Sig din mening: Ni ligefremme statement-trøjer

Slogantrøjen er igen populær, og brands lige fra Weekday til Vetements har omfavnet dens åbenhjertige natur. Her er nogle af de bedste eksempler.

costalamel_statement

Costalamel

Det spanske streetwear-brand er gået all-in på politisk streetwear. Det har de blandt andet med en række anti-Trump-styles, og denne ‘Love Over Fear’-t-shirt, hvor der bliver sagt fra over for intolerance, med et nej-tak til sexisme, racisme, homofobi og xenofobi. Ligesom stort set alt andet fra Costalamel er t-shirten kun produceret i meget få eksemplarer.
215 kr. hos Costalamel


lapp_statement

LAPP

Den seneste tids politiske udvikling har vist, at der i dén grad endnu er brug for en konsekvent feministisk stemme i debatten, og det er nok derfor, at feminismen er en af de mest gennemgående temaer i modeverdenens aktivistiske bidrag. Et godt eksempel er denne sorte unisex-hoodie fra brandet LAPP, der er startet af modellen Leomie Anderson.
240 kr. hos LAPP


vetements_tshirt

Vetements

Demna Gvasalias brand er næsten selvskrevet til denne artikel, for med deres overdrevne proportioner, utraditionelle farvekombinationer og provokerende symbolik, har de banet vejen for den bevægelse, der har gjort statement-trøjen populær. Som forventeligt har Vetements taget et selvironisk greb om modebranchen med klassisk hvid t-shirt påtrykt ordet ‘t-shirt’ som et alternativt brandlogo på forsiden. Et underspillet statement i sig selv med en humoristisk og lidt alternativt tilgang til formatet.
830 kr. hos Mr. Porter


haiderackerman_statement

Haider Ackermann

Haider Ackermann giver med sit bud et af listens mere uklare budskaber. Til gengæld leverer han den perfekte, grafiske t-shirt til de kommende måneders (forhåbentlige) sommervejr. Inspirationen ser ud til at være hentet fra 80’ernes farverige mønstre.
2.590 kroner hos SSENSE


kenzo_statement

Kenzo

Carol Lim og Humberto Leon har altid været glade for statements, prints og farver både hos Kenzo og med deres eget brand, Opening Ceremony. Med denne trøje går vi ud fra, at de slår et slag for, at man skal være sig selv og ikke gemme sin seksualitet. Leon er selv åben omkring sin homoseksualitet.
890 kr. hos Kenzo


victoriabeckham_statement

Victoria Beckham

Humor er måske ikke det første, man tænker på, når man hører den tidligere Spice Girls-sangers navn, men der gemmer sig heldigvis en portion selvironi bag facaden. Det beviser denne nye t-shirt, som eftersigende er inspireret af et gammelt citat fra hende selv, hvor hun sagde, at hun var holdt op med at smile efter sin entré i modeverdenen.
1.040 kroner hos Victoria Beckham


openingceremony_statement

Opening Ceremony

Newyorker-konceptbutikken har til deres statement-trøje hevet inspiration fra Justin Pecks såkaldte streetwear-ballet, ‘The Times Are Racing’ og tager manifestationen til nye højder ved at donere alt overskud fra salget af netop denne capsule-kollektion til hjælpeorganisationen American Civil Liberties Union.
705 kr. hos Opening Ceremony

weekday_statement

Weekday

Fast fashion-kæderne er selvfølgeligt hoppet med på bølgen og Weekdays sorte hættetrøje er lige så grafisk simpel, som den er kommunikativ. Et af de mindre oprørske bud, men et simpelt (og vigtigt) budskab, som de fleste kan stå inde for.
200 kr. hos Weekday


stellamccartney_statement

Stella McCartney

Den engelske designer har i flere år været erklæret modstander af brugen af pels og læder i modebranchen – og andre steder – og her gør hun sit politiske budskab overraskende underholdende. Men det koster at være anti i selskab med McCartney.
3.680 kr. hos Stella McCartney

Læs også: Hold øje med: Unravel Projects eftertragtede streetwear

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af