Du kan roligt springe iPhone 7 over – det er blot en generalprøve

Du kan roligt springe iPhone 7 over – det er blot en generalprøve

KOMMENTAR Under megen pomp og pragt præsenterede Apple de seneste iPhones, iPhone 7 og iPhone 7 Plus, i sidste uge. De insisterer endnu engang på, at det er den bedste iPhone nogensinde – naturligvis, fristes man til at sige. Men selvom det meget vel kan være sandt, så er det for første gang en model, du meget vel kan springe over.

Rygterne om de nye iPhones har været længe undervejs, og der var ikke de store nyheder til aftenens event. Jack-stikket er væk, der er nu to kameraer og hjemknappen har fået en overhaling.

Der er slet ingen tvivl om, at Apple igen har formået at skabe en rigtig lækker iPhone. Hver gang der kommer en ny iPhone, knitrer det i mine fingre for at få fat i den seneste model, og denne gang er ingen undtagelse. De nye farver gør den flottere og mere eksklusiv at se på, den er hurtigere og tager bedre billeder. Kun på et punkt har Apple overraskende valgt at stå påfaldende stille: Designet.

Hvad er det så, der gør, at jeg mener, at du bør lade sparegrisen stå og vente med at opgradere til den nyeste iPhone?

Det korte svar: iPhone 8 – eller 7S, Pro, eller hvad den næste model nu kommer til at hedde.

Mens vi venter på jubilæet

Sammen med alle rygterne om den netop lancerede iPhone 7, er der også dukket rygter op om den næste iPhone, der formodentlig udkommer om præcist et år. iPhone 8, iPhone 7s, iPhone Pro, eller hvad den kommer til at hedde, er nemlig grunden til, at der ikke er et gennemgående nyt design på iPhone 7.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Apple har haft nedadgående iPhone-salgstal, og derfor har de sat sig ned, og virkelig gennemtænkt deres næste store skridt inden for smartphones. Det gør de ikke mindst fordi, det til januar er ti år siden, den første iPhone blev lanceret. For at vende bøtten fuldstændig har de haft brug for to år til et gennemgribende redesign af deres iPhone. Hvis rygterne taler sandt (som de ofte gør), så ligger redesignet i kakkelovnen til en sublim smartphone.

Rygterne går på, at den nye iPhone kommer til at ligne et enkelt stykke glas. Det er noget Apples chefdesigner, Jony Ive, har snakket om i flere år, og 2017 bliver måske året, hvor det sker. Det betyder, at Apple vil udvide skærmen og lade den gå helt fra top til bund. Hjemknappen og front-kameraet skal derfor bygges ind i telefonen, og rygterne går på, at hele skærmen bliver en stor knap, som kan scanne din finger ligegyldigt hvor den er placeret.

Derudover har Apple indgået en aftale med Samsung om, at de skal levere fleksible OLED skærme, som er meget sammenlignelige med dem, der sidder i Samsungs egne Galaxy S7 Edge og Galaxy Note 7.

ASE-11-iPhone-2
En af de små opdateringer i iPhone 7 er vandafvisning.

Trådløs opladning er den manglende brik

Apple har også i noget tid nu arbejdet på en trådløs ladefunktion, og mange forventede at se det i den netop lancerede iPhone 7. Det lader dog vente på sig, men er formentlig og forhåbentlig klar i 2017.

For Apple arbejder ikke bare på en standardiseret trådløs opladningsfunktion, som ligner dem der efterhånden længe har været indbygget i f.eks. Samsungs telefoner. Ifølge rygterne arbejder Apple på en trådløs opladning, der ikke kræver at telefonen er i kontakt med en anden device. Nogle rygter siger, at iPhone 8 kan lade med en afstand helt op til tre meter til en ladestation, hvor andre mere konservative rygter siger en meter.

At Apple har droppet jack-stikket i iPhone 7, betyder, at den eneste indgang i telefonen, lightning-porten, skal til at bruges til flere ting, for eksempel at lytte til musik. Derfor er det et logisk næste skridt for Apple at eliminere behovet for et tilslutte et kabel, når telefonen skal lades op. Men som det ser ud nu, så virker iPhone 7 på mange måder enormt upraktisk og derfor et godt bud på en iPhone-opdatering, du uden de store kvaler kan lade passere. Læg dertil, at det – særligt i iPhone 7 – kun er småting, der er opdateret.

AppleAirPods
Med de nye og udskældte AirPods introducerer Apple deres første trådløse chip, W1.

Nogle af iPhone 7’s nye funktioner virker en anelse aparte på stående fod, blandt andet behovet for flere forskellige dongles, for at man kan bruge den optimalt – hvilket vi tidligere har kritiseret. Men det kan være at Apple bevidst har valgt at udelade jack-stikket lidt for tidligt, så det ikke er den store satsning, iPhone 8, der får hug for det.

iPhone 7 tyder altså på at være en smartphone, der mest af alt skal være bølgebryder for den helt store opdatering og skal sørge for at modne for eksempel trådløs opladnings- og afspilningsteknologi.

Så inden du løber ud (eller klikker dig ind) og forudbestiller iPhone 7, så tænk dig lige rigtig godt om. Om et år får du mere for pengene og et blik ind i smartphone-fremtiden. Jeg er i hvert fald sikker på, at jeg venter en omgang med at lænse sparegrisen

Læs også: Kære Apple: At dræbe jackstikket er fuldkommen hovedløst – og det ved I godt

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af