Månedens gear og gadgets: Apple, Apple og Apple – og en svinedyr Walkman i det pureste guld

Månedens gear og gadgets: Apple, Apple og Apple – og en svinedyr Walkman i det pureste guld

Vanen tro har september budt på rigtig mange nye fede gadgets. De fleste har hørt om Apples lancering af deres nyeste produkter, men mange andre producenter har også været ude og præsentere nyt fedt grej. Vi har endnu engang samlet de otte fedeste gadgets, som har set dagens lys i løbet af den seneste måned.

AppleiPhone7Colors

 

1. iPhone 7 & 7 Plus

Vi lægger ud med en af de helt tunge drenge. Apples iPhone 7 og 7 Plus er nye og bedre iPhones, men som noget nyt har Apple valgt ikke at give dem en større designoverhaling. iPhone 7 har nemlig stort set samme design, som både iPhone 6 og 6S. Det betyder dog ikke at Apple har slækket på iPhone 7. iPhone 7 er nemlig et lille kig ind i fremtiden for iPhone og iOS. De nye iPhones er selvfølgelig hurtigere og kraftigere end tidligere, men det er ikke hvad der er interessant her. Det er nemlig den ene nye feature som er kommet til, og de to der mangler: Nyt imponerende kamera, ingen hjem-knap og intet jackstik.

iPhone 7 har fået et opdateret, bedre kamera, som har en ny hurtigere linse og har fået tilføjet optisk billede stabilisator, som før kun var tilgængeligt på Plus-modellen. 7 Plus har fået tilføjet en ekstra linse, og kommer nu med to kamera bagpå. Det giver mulighed for endnu bedre zoom, og i fremtiden kommer der en softwareopdatering, som giver adgang til en portræt-funktion, der slører baggrunden, og giver det der i fotoverdenen hedder ’bokeh’.

Hjem-knappen er nu ikke længere en knap. I stedet er det en 3D-touch-følsom fingerscanner, som giver en haptic feedback, når du trykker på den. Den har været genstand for meget kritik, og mange mener ikke at Apple er sluppet ret godt fra forsøget på at imitere en knap, men personligt er jeg ret begejstret for den nye hjem-knap. Nu går den forhåbentlig ikke i stykker så ofte, som Apples hjem-knap ellers har for vane at gøre.

Jackstikket er forsvundet fra Apples iPhone, og det har skabt meget palaver. Mange er sure og uforstående overfor, hvorfor der er grund til at pille ved det jackstik, som er standard i alle smartphones. Ifølge Apple er det for at foregribe fremtiden og i sidste ende for, at du i fremtiden kan få en bedre iPhone. Hvad man personligt mener om det, må være op til den enkelte.

iPhone 7 og 7 Plus er til salg på Apples egen hjemmeside og kommer med 32, 128 og 256 GB lagerplads. De koster mellem 5.799-7.599 kroner for iPhone 7 og 6.899-8.699 kroner for iPhone 7 Plus.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Apple AirPods

Vi kan ikke snakke manglende jackstik, uden at snakke trådløse høretelefoner, og det har Apple selvfølgelig også givet et bud på. De hedder AirPods, og er i bund og grund et par standard Apple-høretelefoner, bare uden ledning. Forud for lanceringen har de modtaget en del kritik og nervøse miner omkring, at de mulgivis nemt kan falde ud, blive væk og er grimme – men det er selvfølgelig en smagssag.

AirPods skal dog ikke kun have dårlige ord med på vejen. Apple har virkelig formået, at skabe et interessant bud på et par trådløse høretelefoner. Med en ny trådløs chip som Apple kalder W1, er det nemmere end nogensinde at forbinde AirPods til dine enheder. Er de først forbundet til din telefon, så er de automatisk forbundet til dit Apple Watch og din MacBook også. Ifølge Apple holder de strøm i op til 5 timer, og når det kommer til trådløse høretelefoner, så plejer producentens estimater at være meget rimelige. Derudover medfølger der et lille etui, som giver 24 timers ekstra batterilevetid.

