Hold øje med: Unravel Projects eftertragtede streetwear

Brandet har kun eksisteret i to år, men tidens største modepersonligheder hungrer allerede efter det bombastiske og militærinspirerede streetwear. Men det kræver et vist shoppingbudget.
Hold øje med: Unravel Projects eftertragtede streetwear
Fra Unravel Projects AW17-kollektion

Det kan Unravel Project

Den franske designer Ben Taverniti laver dekonstrueret streetwear, der formår at ramme ned i et hav af tidens største trends – fra bomberjakken og hoodies over stropper og snøre til blandingen af oversizes silhuetter og stramme leggings.

Og så er det eksklusivt, ikke mindst på grund af prisen – en bomber jacket koster 10.000 kroner. Taverniti fremhæver kvaliteten i sit tøj og undskylder prisen med, at det for eksempel tager en hel dag at færdiggøre én bomberjakke.

»Alle laver bombers lige nu, men dem, vi laver, er unikke, fordi de alle sammen er forskellige. Så selv om det er den samme style, vil vores bombers altid være lidt forskellige fra hinanden på grund af den behandling, de hver især har fået«, siger han til luksusbutikken Barneys New York, der forhandler Unravel Project.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

| | U N R A V E L | | | Cult Bomber and Leather Lace Ups | | | @gigihadid |

Et opslag delt af BEN TAVERNITI™ U N R A V E L (@bentaverniti_unravelproject) den

Gigi Hadid i Unravel Project

Du kan kende designet på

Unravel Project har fat i den samme lange ende, som også har givet Vetements succes: Tag nogle klassiske items fra gademoden, som for eksempel jeans, hoodies eller læderjakker. Tvist dem, hype dem og sælg dem så til skyhøje priser.

Med sine dekonstruerede Levi’s 501-model har Vetements skabt jeansmode med slidsede og trevlede bukseben i etager. Unravel Project bruger de samme virkemidler ved at vende vrangen ud på en denimjakke eller lade en ditto bomber være lynet nedefra og op.

unravel-aw-17_2
Fra Unravel Projects AW17-kollektion

At genskabe de moderne klassikere er faktisk Ben Tavernitis erklærede mål, og han kan sit fag til fingerspidserne. Tidligere har han nemlig været designassistent for Jeremy Scott og chefdesigner for Hudson Jeans. Til InStyle fortæller han, at Unravel Project opstod som et behov for at skabe kompromisløst design, der ikke følger sæsonens tendenser.

»Jeg så på de eksisterende brands og tænkte over, hvad jeg syntes, der manglede: Et brand der ikke går på kompromis eller lader sig styre af det kommercielle. Og så gjorde jeg det ekstremt luksuriøst«, fortæller han og ignorerer altså Vetements og hele den streetwear-bølge, som han i hvert fald er en del af nu.

Et af Unravels kendetegn er de frække snøre, som bliver brugt i alle mulige sammenhænge, for eksempel som erstatning for en lynlås i et par jeans, hele vejen ned af låret på et par læderbukser eller som blikfang i et par højskaftede lakstøvler.

Foto 3_unravel-rtw-fall-2017_Vogue
Fra Unravel Projects AW17-kollektion

Derfor vil hypen ingen ende tage

Kendiskærlighed har sjældent skadet et fremadstormende modebrand. Og takket være Ben Tavernitis kæreste, makeupartisten Joyce Bonelli, har popkultureliten ført an af The Kardashians og Hadid-søstrene fået øjnene op for mærket. Taverniti og Bonelli mødte hinanden på et fly fra Paris til Los Angeles, efter at Bonelli havde deltaget i Kanye West og Kim Kardashians bryllup. Med 1,7 millioner følgere er Joyce en stjerne på Instagram og en af Kardashian-klanens faste makeupartister.

Men når Kendall Jenner bliver spottet i Unravel Project, er det, ifølge Taverniti, ikke et bevidst forsøg på reklame men resultatet af et venskab med modellen, som eftersigende ejer så mange af brandets styles, at hun kan skifte sine outfits ud flere gange om dagen.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bonelli og Taverniti

»Kendisverdenen tilhører Joyce, som også har arbejdet sammen med Nicki Minaj i rigtig mange år. Jeg føler mig tit utilpas i de kendtes selskab, men det, der skete, var, at jeg blev venner med dem«, fortæller han til CR Fashion Book.

Samtidig har han dog et had-kærlighedsforhold til Instagram.

»Sociale medier, lige så fantastisk et værktøj som det er, har ødelagt verden. Det er, som om du kan smide et print på en t-shirt, og så er du designer«, har han sagt til Barnyes.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kendall Jenner i Unravel Project

Få fingre i tøjet

For at beholde sin status som et eftertragtet luksusbrand er Unravel Projects strategi at være så lidt tilgængelig som muligt. Men i stormagasiner som Barneys i New York kan du få fat i tøjet. Hvis turen ikke lige går til New York, kan du også købe det på Barneys webshop eller hos Farfetch og Antonioli.

Foto5-unravel-rtw-fall-2017_Vogue
Fra Unravel Projects AW17-kollektion

Sidste skud på stammen…

…er en børnetøjslinje. Taverniti og Bonelli blev fornylig forældre til tvillingedrenge, og derfor har parret besluttet sig for at lave miniversioner af deres populære styles.

Læs også: Hold øje med danske Twelvepieces’ politiske streetwear: »Folk skal tvinges til at tage stilling«

unravel-aw-17

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af