Moden elsker velour – 12 af de bedste eksempler på sæsonens mest hypede materiale

Til vinter er det fortsat umuligt at undgå det bløde og skinnende materiale, der ses hos alt fra H&M og Zara til Vetements og Fenty – og ja, det gælder også det famøse tracksuit.

Velour_hmkjole2

H&M-kjole

Da velour begyndte at gøre sit indtog på catwalken, var det i høj grad i samspil med 90’er-tendensen, hvor især den lange slip-kjole gjorde comeback i det genkendelige materiale. Mange mærker har givet sit bud på kjolen, heriblandt H&M som denne sæson har designet den i en mørkeblå velourkvalitet.
499 kr. hos H&M


Velour_topshopbukser2

Topshop-bukser

Highstreet-brandet har ikke ry for være konservativ, og mærket er oftest blandt de første til at springe ud i en eksperimenterende version af tidens største trends. Det gælder selvfølgelig også velour, hvor Topshop blandt andet har designet disse oversize, oliven-farvede kassebukser, der i rynket velour og med høj talje og spænde er en opmærksomhedskrævende, men også stilren hommage til 70’ernes løse og flagrende silhuetter.
480 kr. hos Topshop


Velour_eytyssko

Eytys-sneakers

Det svenske sneakersmærke Eytys er gået sammen med Net-a-Porter om en limited edition af deres populære unisex-model, Mother. Skoen er holdt i det genkendelige design, hvor den tykke gummisål og lilla hældetalje står som retro-kontrast til den minimalistiske tone-i-tone top, der i denne udgave er lavet i en underspillet mørkeblå velourkvalitet.
1.415 kr. hos Eytys


Velour_gannikjole2

Ganni-kjole

Ganni mestrer at skabe hype, og tilbage i februar var det især denne velourkjole, der tog opmærksomheden under deres AW16-modeshow. Den fanger også tidens 90’er-fokus i farvevalg, kjolelængde og høje slidser, der dog i samspil med den dybe V-udskæring, det skinnende velour og de diskrete plisseringer får en ret unik kant af både uskyld og råhed.
2.975 kr. hos Net-a-Porter


Velour_tørklæde

Vanessa Seward-halstørklæde

Den franske designer har trådt sine barnesko hos Chanel og Yves Saint Laurent, og hendes accessories-design skriger derfor naturligvis af underspillet parisisk charme. Som eksempelvis i dette smalle tørklæde, der i mørk turkis velour og med lange frynser fanger den parisiske je ne sais quoi, hvor grundessensen er styrke, sex og personlighed.
1.560 kr. hos Net-a-Porter


Velour_zararødkjole2

Zara-kjole

Der er rig mulighed for at være festlig i december, og Zara er vanen tro klar med et sortiment, der favner månedens mange arrangementer. Denne røde kjole i rynket velour er et af de stærkeste eksempler, da den både favner julens ånd og mikser minimalisme og 90’er-referencer i et enkelt design.
79 kr. hos Zara


Velour_støyjakke

Rough Studios-bomberjakke

Det hollandske mærke har på få år skabt sig et navn gennem en unik forståelse for mønstre og farvesammensætninger. Bomberjakken er et godt eksempel på, hvad Rough Studios kan, da mærket her tager et klassisk design og mikser det med det pompøse velourmateriale og en kombination af farver og print, der på papiret ikke burde fungere, men som i realiteten bare gør.
4.800 kr. hos Støy


Velour_vetements2

Vetements-blazer

Pariser-brandet er efterhånden kendt for mange unikke silhuetter, hvor af den skarpskårne blazer med markante skuldre blot er én af designeren Demna Gvasalias fuldtræffere. Denne sæson er den hypede blazer designet i tung velour, som i kombination med den dybe, røde farve giver barokke fornemmelser og skaber en enestående kontrast til det moderne design. Men ja, vi ved godt, at den er ubetalelig.
16.555 kr. hos Matches Fashion


Velour_fenty

Fenty x Puma-bluse

Rihanna har med sit Puma-samarbejde vist, at hun ikke blot kan gå i det eksperimenterende, vovede og unikke – hun kan også være afsender på det. For selv om velourblusen umiddelbart ikke er det mest outrerede fra hendes hånd, så viser den et designmæssigt synspunkt, der kombinerer snit og stilarter på kryds og tværs. Den refererer både 90’ernes streetwear i det korte snit og halsens mock neck, den japanske kimono i de dybe ærmegab og selvfølgelig velour.
1.640 kr. hos Puma


Velour_zarajoggingbukser2

Zara-joggingbukser

Du har nok ikke misset, at træningstøj er ikke længere er forbeholdt afslapning og træning, men nu også ses på catwalken hos de største modehuse. High-streetmærkerne som Zara har selvfølgelig fuldt trop. Denne sæson har det spanske brand designet disse joggingbukser, der med høj talje, lange bindebånd og skinnende minkfarvet velour formår at løfte et uformelt udgangspunkt op i en festlig og luksuriøs sfære.
149 kr. hos Zara


Velour_sacaistrik

Sacai-strik

Designeren bag det japanske mærke, Abe Chitose, har tidligere arbejdet for Comme des Garçons, og det ses i hans æstetik, der ubesværet kombinerer streetwear med japanske og franske referencer. Sweateren trækker for eksempel på den klassiske polo, der er mere eksperimenterende med brede ærmer og markante lynlåse i ryggen.
6.499 kr. hos Storm


Velour_juicycouture_jakke

Juicy Couture-tracksuit

Man kan ikke snakke om velour uden også at snakke om det amerikanske brand, der i de spæde 00’er gjorde velour-tracksuitet eftertragtet verden over. Da finanskrisen begyndte at rulle, begyndte Juicy Coutures popularitet dog at falde og mærkets meget opmærksomhedskrævende æstetik blev hurtigt mere kikset end cool.

Velour_juicycouture_1
Men med fokusset på velour og streetwear samt selvfølgelig et Vetements-collab gør Juciy Couture comeback. Både med alle de originale designkomponenter som skrift, pangfarver og similisten, men også i versioner som dette sorte sæt, hvor detaljerne er lidt mere underspillede – men også kun lidt.
1.070 kr. for bukserne og 1.250 kr. for trøjen hos Juicy Couture.

Læs også: Det har aldrig været sjovere at gå med dynejakke – 15 af vinterens bedste eksempler

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af