Han Kjøbenhavn debuterede under Paris Fashion Week – Lykke May gik showet

Han Kjøbenhavn debuterede under Paris Fashion Week – Lykke May gik showet
Fra Han Kjøbenhavns AW19-show i Paris (Foto: Christabelle Beaudry Timmermann/Soundvenue)

Efter ti år med shows i København, der altid har været med til at sætte et tydeligt, makabert aftryk på Copenhagen Fashion Week, drog Han Kjøbenhavn denne sæson til Paris for at vise deres AW19-kollektion i forbindelse med åbningsaftenen af herremodeugen i den franske hovedstad. Og Jannik Wikkelsø Davidsen og co. fyldte en stor lagerhal med deres velkendte dystre forstadsinspiration.

Fra Han Kjøbenhavn AW19-showet (Foto: Christabelle Beaudry Timmermann)

Catwalken var bygget op omkring et ørkenlandskab af en bombet betonby, hvor en tatoveret fyr gik hvileløst rundt i et presseningsklædt tårn, mens modellerne fremviste kollektionen under ham. Til sidst udgød han så en skrigende afslutning over det minimalistiske og industrielle soundtrack. På den måde brugte Han Kjøbenhavn igen sine shows til at indramme brandets fortælling om sig selv som de rå forstadsknægtes allierede.

Backstage ved Han Kjøbenhavns AW19-show (Foto: Christabelle Beaudry Timmermann/Soundvenue)

Tøjet virkede på mange måder som en sammensurium af de seneste sæsoners looks, hvilket måske virkede klogt nok i forhold til at introducere brandet for et nyt marked (selvom Han Kjøbenhavn selvfølgelig i forvejen har mange internationale kunder). På den måde var der både den grove fløjl, som vi har set tidligere fra brandet – her blandt andet på en blazer og en crop-top. Der var en bredskuldret velour-blazer, der virkede som taget ud af SS18-kollektionen, ligesom velkendte streetwear-markører som hoodies, tracksuits, fodboldtrøjer og sweatshirts (nogle med Dannebrog på) var stylet ind i mikset.

Backstage ved Han Kjøbenhavns AW19-show (Foto: Christabelle Beaudry Timmermann)

Kollektionen bød dog også på flere looks, der udfordrede med tekniske detaljer og skæve snit, som en parka-dynejakke med et væld af snøre og en nederdel, der var stylet med et skulpturelt mellemstykke. Så det var en kollektion, der ville lidt af det hele – ligesom modebilledet. I dag er blandingen af en hoodie med en fin kjole eller en track-top med en blazer ikke unormalt – og det ved Han Kjøbenhavn.

Lykke May Andersen (Foto: Christabelle Beaudry Timmermann)

I et ungt og mangfoldigt modelcast havde brandet tilføjet det velkendte danske model Lykke May Andersen, som var stylet i en læderkjole og det babushka-look, som vi på det seneste har set ASAP Rocky og Frank Ocean dyrke. Et cool trumfkort. Så bliver det spændende at følge, hvad showet kan gøre for Han Kjøbenhavns fremdrift – og hvordan Copenhagen Fashion Week bliver om et par uger uden deres fandenivoldske tilgang.

Læs også: Han Kjøbenhavn efter Paris-debut: »Det handler om at tage det næste skridt«

(Foto: Christabelle Beaudry Timmermann)
(Foto: Christabelle Beaudry Timmermann)
(Foto: Christabelle Beaudry Timmermann)
(Foto: Christabelle Beaudry Timmermann)

(Foto: Christabelle Beaudry Timmermann)
(Foto: Christabelle Beaudry Timmermann)
(Foto: Christabelle Beaudry Timmermann)
(Foto: Christabelle Beaudry Timmermann)
(Foto: Christabelle Beaudry Timmermann)
(Foto: Christabelle Beaudry Timmermann)

(Foto: Christabelle Beaudry Timmermann)
(Foto: Christabelle Beaudry Timmermann)
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af