Farvel, American Apparel – alle butikker lukkes efter salg

Farvel, American Apparel – alle butikker lukkes efter salg
American Apparel-kampagnebillede fra 2016

Det er en epoke i amerikansk modehistorie, der nu er slut. For efter flere års kamp blev American Apparel i torsdag endeligt solgt til det canadiske firma Gildan Activewear, der kort efter meldte ud, at de lukker samtlige 110 American Apparel-butikker i USA (de fleste udenlandske butikker lukkede allerede sidste år) samt hovedfabrikken i Los Angeles.

De 88 millioner dollars, som det canadiske firma betalte, var primært et spørgsmål om at få fingre i brandet American Apparel, som altså må forventes at fortsætte, selv om det ikke vides hvordan.

Trods de kontroverser og to gange konkurserklæringer, der har plettet historien om American Apparel, så har firmaet med sit fokus på egne fabrikker i USA stået som et vigtigt alternativ til brands, der producerer sit tøj billigt i Asien, men i sidste ende var det altså ikke nok.

»Det er ikke et firma, der burde være lukket. Det skete på grund af Wall Street embedsmisbrug«, sagde grundlæggeren Dov Charney, som blev fyret fra firmaet i 2014, efter salget til Los Angeles Times.

Da det gik allerbedst, havde American Apparel 230 butikker på verdensplan.

Læs også: American Apparel vil blive savnet – tre ting brandet betød for moden

Læs også: American Apparels nye fyringer er en mavepuster for etisk mode – outsourcer produktion

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af