Ugens bedste sneaker-nyheder – modekanonerne spiller med musklerne og Nike skaber magi

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.

Heron Prestons store uge

Der er gang i herremodeugerne for tiden, og det betød blandt andet en catwalk-debut til Heron Preston i Paris, hvor han som en del af sin AW19-kollektion præsenterede flere skonyheder. Der var først og fremmest hans første egen sneaker, som – selvfølgelig – var trail-inspireret i blandt andet sålen og snøresystemet samt det generelle look. Den forventes at komme i salg i sensommeren.


Hans bud på Nikes nye Huarache-opdatering, Huarache Edge, lander til gengæld snart. Modellens tekniske detaljer og stopper passer godt ind i Herons designtilgang, mens han satte sit præg på den med små farverige detaljer. Eftersigende kommer den i salg den 1. februar, men eksklusivt i USA.


I så fald må du nøjes med, at Nikes eget, enklere bud på modellen, som også skulle komme i salg i løbet af de næste par uger. Den mangler lige finesser fra Preston-versionen, men…


Ellers kan du gå helt anderledes til værks og vente på det UGG-samarbejde som Preston også viste på catwalken. Har var det hælstroppen og de synlige syninger, der bar designerens signatur. Her må du nok også vente indtil sensommeren.


Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af HIDDEN® (@hidden.ny) den

Virgil Abloh klar med nyt samarbejde

Prestons gode ven havde også en travl uge med shows med både Off-White og Louis Vuitton, hvor der selvfølgelig også blev præsenteret kommende sneakers. Der er dog alligevel blevet snakket mest om det par, han selv bar, da han tog sin takkerunde efter Louis Vuitton-showet. Det var nemlig en Bape STA Low med nogle af de tekstdesigndetaljer, vi kender fra hele Nike ‘The Ten’-samarbejdet. Det vides dog endnu ikke, om der er et regulært Off-White x Bape-samarbejde på vej, men meget tyder på det.


Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Alyx klar med nyt Nike samarbjede

For at fuldende omtalen af nogle af tidens mest omtalte designere, så er Matthew Williams, der om nogen løber i front for tendensen med de mange tekniske detaljer, klar med sit andet Nike-samarbejde, der har været teaset længe.
Der er altså tale om en sål, der kan spændes uden på en hi-top-sneaker, hvis du virkelig skal ud i det barske terræn. Den nu model sættes til salg i en popup-shop i Paris i morgen, lørdag, men det vides endnu ikke, hvornår den kommer i bredere salg.


Nike skaber igen fremtidsmagi

For to år siden lykkedes det endelig at bringe den ‘selvbindende’ støvle fra ‘Tilbage til fremtiden’ til live, da Nike Mag landede i et begrænset oplag. Så kom HyperAdapt 1.0, der bragte teknologien til en sneaker – en dyr en. Og nu er Nike så klar med Adapt BB, som er en basketballsko, der gemmer det mest af magien under en knit-overdel, men altså stadig fungerer sådan, at den tilpasser sig din fod, når du træder ned i den. Samtidig kan fittet tilpasses med knapper på skoen, som med HyperAdapt, eller som noget nyt via en app på din smartphone. Og så er prisen blevet halveret, så den forventes at koste 2.300 kroner, når den kommer i salg den 17. februar (i hvert fald i USA). Læs mere om skoen hos Nike.


2 Chainz fletter fingre med Versace

Han var med, da Chain Reaction-sneakeren blev lanceret sidste år, og nu er rapperen, der næsten deler navn med modellen med den vilde sål, på banen igen, når Versace lancerer deres nye hi-top-version af silhuetten. Det er uvist, hvor meget 2 Chainz har været inde over designet, der altså tilføjer en neopren ankelkrave med lynlås i begge sider, men den sættes eksklusivt til salg i hans hjemby Atlanta den 1. februar, før den rammer Versaces webshop den 8. februar. Forvent astronomiske priser.


Nike ACG graver mere guld frem

Sportsgigantens underlinje har kronede dage med tidens fokus på outdoor-gear. Sidste år så vi flere gamle modeller som Dog Mountain blive hentet frem fra arkiverne, og nu er turen kommet til Wildwood-silhuetten, der i modsætning til mange af de andre går mere stille til værks. Her er det primært takkerne på sålens front, der sender os mod trail-land, mens overdelen er i slidstærk læder med perforerede detaljer for bedre åndbarhed. Modellen skulle komme i salg i flere colorways den 21. februar.


Kiko Kostadinov skruer op for farverne igen

Efter efterårets nedtonede colorways af designerens seneste Asics-samarbejde, GEL-Delva 1, er Kiko Kostadinov klar med tre ny varianter, hvor især denne sender tanker tilbage til den iøjenfaldende gule colorways fra det første Asics-collab. Trail-sneakeren er i hvert fald til at få øje på, hvis du køber den hos Dover Street Market. Den skulle også få en bredere release den 1. februar.


Nike giver Air Huarache udendørsdetaljer

De er overalt, de tekniske detaljer fra outdoor-gearet, nu også på den nye Air Huarache Gripp, der i modsætning til ovenstående Edge-opdatering bibeholder modellens genkendelige sål og hælstrop. til gengæld er overdelen forlænget med en mesh-sokken, ligesom snøresystemet er en variation over de velkendte og mere robuste af slagsen fra diverse trail-sneakers. Modellen skulle komme i salg i løbet af foråret.


Rafs sneaker-farvel hos Calvin Klein

Vi skrev om den i november, men nu er Raf Simons’ (vel sidste?) sneaker for Calvin Klein 205W39NYC kommet i salg herhjemme. Som ventet er den overgearede og detaljerige sko, der på visse punkter minder lidt om Balenciagas Triple-S, dyr – 5.130 kroner for at være mere præcis – men til gengæld er den et minde om Simons’ korte tid hos det amerikanske mærke. Skoen er også på vej i mere neddæmpede sorte og hvide colorways.


Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af YOON (@yoon_ambush) den

Ambush teaser Converse-samarbejde

Som et led i den AW19-kollektion, som Yoon Ambush lige har delt lookbook-billeder (skudt af danske Casper Sejersen) af, annoncerede hun også et kommende Converse-samarbejde, som sad på fødderne af de fleste modeller. Det ligner en versionering af Chuck Taylor All Star med en højere sål og et længere skæfte, ligesom materialet ligner en regntæt plastikvariant. Den er inspireret af en gammel vintermilitærstøvle, som Converse engang lavede til det amerikanske militær, skriver Ambush på Instagram. Den forventes at lande i sensommeren sammen med resten af kollektionen.

Læs også: De fire bedste ting ved Virgil Ablohs andet Louis Vuitton-show

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af