Med de indbyggede optiske sensorer, kan AirPods mærke om de sidder i dine ører, og spiller kun musik hvis en af dem gør. På den måde spilder du ikke unødigt strøm ved, at AirPods ligger i din lomme og spiller musik.

Derudover er AirPods touch-følsomme på siden, og herfra kan du både styre musik og opkald, men også snakke med Siri, hvis du skulle have lyst til det.

De kommer til salg på Apples egen hjemmeside sidst i oktober, og kommer til at koste 1.379 kroner.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Apple Watch Series 2

Apple Watch Series 2 har samme design som Apple Watch Series 1, men kommer med opdaterede specs. En ny chip og lidt ekstra features er, hvad det er blevet til.

Med det nye Apple Watch Series 2 har Apple givet efter, og lagt meget mere vægt på det som Apple Watch egentlig er god til: At måle dine fitnessaktiviteter. Det kommer blandt andet til udtryk i den nytilkomne GPS og det mere vandresistente design. Disse to nye funktioner i Apple Watch Series 2 gør det muligt at tracke din løbetur, uden at have din telefon med, og gør det muligt for eksempel at svømme med dit Apple Watch på.

Derudover har Apple også lanceret et Apple Watch Nike+, som i bund og grund er et Apple Watch Series 2, med to eksklusive urskiver og Nike+ appen præinstalleret. Hvis du ikke bryder dig om Apple Watch Nike+ modellen, så kan du altid købe et normalt Apple Watch Series 2, og selv installere Nike+ appen. Det eneste du misser, er de to Nike+ eksklusive urskiver.

Samtidig med lanceringen af Apple Watch Series 2, har Apple også opdateret Apple Watch Series 1, som nu kommer med samme nye, hurtigere chip, som sidder i Apple Watch Series 2, men dog uden GPS.

Det nye Apple Watch Series 2 kan allerede nu forudbestilles på Apples egen hjemmeside og koster mellem 2.399-9.299 kroner og Apple Watch Nike+ modellen koster 3.299 kroner. Der er ikke længere et Apple Watch i guld, men til gengæld er der et med en keramisk urkasse. Det er hvidt og koster mellem 10.999-11.499 kroner.


zenwatch3

4. Asus Zenwatch 3

Asus Zenwatch 3 er et nyt smartwatch fra Asus, og det ser virkelig lækkert ud. Er man fan af klassiske herreure, er det fedt at se, at smartwatch-producenterne gør hvad de kan for at følge den traditionelle æstetik. Det har Asus forsøgt, og gjort ret godt, med deres nye Zenwatch 3. Det er nemlig rundt, kommer med en lækker læderrem og simple, klasssiske urskiver. Med andre ord ligner Zenwatch 3 faktisk et ur og ikke en mini-computer på din arm.

Asus Zenwatch kommer med den nyeste Qualcomm Snapdragon 2100 processor, som er designet til netop smartwatches. Sammen med den nye processor, kommer Zenwatch 3 med 512 MB RAM og 4 GB lagerplads. Derudover lover Asus op til to dages batterilevetid, og en ladehastighed på kun 15 minutter, de første 60 procent. Uret kommer med en 1,39 tommer AMOLED 360 grader skærm, med 4 x 400 pixels. Det er i den lave ende af opløsninger på smartwatches, men dog tilforladeligt. Til gengæld har Asus formået at gøre Zenwatch 3 virkelig tyndt, med kun 9,95mm. Det er lidt tyndere end Apple Watch, og en del tyndere end nogle af de andre smartwaches på markedet. Zenwatch 3 kommer med Android Wear, som netop har fået en større opdatering.

Der er stadig ingen oplysninger om hvornår Asus Zenwatch 3 kommer til Danmark, men prisen er desværre en del højere en sidste års Zenwatch 2, som lå på 1.349 kroner. Zenwatch 3 kommer til at koste ca. 3.000 kroner.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Acer Swift/Spin 7

Acer har lanceret to nye spændende bud på en laptop. Acer Swift 7 og Acer Spin 7. Begge laptops ser virkelig lækre ud, og så er de ultratransportable. Acer Swift er tyndere end Apples MacBook, med en tykkelse på kun 9,98mm. Acer Spin 7 er en millimeter tykkere med en tykkelse på 10,98mm, men er til gængæld lettere, med en vægt på kun 1,1 kg.

