Sæsonskifte: Det bedste fra de danske mærkers nye kollektioner til kvinder

Efterårskollektionerne er landet. Vi har udvalgt det bedste fra de danske brands denne sæson.

henrikvibskov_aw16_frakke
Henrik Vibskov-frakke
Vibskov er kendt for at eksperimentere, og selv om denne frakke er enkel i sort med hvide striber og har klassiske elementer som bæltet i taljen, så rammer den hans dna perfekt. Selve frakken er løs, vig i bunden og med store ærmer, hvilket trækker tråde til de asiatiske kimonoer. Samtidig er kraven asymmetrisk, hvilket tilføjer det kendetegnende Vibskov-je ne sais quoi.
4.300 kr. hos Henrik Vibskov Boutique.

LA16_PACKS28181
Lærke Andersen-jakke
Andersen er en af de nyere designere herhjemme, men har allerede udmærket sig med sin egen tilgang til streetwear. Et gennemgående element i hendes kollektioner har været en leg med materialer, ofte hvor noget enten skinner eller glimter. Denne jakke fortsætter tendensen og har en pasform, der samtidig leger i et krydsfelt af forskellige jakkesilhuetter.
Jakken kommer i salg senere i september og vil blandt andet kunne købes hos Dr. Adams og Storm. Prisen er endnu ikke fastsat.

afaggerflach_sweater
AF Agger-Flachs
De to stylister turned designere Kathrine Agger og Nanna Flachs havde sidste sæson fokus på den røde nuance, og kærligheden til farven fortsætter i deres nye efterårskollektion i alt fra bukser til jakker. Det er dog denne røde sweater, der får vores mandat med sit simple snit, høje hals og lækre kvalitet.
4.700 kr. hos Nuécph.

Skærmbillede 2016-09-01 kl. 12.03.48
Envii-jakke
Envii er på få år blevet et mærke, der ikke alene forstår at fange tidens tendenser, men også gøre det prisvenligt uden at gå på kompromis med kvaliteten. Denne jakke trækker tråde fra sommerens populære denimjakke, men twister den så med en oversize pasform, den grå tone og lommerne.
700 kr. hos Envii.

norseprojects_sweater2
Norse Project-strik
Hos Norse Projects har designet altid været enkelt og materialerne i høj kvalitet. Der er derfor heller ikke en bedre vej at vende opmærksomheden, hvis man leder efter en strik, der hverken bliver hurtigt slidt eller går af mode indenfor den nærmeste fremtid. Denne sæson har mærket blandet andet lavet en løs strik i meleret naturhvid og pliqué-mønster.
1.200 kr. hos Norse Projects.

20280_023
Mads Nørgaard-læderjakke
Siden Mads Nørgaards far, Jørgen Nørgaard, grundlagde mærket, har farver været en vigtig del af design-dna’et, og det virker derfor naturligt, at Nørgaard udfordrer den klassiske sorte læderjakke med denne i en stærk orange farve.
3.500 kr. hos Mads Nørgaard.

Deena_DarkNavy_D
Armoire Officielle-uldbukser
Mærket forstår at give os det, vi gerne vil have på nu og mange år ind i fremtiden. Farvepaletten er holdt neutral, og linjerne er skarpe og rene, hvilket giver en minimalistisk maskulinitet, der dog samtidig formår at skabe en underspillet feminitet. De her mørkeblå uldbukser har en bred vidde og er grove i materialet, men alligevel tilsætter den høje talje en feminin detalje.
2.500 kr. hos Armoire Officielle.

SAKSPOTTS_PACKS_013_1024x1024
Saks Potts-frakke
Selv om mærket de seneste sæsoner har vendt blikket mod andre materialer end pels, var det her deres succes startede – og med god grund. For den danske designduo gav materialet en renæssance blandt de yngre forbrugere med utraditionelle farver og overraskende snit. Denne frakke er et godt eksempel, da den med sin farvekombination og referencer til både herrefrakker og kåber står som et helt specielt stykke design, der ikke kan fås hvor som helst. Saks Potts er i øvrigt blandt de nominerede i årets Dansk Design Talent – Magasin Prisen.
9.500 kr. hos Saks Potts.

97a154072f9796837941700ebcf8243e_h1460w980_crop
Wood Wood-skjorte
Siden Wood Wood startede med at lave kollektioner, har deres design formået at gå den svære balancegang mellem afslappet streetwear, klassiske silhuetter og det der special something, der skal til for at forblive relevant. Stilen er enkel, men alligevel udfordrende, hvilket skjorten Margaret viser til perfektion med de hvide stiklinger og vidde i både ærmer og bund.
1.500 kr. hos Wood Wood.

shoes_etq_47
Soulland-beanie
Soulland kan noget helt specielt med skandinavisk minimalisme. For selv om tøjet i høj grad beror på det stilrene, enkle og klassiske får det altid en kant, der differentierer det fra flokken. Denne beanie holder sig eksempelvis til et enkelt design, men qua den støvede lyserøde farve og inkorporeringen af streetwear-stilens logomania, er den både brugbar, anderledes og tidstypisk. Og ja, vi ved godt, at Soulland er et herrebrand, men beanien ser også godt ud på et kvindehoved.
299 kr. hos Soulland.

K0893-511-3
Ganni-kabelstrik
Vi bliver lige lidt i de lyserøde nuancer. For lyserød er i år farven, der bryder med efterårets mørke farvepalet og skaber en feminin kontrast til sæsonens herreinspirerede bukser og frakker. Gannis kabelstrik har ikke alene en flot blegnet tyggegummilyserøde farve, den har også et tungt, oversize design med høj hals og brede snoringer.
2.499 kr. hos Ganni.

950f63c3f87176a2d951cb2eef3092ab_h950w950_crop
nué notes-skjorte
Det danske butikskoncept nué Group har siden de lanceret eget brand, nué notes, fokuseret på klassikerne med et twist. En af de klassikere er skjorten, der går igen med et nyt snit, en ny pasform, farve eller materiale. Denne sæson har nué notes lavet en løs skjorte, der med et diskret mønster og et tidstypisk pyjamassnit, kan bruges både til hverdag og fest.
1.000 kr. hos Nuécph.

stinegoya_aw16_pants2
Stine Goya-bukser
Siden mærkets start i 2006 har Stine Goya været et frisk pust i dansk mode med sine mønstre. Disse bukser er et godt eksempel på, hvad det er, Goya kan – tage en klassiske silhuet, der med et originalt mønster formår at bringe noget nyt og anderledes ind i mikset. Fås også med en matchende overdel for at skabe et sæt.
1.600 kr. hos Stine Goya.

Læs også: Butiksguide: Storm udpeger nye sæsonfavoritter

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af