Ugens bedste sneaker-nyheder – skate-comeback, Air Max-invasion og travle Virgil Abloh

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.

Virgil Abloh rammer på alle fronter

Vi har vist etableret, at Off-White-bagmanden er en travl herre, og det er denne uge et godt eksempel på, hvor han (blandt andet) har offentliggjort tre nye sneakers. Først har han teaset en ny Off-White-model, som han kaldte ODSY-1000. Den markante sål lægger sig i slipstrømmen af tidens mange trail-modeller, mens overdelen udmærker sig ved det synlige snøresystem og en syret version af brandets logopile. Vi ved endnu ikke noget om, hvornår de kommer i handlen.


Til gengæld lander Ablohs seneste ‘The Ten’-colorway i handlen i næste uge. Der er tale om de to allerede teasede versioner af Air Max 90. Naked kører deres ‘First Come First Serve’-raffle på begge colorways, der koster 1.300 kroner. Salget starter torsdag i næste uge.


Endelig har Abloh sendt en ny Louis Vuitton-sneaker på markedet, og i modsætning til de senere års mange trail-sko og løbeskossilhuetter med kraftige såler så kommer inspirationen her fra skateboard. Faktisk er det svært ikke at tænke på den Osiris D3-model, som ASAP Rocky også blev beskyldt for at skule lidt for meget til, da han sidste år lancerede sit Under Armour-samarbejde, SRLo. Prisen er noget af det vildeste på sneaker-markedet lige nu: 7.625 kroner koster den i modehusets webshop.


Aparte Air Monarch IV

Vi har tidligere skrevet om Martine Roses samarbejde med Nike, der både inkluderer 80’er-joggingsæt og et helt særpræget bud på Air Monarch IV-modellen. Look’et er eftersigende skabt ved eksempelvis at sy en overdel ment til en størrelse 50 på en størrelse 40-sål. Skoen lander også i en lyserød colorway. Begge koster 1.650 kroner og kommer i salg lørdag klokken 10 hos Nike.


Air Max-invasion

I sidste uge skrev vi om comebacket til Air Max 2 Light-silhuetten, som Naked lige har sat til salg, og nu har Nike løftet sløret for et hav af kommende colorways af modellen, som sportsgiganten tydeligvis giver en del spotlys her i starten af året.


Vi har udvalgt tre version, der alle skulle komme til salg i løbet af foråret og sommeren.


Catwalk-teasere

Herremodeugerne er i fuld gang, og det betyder selvfølgelig også, at der bliver teaset kommende sneaker-samarbejder på catwalken sammen med AW19-kollektionerne. En af de bedre kom fra tech-besatte C2H4, der under London Fashion Week blandt andet iklædte modellerne deres bud på Nike Air Force 1. Udover snøren, der løber langs flere af syningerne på overdelen, så er det især flapperne ved snørebåndene, der giver skoen sit særpræg. De forventes først at komme i salg i sensommeren.


Slå telt med Nike og Comme des Garçons

De har skabt flere stærke sneakers sammen, som sidste års Air Max 180 og Supreme-trekanten med Air Force 1, og nu har det japanske mærke, så kaster sig over en lidt mere obskur model, nemlig Air Presto Foot Tent, der, som navnet antyder, mest ligner en Air Presto med et tilføjet fortelt.


Det opsigtvækkende sko er hentet fra Nike-arkiverne, og Comme des Garçons teasede den på deres SS19-catwalk i sommers, men nu skulle den være klar til salg. Faktisk skulle den komme på hylderne i weekenden, men indtil videre kun i CdG’s butik i Hong Kong.


Puma klar med nyt asiatisk samarbejde

Sidste år imponerede de med et større Ader Error-samarbejde (ud over det fortsatte Han Kjøbenhavn-parløb), og nu har Puma igen været i Asien. Det er det kinesiske mærke Sankuanz, som sidste år nåede til finalen i det prestigefyldte LVMH Prize-konkurrence, som har sat sit præg på sportsmærket.

Resultatet er både en mindre kollektion og nye bud på sneaker-modellerne Cali, Cell Endura, RS-X og Thunder, der bruger koboltblå og neongrøn som en fælles visuel identitet. Samarbejdet kommer i salg den 2. februar.


Fear of God teaser yderligere

Meget tyder på, at Jerry Lorenzos parløb med Nike kommer til at fylde meget i år efter lanceringen i slutningen af 2018. I denne uge har vi igen set en ny colorway af den Chukka-agtige version af den oprindelige Fear of God 1, som landede i december. Efter sidste uges sorte colorway, er der nu landet billeder af en hvid version af skoen, men de fodboldsko-agtige syninger på forfoden og den nye enkle version af Air Max 180-mellemsålen. Intet nyt om releasedatoer dog.


Ny Nike-model på vej

Hvis du skulle være i tvivl om, at det tekniske udendørsdesign kommer til at fylde endnu mere i 2019 inden for både sko- og tøjdesign, så slår Nike det fast med deres nye og kommende model P-3000 CNCPT. I sål, snørebånd og detaljer gør den dig klar til en rask løbetur i skoven – eller i hvert fald til at se sådan ud.


Selv om den er ny, har Nike dog hentet (meget) inspiration fra Air Pegasus 2007+, hvor især overdelene næsten er identiske. Der er mange colorways linet op, men vi viser blot to udvalgte eksempler. Det vides endnu ikke, hvornår den kommer i salg.


Nike SB efterligner Tom Sachs-colorway

Visse stemmer spår Nike SB og skate-silhuetter generelt til at indtage sneaker-landskabet i år, og noget tyder på, at de har ret. Udover Louis Vuittons ovenstående model, så har Nike SB nemlig også lanceret en række nye colorways af deres Team Classic, og denne version stikker ud. Den tager nemlig sit brune ruskinds-look fra Tom Sachs eftertragtede Mars Yard 2.0, som Nike slap sidste år. Og designet fungerer også godt på den enkle skate-sko, som koster 600 kroner hos Nike.


Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Trafiksikre Golf Le Fleur fra Tyler

Tyler, The Creator holder skruen i vandet med Golf Wang-projektet, og har netop teaset to nye version af sit Converse-samarbejde Golf Le Fleur. Denne gang i læder og med 3M-detaljer. På den grønne er det blomster-logoet, der lyser op, mens den grå version lader til at være totalt dækket i refleksmaterialet. De nye sko skulle komme til salg i morgen hos Dover Street Market og i Golf Wangs egen webshop.


Ekstra dad-vibes fra New Balance

Det kan absolut argumenteres, at New Balance er det ultimative far-sneaker-brand med sine enkle silhuetter og colorways. Alligevel er det lykkedes brandet at skrue ekstra meget op for de signaler med denne WX608 RW1, hvor sålen tager looket fra OG-far til de halvironiske take på looket, som har huseret de seneste par år. Så det kan godt være, at du efterhånden har fået nok af voluminøse 90’er-sneaks, men New Balance prøver liiiige med en til. Den koster 700 kroner hos Allike.

Læs også: Wood Wood hopper med på solbrille-trenden med sin AW19-kollektion

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af