Modellen Iskra Lawrence giver dig igen sandheden om billedretouchering

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hun er en af tidens største fortalere for kropspositivitet og efterlever det selv via sin Instagram, som hun har svoret at holde fri for fotoretouchering, ligesom hendes tilstedeværelse som model for blandt andet undertøjsmærket Aerie er med til at skabe et rum for kvinder, der ikke er en størrelse 32 eller 34, i kampagner.

Og nu udstiller Iskra Lawrence igen billedretouchering og dens skadede effekt på kvinder, ligesom hun effektivt gjorde det sidste år.

På Instagram har hun delt ovenstående billede, som er et seks-syv år gammelt billede af hende selv, da hun prøvede at arbejde som en ‘almindelig’ model.

»Jeg ser måske anderledes ud, fordi jeg var et par tøjstørrelser mindre, men det største forskel er… Jeg er meget retoucheret«, skriver hun og fortsætter med at påpege, at alt fra hendes hud er retoucheret, hendes talje, ben og arme er lavet slankere, og håret er extensions.

»Og det værste ved det…jeg ville gerne se sådan ud!«, skriver hun. »Jeg troede, jeg ville få flere jobs = ville gøre mig lykkelig og succesfuld. Men i virkeligheden blev jeg mere usikker og fik flere kropskomplekser af at se på billederne, fordi jeg ikke engang kunne se ud som eller relatere til billeder af mig selv«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Iskra Lawrence har dedikeret det seneste afsnit af sin Youtube-serie ‘Self-Care Sunday’ til at snakke om billedretouchering, og hun fortæller blandt andet om et shoot, hun lavede til et magasin, og da hendes familie så billederne, var der ingen af dem, der kunne genkende hende, fordi hun var så retoucheret.

Hendes konklusion er hørt før, men desværre stadig aktuel.

»Du skal aldrig sammenligne dig selv med de billeder, du ser, mange er ikke ægte. Perfekt eksisterer ikke, så at prøve at opnå det er urealistisk, og at redigere dine billeder gør dig ikke lykkelig. DU er ægte, dit uperfekte perfekte selv er, hvad der gør dig magisk, unik og smuk«.

Læs også: Dansk modelbureau efter Louis Vuitton-sag: »Størrelserne bliver mindre og mindre«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af