computer, ligesom din iPhone. Om den forstår dig ligeså godt – eller skidt, vil nogen mene – må tiden vise.

Derudover kan din computer nu opfange, hvis du har et Apple Watch på og så låse din computer op – uden at du skal indtaste password. Den indbyggede foto-app vil også få næsten samme overhaling som på iOS 10.

6808a79aa093af43e40deaff0c127095317050fc_expanded_large
Apple Watch

5. Apple Watch 2 på vej med GPS

Apple Watch venter stadig helt på det store, folkelige gennembrud. Kritikere har ofte nævnt, at det er alt for afhængig af, at du har din iPhone i nærheden, ellers kan du ikke SMS’e, ringe og så videre. Mange forventer at et Apple Watch 2 med tilhørende nyt styresystem råder bod på dette.

Derudover håber og tror mange også, at 2’eren især indeholder en GPS, så den ikke skal have en forbindelse til i telefon, for at du kan finde vej med dit smarte ur. Derudover spår mange, at der kommer bedre batteritid, at det bliver vandtæt og at der bliver indbygget et kamera, så du kan tage selfies med dit ur.

Der går også rygter om, at vi slet ikke ser et Apple Watch 2, men en S-udgave, som er en mindre opgradering – præcis som vi kender det fra iPhones. Men alt sammen bliver vi klogere på i aften.

Du kan enten selv streame eventet fra Apples website (kun i Safari) eller fra et Apple TV eller følge med her på sitet, hvor vi vil kommentere og bringe nyheder fra eventet aftenen igennem. Ligeledes har vi en kvinde på gulvet under præsentationen i San Francisco, så vi dækker også direkte fra epicentret – blandt andet på vores Instagram.

Læs også: Apple sætter dato på iPhone-event: Sløret invitation hinter om ny funktion

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af