Showanmeldelse: En makaber sindssygeanstalt fik Han Kjøbenhavn tilbage på (show)sporet

Showanmeldelse: En makaber sindssygeanstalt fik Han Kjøbenhavn tilbage på (show)sporet
Foto: Copenhagen Fashion Week

Hvad er showpiece, og hvad lander rent faktisk på butikshylderne? Det er spørgsmålet, der konsekvent rejser sig, når Han Kjøbenhavn indtager catwalken under modeugen i København. Det vender vi tilbage til.

For vi starter faktisk et helt andet sted: Nemlig med at sende en cadeau afsted til Han Kjøbenhavn, der i går for alvor kom tilbage på sporet rent show-wise med kollektionen ‘Imperfect Sanity’. Efter sidste sæson, hvor showet havde tendens til at blive lidt for statisk og forudsigeligt (i forhold til de forhenværende shows, bevares) fik Jannik Wikkelsø og co. igen sat mere fokus på den teatralske del af modeshowet, der er så karakteristisk for mærket med forstadsrødderne. Vi var jo blevet forvænte med overraskende eller sågar makabre shows.

Vi blev inviteret indenfor i en iskold og klinisk hal i Ørestaden til Han Kjøbenhavns sindssygeanstalt. Her var fire modeller installeret på hospitalsbrikse i et bur med mundkurv og små hvide babyer hængende over sig. Det var både creepy og måske også et symbol for det uperfekte og ufuldkomne.

På catwalken var dekonstruktion nøgleordet for kollektionen – meget apropos den uperfekte tematik og de tendenser, som har præget streetwear-scenen gennem en længere periode.

Flere af mærkets stonewash-jeans var syet sammen, så de fik dobbelte lukninger i taljen. Faktisk var nærmest alle kollektionens bukser todelte – ofte med en form for latex som yderste lag (de bliver dog næppe sat i produktion).

Også en dekonstrueret denimjakke i det kasseformede Balenciaga-fit var stærk. I særdeleshed når den var stylet med de hvide sokker og stiletter, som næsten alle kvindelige modeller var iklædt under showet.

Til både mænd og kvinder eksperimenterede Wikkelsø med det tungere overtøj. Den stærkeste til mændene var et asymmetrisk splitdesign med kollektionens brunlige signaturtern på den øverste del og pels på den nederste. Det hele blev toppet med et overdimensioneret revers.

Også hos kvinderne eksperimenterede Wikkelsø med dekonstruktion af overtøjet. En anorak med store utility-lommer og puffede detaljer langs siden var et af de klare højdepunkter. 

Han Kjøbenhavn kunne også vise flere nye sneakers fra den tilbagevendende collab med Puma, som første gang blev afsløret tilbage i efteråret – flere af dem var selvfølgelig tro mod tidsåndens chunky tendenser.

Hvor stor en del af kollektionen, der er showpieces vides endnu ikke, men ikke desto mindre formåede Han Kjøbenhavn at levere en kollektion, som var præget af en rød tråd og en lidt større anvendelighed, end tilfældet var sidste sæson.

De samme brunlige og grønne tern og nuancer gik igen hos både mænd og kvinder. Men for at bryde det hele op og udfordre mærkets hang til den dystopiske og mørkere æstetik, var neongul integreret flere steder. Den kom blandt andet til udtryk på den flabede dynefrakke, vi udvalgte som et af de stærkeste looks på modeugens første dag.

Om man er til Han Kjøbenhavns makabre showpræsentationer eller ej, så kommer man ikke uden om, at de virkelig giver noget format og originalitet til modeugens tætpakkede showkalender. Dog ville det løfte det hele yderligere, hvis der rent faktisk også kunne knyttes en dybere mening til de teatralske stunts på catwalken.  

Showets højdepunkt

Dybere mening eller ej, så fik det teatralske moment i Han Kjøbenhavns show endnu en gang lov til at markere et højdepunkt. Det fyldte meget og var med til at sætte modeugens foreløbigt mest gennemførte stemning forud for et show.

Showets største overraskelse

Det klæder Han Kjøbenhavn, at de fortsætter sit massive indtog i den kvindelige del af garderoben. Igen formåede de at mikse den barske forstadsæstetik med en snert af feminitet.

Læs også: De fire bedste looks fra modeugens første dag – og en ublu kopi

Se hele vores dækning af Copenhagen Fashion Week HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af