Det har aldrig været sjovere at gå med dynejakke – 15 af vinterens bedste eksempler

Alle laver dynejakker for tiden, og mange udfordrer normerne med anderledes materialer og oversize pasform. Få et overblik – fra Ganni over Bape til Yeezy og Balenciaga.
Det har aldrig været sjovere at gå med dynejakke – 15 af vinterens bedste eksempler

Balenciaga RTW Fall 2016

Balenciaga

Man kan ikke lave en guide til dynejakker uden at nævne Demna Gvasalia. For han har, som med så meget andet, været med til at få jakken ind på catwalken og på modens dagsorden. Både hos Vetements, der har lavet et samarbejde med The North Face, og som her hos Balenciaga.
Så selv om de fleste af hans ting ikke er til at betale for menneskepenge, så har hans design med den store hætte og krave og off the shoulder-stylingen inspireret mange.
Jakken kommer i øvrigt med et overdimensioneret dynejakkehalstørklæde – bare for at sætte trumf på.
Prisen er ukendt, men jakken kan bestilles hos Balenciaga


ganni2

Ganni

Det danske brand har lavet en lang dynefrakke med et karakteristisk sart camouflageprint, der låner flere detaljer fra bomberjakken. Den har ydermere en inderjakke med egen lynlås, hvis nu vinteren bliver lang og kold. Den fås også i sort.
3.999 kr. hos Ganni


henrik_vibskov2

Henrik Vibskov

I hænderne på Vibskov er dynejakkens ofte oppustede look blevet taget helt ud med en ekstra voluminøs bomberjakke, der med stumpeærmer og en asymmetrisk lukning bærer nogle af designerens særegne karakteristika.
5.800 kr. hos Henrik Vibskov Boutique


zara

Zara

Som de fleste andre highstreet-mærker ved spanierne, hvad de laver med dette bud på dynejakken. For det kræver ikke mange sekunder at udpege lighedspunkterne med Balenciagas version med den høje krave, de lange ærmer og det croppede look. Men ja, Zaras version i hvid er flot.
299 kr. hos Zara


bape-adidas-originals

BAPE x Adidas

Det japanske brand har en særlig plads i streetwear-kulturen, hvor logoer styrer, og mærkets abe og hajansigt er velkendte. Brandets samarbejde med Adidas, der rammer butikkerne på lørdag den 26. november, inkluderer blandt andet denne dynejakkeversion af Bapes World Gone Mad-hoodie, hvor camouflageprintet er lavet af abeansigterne, mens lynlåsen altså fortsætter hele vejen op i hætten.
Prisen er endnu ukendt, men hold øje med Bapes webshop på lørdag


acne

Acne Studios

Svenskerne er altid klar på at lege og har også formået at lave en af årets mest anderledes bud på dynejakken. Ikke nok med at Acne Studios bruger det ternede sømmønster i stedet for de klassiske vandrette eller lodrette linjer, jakken er også fuld af knaplukninger, så den kan dekonstrueres – de korte ærmer kan pilles af, ligesom jakken også kan laves helt kort. Og ja, så taler farven sit eget tydelig sprog.
7.095 kr. hos Acne Studios


hankjobenhavn

Han Kjøbenhavn

Med brandets velkendte forstandsæstetik er dynejakken nærmest selvskrevet, og Han Kjøbenhavn har også lavet flere varianter i år. Èn af dem er denne korte jakke, der formår at blande tre jakker i en med bomber-looket i acid-washed denim.
5.000 kr. hos Han Kjøbenhavn


ivypark2

Ivy Park

Beyoncé har ikke formået at gøre samme væsen af sig med sit eget mærke, som kollegerne Kanye og Rihanna, men Ivy Park er bestemt ikke uinteressant. Brandets oversize dyne-bomberjakke er et godt eksempel, der trækker ekstra opmærksomhed med den store logostrop på lynlåsen. Jakken fås også i grøn – og var ekstra flot i sølvversionen, der dog er udsolgt.
1.035 kr. hos Topshop


tobiasbirknielsen

Tobias Birk Nielsen

En af årets mest spændende nye danske designere blev i år færdig på Det Kgl. Danske Kunstakademi for Kunst og Design, men allerede i foråret præsenterede han en vinterkollektion lavet i samarbejde med Dry Magazine.
Ligesom storedele af kollektionen er den lange dynejakke med hætte kendetegnet af flere patches og et par store lommer, der også ligner lapper på den bronzefarvede frakke.
1.900 kr. hos Dry Magazine


rafsimons2

Raf Simons

Okay, både prisen og looket gør nok mere den belgiske designers oversize bud på sæsonfavoritten til inspiration end et egentligt købsalternativ, men det er jo også i orden. Især når Rihanna selvfølgelig allerede har båret den.
17.750 kr. hos Farfetch


HyeinSeo

Hyein Seo

Mange designere balancerer dynejakkens oplagte volumen med et cropped look, og det tager den Antwerpen-baserede designer til yderligheden med den luftige sølvjakke. Seos kærlighed til patches får også lov til at sætte sig præg på designet.
4.175 kr. hos Shop Super Street


topshop2

Topshop

Highstreet-mærket har lavet en dynejakke, der blander designets ofte maskuline volumen med det bløde fløjls femininitet. Og det fungerer godt for den korte jakke, der som så mange andre denne sæson henter inspiration fra bomberjakken.
600 kr. hos Topshop


woodwood2

Wood Wood

Karl-Oskar Olsen og co. har i år lavet en klassisk mellemlang dynejakke, hvor hætte kan tages af, men den brunorange farve giver den alligevel sit eget markante look.
2.800 kr. hos Wood Wood


yeezy

Yeezy

Ja, det er endelig lykkedes Kanye West at få en fuld kollektion i handlen, og ‘Season 3’ byder også på en dynejakke, der i sit enkle parkadesign er ret atypisk i al sin enkelhed. Prisen er som med det meste tøj fra Yeezy desværre i den tunge ende.
8.750 kr. hos Yeezy Supply


stellamccartney

Stella McCartney

Det er de store pengesedler, du skal have frem, hvis Stella McCartney skal holde dig varm i løbet af vinteren, men så får du også en flot jakke i mørkt denim med flere lynlåsdetaljer og et oversize-fit med ekstra stor krave og hætte. Man har vel lov til at drømme.
16.800 kr. hos Stella McCartney

Læs også: Uld redder dit sneaker-game i vinterkulden – se seks stærke eksempler

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af