Swift 7 er en 13,3 tommer laptop med en Intel Core i5 processor, 256GB SSD drev og op til 8 GB RAM. Det er imponerende specs for en laptop i den størrelse. Faktisk er det nok til at kunne afspille og redigere 4K-billeder og -video, og forhåbentlig køre nogle nyere spiltitler med acceptabel grafik og fps.

Acer Swift 7 er tydeligvis en direkte konkurrent til Apples MacBook, og der er da også nogle af de samme kritikpunkter. F.eks. er der kun indgangsporte at finde på den ene side af computeren, og her får du altså kun to USB-C indgange og et mini jackstik. Det er en enkelt USB-C indgang mere end der er at finde på MacBook, men stadig lidt skrabet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Spin 7 er en mere akrobatisk laptop. Her kan du nemlig folde skærmen helt om på den modsatte side af tastaturet og bruge den i en tablet-lignende tilstand. Konceptet minder til forveksling Lenovos Yoga-serie. Den er en smule større med en 14 tommer touchskærm. Da Spin 7 er større end Swift 7, er der også plads til bedre specs. Den kommer med en Intel Core i7 processor i stedet for Swift 7’s i5 – ellers har de identiske specs: 256GB SSD og 8GB RAM. Den større skærm betyder også mere strømforbrug og derfor lover Acer kun op til 8 timers brug med Spin 7 på en fuld opladning.

Acer Swift 7 og Acer Spin 7 bliver tilgængelige i Europa i løbet af oktober og kommer til at koste ca. 10.000 kroner.


HTCOneA9s

 

6. HTC One A9s

HTC er klar med deres opfølger til sidste års HTC One A9, nemlig HTC One A9s. HTC har gjort noget lidt anderledes i år. Modsat alle andre smartphone-producenter, har HTC nemlig valgt at sætte en smule dårligere specs i deres nye smartphone, men til gengæld kommer den med et lavere prismærke.

Sidste år var One A9 ikke synderligt imponerende, og det er derfor bemærkelsesværdigt at HTC har valgt at drosle med på hestekræfterne. Hvor HTC One A9 kom med den undervældende Snapdragon 617 processor, har HTC One A9s kun en MediaTek Helio P10 processor til at drive værket. Det er dog vigtigt at huske på, at HTC One A9s ikke er et flagskib, men en budget-smartphone, og her gør den det helt ok.

Den kommer med et 13 MP bagudvendt kamera, denne gang dog uden optisk billedstabilisering – desværre. Frontkameraet er på 5 MP. Den kommer i to versioner. En version med 2 GB RAM og 16 GB intern lagerplads og en version med 3 GB RAM og 32 GB intern lagerplads. Begge kommer i sølv og sort. Det er lækkert at se at HTC har givet mulighed for at tilføje sit eget microSD kort, på helt op til 2 TB. Det er sindssygt meget plads i en smartphone, og sikkert også for meget, men det er altid rart at have muligheden for at opgradere. I begge udgaver sidder en fem tommer 720p skærm, og der er blevet plads til et 2300 mAh batteri.

Når man kigger på HTC One A9s’ specs, virker den på mange måder undervældende, men 3 GB RAM, 13 MP kamera, 2 TB lagerplads og en forholdsvis lav opløsning på skærmen, der derfor ikke trækker ret meget strøm, lyder faktisk som en helt ok telefon til rigtig mange mennesker. Det bliver især interessant når HTC har valgt at sætte den til salg til kun ca. 2.790 kroner. Det er en del mindre end sidste års HTC One A9.

HTC One A9s kan købes i de danske butikker fra slutningen af oktober.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Huawei Nova & Nova Plus

Huawei har i september lanceret endnu et sæt smartphones. Nova og Nova Plus. Nova-serien er en helt ny serie og derfor er de selvfølgelig med på denne liste. Huawei har det sidste års tid gjort det rigtig godt, og vi er derfor meget spændte på om deres budget-smartphones kan leve op til forventningerne.

