Microsoft lancerer sin første stationære pc: Et sandt futuristisk monster

I går kunne Microsoft lancere to nye produkter i deres imponerende Surface-linje, foruden opdateringer til Windows 10 og Xbox One. Det skete ved et af deres årlige keynotes.

Til Microsofts store presseshow fremviste de nye produkter og opdateringer, som vi kan forvente at skrive på årets julegave-ønskelist. Blandt de største nyheder var, at Microsoft for første gang har lavet sin helt egen computer. Som bekendt står firmaet bag Windows-styresystemet, men det har aldrig selv stået for hardwaren.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Surface Studio er navnet og det er én stor touch-skærm, hvor majoriteten af selve computeren ligger i skærmen – ligesom i en iMac. Du kan få den i to udgaver – med Intel Core 5- eller 7-processor, der bestemmer hvor kraftig maskinen er.

Skærmen står på en fod, hvor Microsoft har stuvet lidt af computerkraften ned, så Studio kan blive så tynd som muligt – faktisk er det den tyndeste LCD-monitor til dato. Foden kan også bruges til at vippe skærmen, så den næsten ligger vandret. Dét kan især bruges af tegnere, designere og andre kreative mediefolk, som computeren tydeligvis henvender sig til.

Det er også værd at nævne, at skærmene har 13.5 millioner pixels, hvilket er en del mere en hvad 4K-skærme normalt byder på. Der er ingen knapper på skærmen, men den fungerer med en såkaldt Surface Dial, der er en knap, du kan sætte på skærmen og dreje på. Surface Dial fungerer med de apps, du har åben så du på den måde kan ændre farve på din tegning, zoome ind og ud og så videre. Den fungerer naturligvis også med Surface Pen.

Rent prismæssigt, skal du dog hoste op med en del for monsteret – omkring 25.000 kroner for Surface Studio.

Derudover opdaterede Microsoft deres laptop Surface Book til en større version 2, der kommer med i7-processor og 13,5 millioner pixel i skærmen, dobbelt grafikkraft i forhold til den første og 16 timers batterilevetid. Få den nu til Danmark, Microsoft.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nyt Paint-program og masser af 3D

Ligeledes på dagsordenen var opdateringer til Windows 10. Her var der særligt fokus på de kreative sjæle, der kan se frem til, at Microsoft vil gøre det nemmere at skabe ting i 3D.

De fleste vil nok huske tilbage på tegneprogrammet Paint med en vis skepsis – og nostalgi. Det var – og er – det meste simple, man kan komme i nærheden af, når det kommer til billedredigering. Men æraen er slut. Microsoft har nemlig en ny udgave af programmer på bedding, hvor du kan tegne 3D-objekter. Du kan endda tage et billede af en genstand med din smartphone, som du derefter kan redigere i Paint – i 3D. Så R.I.P. MS Paint.

xbox-one-s

Xbox får bedre lyd og streaming-opdatering

Der var også nyt til gamerne. Især omkring Xbox One, der for nyligt opdaterede familien med den smukke Xbox One S, der hidtil har vist sig at være en succes, der kan bide skeer med PlayStation. Der er vil nemlig snart komme en opdatering til systemet, der vil gøre det muligt at streame dine spil ved kun at trykke på én knap.

Derudover vil lyd-aficionadoer muligvis glæde sig over, at lydsystemet i konsollen får en opdatering, så du kan spille spil i det såkaldte Dolby Atmos, som kort sagt vil få alle spil til at lyde bedre.

Til sidst blev det offentliggjort, at spillere selv vil kunne lave små konkurrencer direkte på konsollen og på den måde dyste mod venner og fjender i spil, så det minder mere om eSport.

Læs også: Microsoft disser Apple i reklame: Mac er så brugbar som en kat med en hat

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af