iPhone 7 er landet: Fem førstehåndsindtryk fra Apples showroom

iPhone 7 er landet: Fem førstehåndsindtryk fra Apples showroom

Apples lanceringsevent flød over med nye produktannonceringer: iPhone 7 og 7 Plus blev afsløret, såvel som Apple Watch Series 2 og de nye trådløse øretelefoner, AirPods. Vi var så heldige at blive inviteret med til præsentationen i Bil Graham Civic Auditorium i San Fransisco Efter liveshowet fik vi mulighed for at komme helt tæt på inventaret, hvor Apple-folkene ivrigt viste de mange nye funktioner frem.

Selvom grejet ved første øjekast ser ud til at holde langt hen ad vejen, gav nærkontakten også et indblik i hvordan en hverdag med det nye grej adskiller sig fra det polerede indtryk i reklamefilmene. Her er vores fem hurtige førstehåndsindtryk.

1. Fedtfingre bryder hurtigt den strenge designlinje

DSC02327

 

iPhone 7-modellerne ser fødslen af en ny farveudgave, jet black. Med den sorte monolith fra Kubricks ‘Rumrejsen År 2001’ som åbenlys inspirationskilde er den nye sorte smartphone virkelig lækker og temmelig futuristisk i sit udseende. I hvert fald på sin udstillingspedestal. For når først man så meget som strejfer den sorte overflade, efterlades fedtfingre overalt.

Til hands on udstillingen stod Apples folk med pudseklude og var i konstant beredskab. Hver gang en model blev rørt, blev den pudset – så den var fotoklar igen. Men i hverdagen kommer du ikke til at kræse om finishen på samme måde, og din iPhone 7s ellers så flotte, glinsende og minimalistiske overflade kommer hurtigt til at se brugt ud.

Insider-tippet er derfor: Gå efter en anden farve. Sort ser lækkert ud på print, men er umulig at holde flot. Den er for eksempel også kommet i en matsort version.

2. En fotonørds våde drøm

DSC02309

 

Okay, okay, et dobbeltkamera er måske ikke helt så revolutionerende som Apple udlagde det, men det er stadig en temmelig sej smartphone-funktionalitet og højest sandsynligt fremtiden. Derfor er det også oplagt at Apple er kommet ind i kampen med de to kameraer bag på iPhone 7 Plus.

Generelt er kameraet på 7-modellerne ret spændende. Zoom-funktionen fungerede til demoen upåklageligt og de mange pressemedlemmer der stod og lavede livestreams havde en fest ved at komme helt op i ansigtet på folk i den anden side af lokalet.

Fra bokeh-effekten på lanceringseventets invitation var der lagt op til, at iPhone 7’s helt store salgsargument var foto. Indtil videre ser det ud til, at software og hardware går op i en himmelsk enhed.

3. Uret er nu en rigtig spiller

DSC02321

 

Apple Watch Series 2 fyldte også meget i går. Det er tydeligt, at Apple ønsker at fremdyrke en bestemt type forbruger og med den nye Apple Watch blev publikum opfordret både til aktivitet og mindfulness.

Med indbygget GPS, et nyt samarbejde med Nike og Pokémon GO-app til uret virker det nu også til, at Apple Watch er blevet et mere fuldgyldigt familiemedlem og ikke længere bare den nye gimmick. Apple Watch Series 2 er bedre integreret som et reelt alternativ til når man ikke gider at slæbe rundt på mobilen.

De forskellige anvendelser spænder fra vandreture til svømning og løb til bestilling (og betaling) af lift. I takt med at smartphones holder deres store format og bliver den nye norm for seriekiggeri, kan uret meget vel gå hen og blive den mobile, lette alternativ.

4. AirPods – ellers tak

DSC02313

 

De nye trådløse øretelefoner kommer i en tid, hvor Apple har valgt at vægte fleksibilitet. Det betyder – foruden et fornyet fokus på fitbit-on-steroids-Apple Watch – en bevægelse væk fra lydkabler.

Ideen med AirPods er god nok: De kan selv afgøre, hvornår man bruger dem, man kan vælge mellem én eller to, de har et hylster, der også er ladestation og så videre. Men mit første indtryk af AirPods var dog ikke synderligt positiv.

For det første er de ret grimme. Jeg siger det bare. Og det er lidt sært, når man tænker på hvor 100 procent engageret Apple er på at lave produkter der er gennemdesignet fra top til tå. Men AirPods stikker underligt ud og ligner lidt en tidlig Bluetooth-model. Eller Britney Spears’ scenemikrofon.

En del af den indbyggede funktionalitet er, at de kan registrere, når de bliver sat i øret. Men det er bare ikke altid de gør det. Det kunne de i hvert fald ikke, da jeg selv prøvede dem. Det skal dog siges at de fungerede upåklageligt hos alle andre jeg har spurgt, så jeg er nok bare deform.

Nå ja, og så er de virkelig nemme at miste. Jeg garanterer dig at du kun har den ene tilbage efter de første ugers brug.

5. iOS 10 indbyder til nye måder at bruge mobilen

IMG_5591

 

Styresystemsopdateringer plejer ikke at være det helt store vilde, men med iOS 10 kommer man til at møde en ny (og forbedret) iPhone.

Det slog mig, da jeg stod med iPhone 7 i hånden, at det ikke var det sorte look eller det manglende jackstik der gjorde indtryk – det var navigationen gennem mobilens interface. Meget ligner sig selv, men selv de små detaljer har en stor effekt, når det handler om et device man er så vant til blindt at bruge.

Ligesom man glemmer sin pinkode, hvis man forsøger at komme i tanke om tallene – men sagtens kan taste den gang på gang baseret på tastemønstret – bliver man med iOS 10 pludselig bevidst om hvordan man trykker, taster og scroller sig gennem sit indhold.

Ingen tvivl om at det blot handler om hurtig tilvænning, men det er rart med et produkt der foruden at se nyt ud også føles det.

Læs også: iPhone 7, Apple Watch 2 og Pokémon GO: Alle nyheder fra Apples lanceringsevent

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af