Ugens bedste sneaker-nyheder – Yeezy-overload, Tonsure og vinterklargøring

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.

Kanye sætter turbo på

Det har i forvejen været et halvår, hvor Adidas og Kanye West er vågnet til dåd og har sprøjtet sneakers ud – og det fortsætter de altså med. Den næste i række skulle blive Yeezy Boost 700 V2. Denne version adskiller sig fra de to tidligere ved blandt andet at have en ren hvid mellemsål og refleksdetaljer på overdelen. Ifølge Yeezy Mafia skulle den komme i salg den 29. december.

Den danske model Veneda Budny, som tidligere har været med i en Yeezy-kampagne, har allerede fremvist et par på Instagram, så mon ikke rygterne taler sandt.


Kanye har også været ude til diverse modeevents i New York den seneste uge, og til Versaces Pre-Fall19-show afslørede han blandt andet en kommende version af 700’eren, som indtil videre bliver kaldt VX. Den mest markante ændring er nylonoverdelen, som er påtrykt detaljer som modelnummeret i refleks. Det vides dog ikke, hvornår den forventes at komme i salg.

Til gengæld skrev Kanye på Twitter på sin egen kryptiske måde, at den er designet af de to designere Christian Tresser og Steven Smith, som i sneaker-kredse er kendt for at have arbejdet sammen hos Reebok i 90’erne, og nu er ansat i Yeezy-afdelingen.


Der skulle dog også komme nye colorways af den originale 700-model. Yeezy Mafia har nemlig også teaset en version, som forventes at lande i foråret 2019.


Ugen har også budt på en anden kommende Yeezy-modeller. Yeezy Mafia synes nemlig at vide, at Yeezy Boost 350 V2 også tager refleks-looket på sig i denne stærkt begrænsede colorway, som endnu ikke har en releasedato.


Virgil og Nike rammer julehandlen

Ja, det er ikke kun Adidas og Kanye, der har travlt med at sprøjte sko ud. Virgil Abloh og Nike har hele året holdt liv i deres ‘The Ten’-samarbejde med utroligt mange nye colorways af de oprindelige ti modeller. Efter alt at dømme når de omkring endnu en version før jul, da Sneaker News skriver, at en sort og en neongul colorway af Air Force 1 kommer i salg den 19. december. Den dato er dog ikke officiel endnu, ligesom ingen danske forhandlere har meldt sig under fanerne.


Tonsure laver sneaker eksklusivt til Illum

Det kører meget godt for Illums nye herreafdeling på 1. sal, der har givet plads til mange af tidens mest spændende brands. Nu har Tonsure lavet en popup shop, som holder åbent frem til den 17. december. Udover et par t-shirts og hoodies har Tonsure også sat denne sneaker til salg i to colorways. Den ligner mere eller mindre den, vi så på catwalken, da Tonsure fremviste sin SS19-kollektion, så der kunne være tale om en pre-release. Modellen passer ind i trail-bølgen med den kraftige sål og de runde snørebånd. Den er kun til salg fysisk i Illum.


Nike bliver usynlig

Gennemsigtighed har fyldt meget i skoverdenen de seneste par år. Fra Yeezys gennemsigtige stilletstøvler til Nike x Off-Whites mange gennemsigtige looks i ‘The Ten’-samarbejdet. Nu tager Nike det afslørende design i brug på deres Air Force 1 Sage High Lux. Den er desværre endnu ikke til salg herhjemme, hvor du indtil videre må nøjes med modellen uden ’lux’ tilføjelsen i enten sort eller hvid, som Nike har på hylderne.


Farveglad Air Max

Gul har efterhånden skubbet godt til orange som en dominerende farve i streetwear-sammenhæng – sammen med diverse neonfarver, selvfølgelig. Og gul klæder virkelig denne Air Max 97 Premium, der blandet med net-looket og de sorte detaljer skaber en både iøjnefaldende og samtidig enkel sko. Denne colorway er desværre endnu ikke til salg i Danmark, men måske snart.


Martine Rose laver magi hos Nike

Året er sluttet med mange stærke samarbejder hos både Nike og Adidas med blandt andre Ambush, Kendrick Lamar-stylisten Dianne Garcia og designeren Olivia Oblanc, der alle rammer streetwearens tekniske og militaristiske detaljer.


Nu har Nike så inviteret den altid stærke engelske designer Martine Rose indenfor, og mens resultatet også er stærkt, så er det noget mere kitsch end de førnævnte med fokus på diverse nylon-tracksuits.


På sneaker-fronten har Rose passende taget udgangspunkt i Nike Air Monarch, som har fået nogle aparte buler i overdelen. Indtil videre er kollektionen kun blev sat til salg via nogle Craigslist-forhandlere i London, men mon ikke den kommer til salg på anden vis snart?


Adidas er trail-klar

Det kan godt være, at Adidas Terrex sjældent har nået samme højder som Nikes ACG-afdeling, når der kommer til outdoor-looket, men især i samarbejdet med White Mountaineering rammer Adidas ofte plet.


I deres efterårskollektion har de netop to stærke sneakers, den mere støvle-agtige Fast GTX Surround og den mere løbeklare Terrex Two. Begge er holdt i enkle farver og med fokus på detaljer som træksnøre og slidstærke såler. De skulle komme i salg den 15. december.


Stærk Reebok-model i nye farver

Egentlig bliver det hurtigt kedeligt med de mange colorways, som sneakers laves i løbende, men det ser vi igennem fingre med, når modellen er så spændende som Reeboks Run.r 96, der med sin tredelte sål og et snøresystem, som går helt fra tåspidserne, står som en af brandets stærkeste. Denne nye colorways fås for 1.450 kroner hos SSENSE.


Air Jordan stjæler opmærksomhed

Når man ser på mange sneakers, er det nok uundgåeligt, at man nogle gange drages mod dem, som skiller sig ud, og her står patenteret læder ofte stærkt. Det beviser denne Jordan Legacy 312, som skulle komme til salg her i december. Og med både elefantprint og gulddetaljer er der rigeligt at komme efter i modellen, som forventes at koste omkring 1.000 kroner.


Adidas blander kortene

Mens det er normalt, at sportsmærkerne lader deres nye såler spreder sig til bagkataloget, som når Boost-sålen ender op på en Stan Smith, så tager Adidas den igen skridtet videre med deres ‘Never Made’-serie. Nu kommer nogle af modellerne, som blander overdele og såle fra forskellige modeller i sorte versioner. Der er for eksempel tale om Micropacer-overdelen oven på en Boost-sål fra NMD_R1, ligesom at FYW og Crazy BYW smelter sammen. Sneakersnstuff har alle syv silhuetter, når de lander den 12. december.

Læs også: Astrid Andersen laver nyt brand i samarbejde med Fila

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af