Ugens bedste sneaker-nyheder – ny Fenty-model, futurisme og basket-silhuetter

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.

Ny Fenty Trainer

Det var den første model, som Rihanna og Puma arbejdede sammen om. Nu får skoen dog sin tredje overhaling i denne version, der tager ankelstroppen med videre fra Ankle Strap Creeper og blander den med Fenty Trainers knit-overdel. Resultatet beholder noget af den futurisme, der kendetegnede den første version for halvandet år siden. Skoen kommer i tre colorways og koster 1.700 kroner hos Puma.


Fear of Gods militær-look

På skosiden er Jerry Lorenzo især kendt for sin Military Sneaker og den karakteristiske rillede trail-sål, som går igen på de nye modeller og colorways, som Fear of God slipper i weekenden i forbindelse med sin ‘Fifth Collection’. Skoene, inklusiv ovenstående, er lige landet online.


Balenciaga tilføjer pyntesnørebånd

Med Demna Gvasalia har Balenciaga stået stærkt i sneaker-gamet i år. Selvfølgelig især takket være Triple S, men også med Speed Trainer-sokke-sneakeren, som her er blevet genfortolket med snørebånd. Den kunne forudbestilles hos Saks Fifth Avenue for den nette sum af 4.400 kroner, men er allerede udsolgt.


Acne går også sokkevejen

Der er nærmest ikke det brand, der ikke laver sneakers – og rigtig mange af dem tør heller ikke lade være med at lave sokkemodeller. Det gælder også Acne Studios, der er klar med deres Batilda-silhuet, som både fås i en høj og lav version – og i en sort og hvid colorway. Den kører sokke-looket helt ud. Herhjemme er det dog kun low-versionen, der er til salg. Den koster 3.095 kroner hos Acne Studios.


Karhu møder Colette

Den parisiske butik er gået ind i sin sidste måned, før den lukker ned. I fredags indtog Soulland butikken for at lancere sit nye Nike SB-samarbejde, og nu er Colette klar med sit eget samarbejde med det finske sneaker-brand. Her møder butikkens karakteristiske blå farve Karhu Fusion 2.0-modellen og trækker sjovt nok også på det finske flag. Skoen er vist kun kommet til salg fysisk i Colette indtil videre.


Flere nye Disruptor-versioner

Fila er ikke sene til at udnytte tidens fokus på kraftige såler, som brandets Disruptor-model passer perfekt til. Den seneste uge er der landet nye takes på modellen med den karakteristiske sål.


Fila er selv klar med to versioner, der bruger velour til overdelen og rågummi til trail-sålen. De skulle være til salg hos franske Courir, men deres website er vist nede pt.


Samtidig giver det hollandske brand Patta sit bud på silhuetten. Det er mere enkelt i hvid og knækket hvid. Modellen har også 3M-refleksmateriale omkring snørehullerne. Patta skulle sætte skoen til salg online i dag.


Adidas går sci-fi

Tech- og futurisme fylder mere og mere i sneaker-verdenen, hvilket vi blandt andet har set med Adidas’ Twinstrike. Nu fortsætter tyskerne fokusset med to nye version af Crazy 1 ADV- og Crazy 8 ADV-modellerne.

Adidas Crazy 8 ADV

Her er det især snøresystemerne, farvekombinationen og materialemikset, der sender tankerne ud i rummet – og så selvfølgelig boblesålen på Crazy 8’eren. Man kan kun vente på, at luftskibet lander. Wood Wood har begge modeller til salg.


Helt ny model fra Adidas

Det er altid fedt, når der lander en ny model i den uendelige strøm af colorways og collabs, og på fredag er Adidas netop klar med deres nye Prophere-sneaker, der sammenblander flere af tidens tendenser som sokkedesign, kraftige såler og futurisme. Skoen, hvis silhuet kan minde lidt om Nike Huarache, bruger logostriberne som en del af snøresystemet og kendetegnes ellers især af den nubrede mellemsål. Prophere koster 999 kroner hos Adidas, når den lander den 15. december.


Samtidig er der allerede landet billeder af det første Prophere-samarbejde, hvor Undefeated giver sit bud på et design, der altså går camouflagevejen. Modellen lander hos Undefeated på lørdag den 16., men skulle få bredere release ugen efter.


Converse dyrker sin basketfortid

De flere tænker nok All-Stars, når Converse bliver nævnt, men brandet er jo faktisk også en del af Michael Jordans imponerende karriere, da han spillede i Converse-sko, før han blev professionel og altså før Nike og Air Jordan. Især Fastbreak Mid-modellen er kendt for Jordan-associationen. Nu genopliver Converse modellen i selskab med det kinesiske brand CLOT, der sammen har skabt to colorways, der i hvert fald ikke er bange for farver. Wood Wood har begge colorways til 900 kroner.


Reebok går logovejen

Vi har tidligere i år blandt andet set Nike gå amok i logoer på en Air Force 1, og nu er det Reebok, der har overbrandet sin Classic Leather. Til gengæld er logoruden ved snørebåndene gjort helt anonym med hvid skrift på hvid baggrund. Der må jo være grænser. Skoen koster 800 kroner hos Foot Locker.


Eksklusiv Dunk Low

Ja, vi synes ikke, at du skulle snydes for billedet af denne Nike SB Dunk Low. For vi er ret vilde med det clean design, der får karakter fra de laserskårede snit i overdelen, som skulle være inspireret af de tyske lejlighedsbygninger Plattenbau, der er skabt af prefabrikerede plader. Du kommer dog sikkert ikke tættere på skoen end dette billede, da der kun skulle være lavet 240 eksemplarer, som sælges på torsdag i Berlins Overkill via et raffle. Du kan læse mere hos Overkill.

Læs også: Soulland kan mærke Nike-effekten: »Det er en blåstempling«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af