De bedste looks fra Copenhagen Fashion Weeks anden dag

Modeugen skruede op for blusset på anden dagen med flere shows rundt omkring i København. Vi samler op på de bedste indtryk fra catwalken.
De bedste looks fra Copenhagen Fashion Weeks anden dag
Modellerne linet op efter finalerunden på Martin Asbjørn-showet (Foto: Copenhagen Fashion Week)

Martin Asbjørns vovemod

Martin Asbjørn designer kollektioner med et internationalt islæt til manden (og kvinden), som ikke er bange for at klæde sig farverigt og i løse silhuetter. Den tilgang har gjort ham til en af de mest interessante designere at følge på den danske herremodescene de senere år, og han virker nu også til at have fundet ind til kernen af brandets retning.

Det slog han fast med en stærk AW19-kollektion, hvor han byggede videre på det, vi også så på catwalken i sommers med pasteller, volumniøse kraver og løse jakkesæt. Ovenstående look indkapslede måske allerbedst designerens mange facetter og dristighed, når han miksede overalls i læder med en lys habitjakke, som var stylet med en oversize frakke, grove støvler (i øvrigt første gang Martin Asbjørn selv designer fodtøj) og en silkeklud i halsen med camouflagemønstret, som var gennemgående i hele kollektionen.

Heliot Emils opblødte stramhed

Lad der ikke herske nogen tvivl om, at vi var glade for Heliot Emils AW19-kollektion (læs vores showanmeldelse HER), så det er svært at vælge ét look blandt de mange detaljerede styles. Valget er dog faldet på dette med den stumpede strik, fordi det understreger, hvordan det lykkedes designer Julius Juul at bløde Heliot Emils stramme dna op uden at miste fokus på det futuristiske og tekniske univers, han har skabt de seneste tre år.

Strik var et velkomment twist blandt brandets ellers nylondominerede designs og tilføjede noget analogt til sci-fi-verdenen, og vigtigst af alt viste looks som dette, at Heliot Emil ikke får problemer med at udvikle sin æstetik de kommende sæsoner.

Lærke Andersen

På samme måde som Lærke Andersen denne sæson valgte at hijacke modeugen ved at droppe showkalenderen, men i stedet tease sin AW19-kollektion med en videoinstallation under Knippelsbro, så hijacker vi denne liste, som eller normalt holder sig til catwalk-looks. For på Andersens digitale catwalk så vi dele af en kollektion, der fortjener at blive nævnt i denne sammenhæng.

Ovenstående er et fint eksempel på, hvordan videoen (der var kreeret af Kristian Kirk i New York) introducerede flere normalt feminine elementer til brandets univers, hvor sportswear og oversize ofte udfordrer de stereotype kønskoder. Her er det de høje hæle og nederdelen, der overrasker med Andersen-briller på, men med den lak-agtige trenchcoat med stumpede ærmer bliver vi stadig fastholdt i hendes velkendte univers. Og det virkede generelt som en kollektion, der tog flere chancer – i styles og materialevalg – som det bliver spændende at se uden for videoskærmen.

Holzweilers mobilfri styrkeprøve

I en tid, hvor modebrands må navigere i en onlinedrevet virkelighed domineret af Instagram, valgte norske Holzweiler at gå imod strømmen og invitere til mobilfrit modeshow. Fokus skulle rettes mod tøjet på catwalken, og der var heldigvis masser af stærke looks at kigge på, når modellerne indtog catwalken i Sankt Nikolaj Kirke.

Efter flere sæsoner med shows under Copenhagen Fashion Week, viste Holzweiler mærkets klart mest interessante kollektion til dato. Brandet virkede stålsat i missionen om at hylde sine norske rødder med oversize strik og referencer til tørklæderne, som startede det hele for mærket i 2012. Det kom blandt andet til udtryk på flere bukser med frynser. Alligevel var det et af de mere rene looks, der stjal vores interesse. For der var både noget futuristisk og praktisk over det hvide oversize anorak-look med rødt bånd i taljen, der var stylet med en transparent højhals og praktiske støvler. Looket udforskede på fineste vis modens hang til outdoor-looket, som vi blandt andet også så i Gannis stærke SS19-kollektion under sommerens modeuge.

(Foto: Simon Birk)

Helmstedts befriende eventyr

Lidt ligesom Heliot Emil (uden anden sammenligning, overhovedet) så var Emilie Helmstedts debutshow både en konsolidering af hendes fine og eventyrlystne univers og et bevis på, at hendes brand kan vokse sig større end de farverige silkepyjamasser og kjoler, der har gjort hende til one to watch hos blandt andet Vogue.

Der var en quiltet jakke, signaturærmer med flæser og så denne hoodie med matchende bukser med knapper langs benene, der på finurlig vis hev den virkelige verden ind i Helmstedts fantasiverden, uden at eventyrboblen sprang. Læs hele vores anmeldelse af showet HER.

Læs også: Street style: Signalfarverne satte deres præg på den første dag til Copenhagen Fashion Week

Læs også: De bedste looks fra Copenhagen Fashion Weeks første dag

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af