Marineblå, striber og guldknapper: Sejler-looket holder også i efteråret

Tommy Hilfiger og Gigi Hadid har lavet en hel maritimkollektion, og de er langt fra de eneste, der er stukket til søs. Her er 11 ting, hvis du vil dyrke looket.

Topshop-bukser

TS36D20JIVR_Zoom_F_1 
Med en hvide base, smalle kontrastende striber og grove knapper er bukserne en god måde at få et diskret maritimt pust ind i sin garderobe. Derudover inkorporerer designet også herreinspirerede detaljer, der aldrig synes at forlade catwalken. For mens taljen er høj og feminin, er buksebenene opsmøgede og løse med lidt vidde.
350 kr. hos Topshop


Tommy Hilfiger x Gigi Hadid-jakke

 
Tommy Hilfigers kollektioner har ofte båret præg af en kærlighed til det maritime. Mørkeblå nuancer og små detaljer, der kaster referencer til sejllads og det åbne hav har tit været omdrejningspunkt, og det er det forsat i designerens nye samarbejde med modellen Gigi Hadid.

Denne jakke fra designsamarbejdet er et godt eksempel, da den med peacoat-designet, de store gyldne knapper og striberne på ærmet står som en opdateret hyldest til de traditionelle sømandsuniformer – men altså i militærgrøn i stedet for den klassiske marineblå.
3.715 kr. hos Tommy Hilfiger


Mads Nørgaard-skjorte

80514_bluewhite 
Mads Nørgaard er kendt for sine striber, og i årets efterårskollektion er de maritimt-inspirerede linjer selvfølgelig også repræsenteret. På denne skjorte er der inkorporeret både vertikale og horisontale striber, hvilket sammen med kinakraven og den lange pasform giver designet et anderledes udtryk og nogle diskrete kontraster.
900 kr. hos Mads Nørgaard


H&M-bukser

hmprod 
H&M er altid med på de seneste tendenser og har derfor selvfølgelig også lidt maritime referencer i deres nye efterårssortiment. Disse hvide bukser har høj talje, diskrete pressefolder, let svaj i benene og massive guldknapper, hvilket skaber et underspillet miks af 70’erne og sejlerstemning.
299 kr. hos H&M


Ganni-kjole

 
Selv om Ganni måske mest er kendt for sine farver og mønstre, er det danske mærke også god til det afdæmpede og klassiske. Denne kjole er en diskret homage til den maritime enkelthed med sine sort/hvide striber, trekvartlange ærmer og udskæring.
699 kr. hos Ganni


Net-a-Porter x J. Crew-blazer

743498_in_xl 
Denne uldblazer fra Net-a-Porters designsamarbejde med J. Crew har nogle underspillede søfartsreferencer, da den med sin mørkeblå nuance og hvide striber på ærmet sender tankerne hen på traditionelle sømandsuniformer.
3.000 kr. hos Net-a-Porter


Cos-skjorte

 
Cos mestrer den strukturerede og kantede minimalisme, og det svenske mærke laver ofte den ene sællert efter den anden. Denne stribede skjorter kombinerer to af tiden store tendenser, da den ikke alene laver referencer til det maritime, men også inkorporerer pyjamas-designet med sin afslappede krave, bløde materiale og manglende manchetter.
320 kr. hos Cos


Zara-jakke

zara 
Med emblem, guldknapper og striber er Zara også klar med et bud på sømands-looket. Den dobbeltradede jakke er en del af en større kollektion, der dyrker de maritime detaljer. Du kan se resten af ‘Calypso’-kollektionen HER.
699 kr. hos Zara


Mih Jeans-T-shirt

mih_12337_offwhite_cobalt_v_1 
Når der skal striber på tøjet, vælger de fleste mærker at lave dem smalle og minimalistiske. Men hos Mih Jeans har man valgt at give ‘Range’-t-shirten brede, horisontale linjer, der i en havblå nuance skaber en markeret kontrast til den hvide base. Sammen med de korte ærmer og den høje halsudskæring står t-shirten med et iøjefaldende udtryk.
800 kr. hos Støy


Andersen-Andersen-sweater

andersenandersen 
Det danske brand er baseret på vores historie med det maritime, så selvfølgelig skal det med her. Denne rullekravesweater hedder sågar ‘Sailor’, selv om den i sin røde farve byder med det traditionelle sejler-look. Den har dog stadig lange ærmer med huller til tommelfingrene, så den kan varme helt ned over hænderne.
1.650 kr. hos Norse Store


Tory Burch-frakke

752021_in_xl 
Med det grove, sorte uldmateriale, den massive, gyldne knaplukning og de karakteristiske uniformstriber på ærmerne skaber Tory Burch et miks mellem det militære og maritime, der til trods for den generelle maskulinitet får et feminint islæt med den bløde krave og figursyede pasform.
4.425 kr. hos Net-a-Porter


Tommy Hilfiger-hat

gighadid-hilfiger 
Ja, nu har Gigi Hadid og Tommy Hilfiger trods alt lavet en hel kollektion dedikeret til sømands-looket, så de får lige lov til at være med igen. For hvis du virkelig vil sætte trumf på, så skal du naturligvis også have en sejlerhat – her i uld og selvfølgelig med reb.
520 kr. hos Tommy Hilfiger

Læs også: Sæsonskifte: Det bedste fra de danske mærkers nye kollektioner til kvinder

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af