‘Black-ish’-skuespiller brugte Emmy-outfit til at takke Nike

Jenifer Lewis (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Selvom det var en rød løber præget af enklere kjoler, da Emmy Awards blev afholdt i nat, så stak Jenifer Lewis selvfølgelig ud, da hun ankom i et outfit, der mere lignede, at hun var på vej til træningscentret end en prisuddeling. Godt nok var Nike-sweatshirten blevet pyntet med glimtende similiædelsten, og hendes Nike Air VaporMax Light 2-sneakers så skarpe ud, men alligevel. Der var dog en grund til stilvalget.

»Hvad kan jeg gøre, der betyder noget?«, fortæller Lewis til Variety om sine overvejelser, da hun skulle vælge sit outfit. »Jeg tager Nike på for at sige tak. Tak for at føre an i modstanden (mod raceulighed, red.). Vi har brug for, at den amerikanske forretningverden også kommer ombord«.

Grunden til Lewis kærlighedserklæring til Nike skyldes selvfølgelig den seneste jubilæums-‘Just Do It’-kampagne, der havde den kontroversielle fodboldspiller Colin Kaepernick som hovedperson og fortæller. Som vi også argumenterede, føltes det forfriskende, at Nike turde (og kunne se en forretning i) at støtte Kaepernick i en kamp, der ellers lader til at dele landet – og hvor selv Donald Trump synes at være på den anden side.

Nikes reklame med Colin Kaepernick

Kaepernick var tidligere quarterback for San Francisco 49’ers, men er i dag en såkaldt free agent og ligger i søgsmål imod NFL, fordi han føler, at den amerikanske fodboldliga har frosset ham ude, efter at han i 2016 begyndte at knæle under afspilningen af nationalsangen som en protest mod politivold og raceuligheder.

»Nina Simone sagde, det er en kunstners pligt at afspejle tiden, og findes der en bedre tid for en kunstner at gøre det?«, sagde Lewis, da hun blev interviewet på den røde løber af Entertainment Tonight.

»Det her er ikke mørke tider«, forsatte Lewis. »Det her er en vækkelses tid, og jeg er stolt over at stå ved roret i denne bevægelse – og jeg vil ikke være bange«.

‘Black-ish’, hvor Lewis spiller karakteren Ruby, har tidligere haft Kaepernick inde på kroppen, da et afsnit af den seneste sæson 4 blev aflyst. I afsnittet var der eftersigende en passage, hvor to karakterer diskuterer, om det er okay for fodboldspillere at knæle under nationalsangen. Ifølge Variety har ABC, der står bag showet i USA, benægtet, at den scene alene skulle have ført til aflysningen af episoden. Serien er dog forlænget med en femte sæson, som får premiere i USA senere på året.

Læs også: Rød løber: Stjerneparade til Emmy Awards

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af