Nova og Nova Plus er henholdsvis 5 og 5,5 tommer smartphones, begge med 1080p skærme, Snapdragon 625 processorer, 3 GB RAM og 32 GB lagerplads.

I Huawei Nova sidder et 12 MP bagudvendt kamera, og et forholdsvist stort 3.020 mAh batteri. I kameraet har Huawei genbrugt samme fremragende RGB-kamerasensor, som der også sad i deres flagskib med to linser, Huawei P9, som vi tidligere har anmeldt. Ifølge Huawei har Nova intet mindre end verdens hurtigste fingerscanner, der kun skal bruge 0,3 sekunder på, at identificere sin bruger.

Huawei Nova Plus har stort set samme specs, men adskiller sig dog på et par punkter. Den har nemlig et 16 MP-kamera, og så har Huawei udnyttet den større krop, til at sætte et større 3.340 mAh batteri i.

Som det ser ud lige nu, er det desværre kun Huawei Nova der kommer til Danmark. Den lander sidst i oktober, og kommer til at koste ca. 3.500 kroner.


SonyXperiaXz

8. Sony Xperia XZ

Sony har netop lanceret deres nyeste flagskib, Sony Xperia XZ, men det er desværre en lidt sen fornøjelse. Det splinternye flagskib har nemlig stort set samme specs, som smartphones der blev lanceret langt tidligere på året, og som er klar til en opdatering meget snart igen. Sony vil dog skille sig ud på kameraet, som de tidligere er sluppet rigtig godt fra. Vi testede Sony Xperia X Performance tidligere i år, og vi var vilde med kameraet.

I den nye Sony Xperia XZ sidder et 23 MP kamera, med en ny laserautofokus og en dedikeret kamera-knap. Det lyder lovende. Inde i Xperia XZ sidder markedets hurtigste processor, Snapdragon 820, men desværre kun 3 GB RAM og 32 GB intern lagerplads. Skærmen har en 1080p opløsning, og batteriet er på 2.900 mAh, hvilket faktisk er ret lille for en 5,2 tommer telefon. Det er mindre end den tyndere og lettere Huawei P9, som har et 3.000 mAh batteri.

Sony satser altså på, at kameraet skal skille Xperia XZ ud fra mængden, og det gør vi også. Xperia X Performance havde et vildt lækkert kamera, så vi er spændte på at se, hvad Sony har præsteret med Xperia XZ.

Sony Xperia XZ kommer i tre farver. Forest Blue, Mineral Black og Platinum (grå), og den kan købes her for 5.495 kroner.


sony-walkman

 

Bonus: Sony Walkman

Sidste år introducerede Sony en ny, super high-end, Sony Walkman ZX2 til ca. 10.000 kroner. Formålet med ZX2 var at levere så god lyd som overhovedet muligt, til dig der elsker god lyd på farten, og står i en situation, hvor du simpelthen har alt for mange penge. For de 10.000 kroner får du til gengæld også en uddateret version af Android og hele 128 GB lagerplads.

I år har Sony oppet sig selv, og gjort ZX2 endnu mere attraktiv. Faktisk har de lavet den perfekte accessory til Apples guldur, nemlig en Sony Walkman ZX2, belagt med guld. Det er rigtigt. Sony har gjort deres 10.000 kroner Walkman endnu dyrere. Ud over tilføjelsen af guld uden på har Sony også foretaget mindre opgraderinger af hardwaren i ZX2. Guldet skal give mindre berøringsmodstand og magnetisk forstyrrelse. Forbedringerne skulle give en smule bedre lyd, som jeg er sikker på, at de fleste mennesker ikke har en jordisk chance for at høre.

Elsker du god lyd på farten og muligheden for at vise det, så har Sony et godt tilbud til dig. Den opdaterede guld-version af XZ2 kommer nemlig til salg i starten af 2017 til den nette sum af $3.199,99 – ca. 21.400 kroner.

Læs også: Månedens gear og gadgets: Verdens bedste smartphone og en ny Xbox

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af