Nye kopianklager rettes mod Virgil Abloh – sagsøges af Helly Hansen

Det kan godt være, at hovedparten af modeverdenen står i kø for at samarbejde med Virgil Abloh. Senest har han tilføjet samarbejdspartnere som Rimowa, Ikea og Nike til sit imponerede CV over collabs, ligesom hans tilgang til designfeltet på utraditionel vis har ført ham til tops som kreativ styrmand hos Louis Vuitton.

Men det er åbenbart ikke alle, der har lyst til at blive associeret med tidens ellers mest hypede designer. Det norske sports- og outdoor-mærke Helly Hansen har nemlig trukket Off-White i retten i en sag om kopiering. Ifølge The Fashion Law bygger anklagen på de striber, som Off-White har brugt som både logo og signaturprint på ærmer og bukser etc. siden mærket blev grundlagt i 2012.

Helly Hansens striber på ærmerne

Helly Hansen påstår, at Off-White forsætteligt har stjålet striberne fra dem, og at Virgil Abloh og co. skulle »have adopteret et logo, der er forvirrende tæt på Helly Hansens HH stribe-logo«, ligesom Off-White skulle bruge logoet på beklædningsgenstande, der er »de samme eller tilsvarede dem, som Helly Hansen tilbyder med deres HH stribe-logo på«, skriver The Fashion Law.

Off-Whites striber på ærmerne

Samtidig skulle anklagen angiveligt gå på, at Off-White skulle bruge logoet med muligheden for at skabe falske idéer om en tilknytning mellem Off-White og Helly Hansen. En tilknytning, som de fleste nok ville finde lukrativ lige nu, men altså ikke Helly Hansen.

Off-White fik ellers godkendelse til at bruge signaturstriberne i 2014 hos det amerikanske patentkontor, men netop den godkendelse ønsker Helly Hansen nu at få ophævet som følge af unfair konkurrence og krænkelse af Helly Hansen-brandet.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

In his first outing as Artistic Director at @louisvuitton, @Virgilabloh stated his starting point was the idea of white light hitting a prism, and dividing into its component colors. Virgil just discovered Pink Floyd in a right of passage most millenial suburban kids go through when they’re 15 and hit the bong for the first time. While we applaud the palpable joy on display and appreciate the momentous occasion of a POC taking the reigns at a major luxury house, there’s a dark side to this rainbow (lol). True to the Virgil we all know, inspiration truly drew heavily from the menswear masters of the 20th century, from archive to recent Raf Simons and Maison Margiela, Yohji Yamamoto, and Helmut Lang. There’s a lot of discussion about the cult of personality in 2018, and while that’s one of the main reasons he’s landed that position, will it be enough to sell 4-5 figure jackets and bags with plastic chains that drag on the floor? While there’s desirability in the cool, slouchy tailored silhouettes that Kim Jones established in the landmark Supreme collaboration, the remainder of the collection lacks the ingenuity one expects from a top-level luxury house with a master at the helm in womenswear. What Louis Vuitton menswear may have gained in “street-cred”, they easily have lost in the all-important aspiration factor, but will it matter if you have a crew like Virgil’s? • #louisvuitton #virgilabloh #menswear #streetwear #luxury #streetstyle #helmutlang #rafsimons #maisonmargiela #dior #christiandior #sterlingruby #yohjiyamamoto #hypebeast #hypebae #highsnobiety #wiwt #ootd #dietprada

Et opslag delt af Diet Prada ™ (@diet_prada) den

Der er endnu ingen afklaring i sagen, men uanset udfaldet er det langt fra første gang, at folk sår tvivl om Virgil Ablohs originalitet. Senest har Instagram-profilen Diet Prada haft et horn i siden på Abloh i forbindelse med debutkollektionen for Louis Vuitton, der ifølge Diet Prada havde lige lovligt mange referencer til designere som Maison Margiela, Raf Simons og Helmut Lang.

Læs også: Virgil Abloh skabte historie med sin Louis Vuitton-debut i Paris – fra Kanyes tårer til vennerne på catwalken

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af