Underskriftsindsamling vil stoppe Nike Air Max 720 – logoskrift ligner Allah på arabisk

Underskriftsindsamling vil stoppe Nike Air Max 720 – logoskrift ligner Allah på arabisk
Nike Air Max 720

Vi ser næsten dagligt bevis på, hvor svært det er at være et international brand (og menneske i en international verden), hvor vi kommunikerer på tværs af religioner og kulturer. Risikoen for at træde nogen over tæerne er nærmest uoverskuelig stor. Det har Nike måtte sande tidligere og nu igen, hvor en underskriftsindsamling er blevet sat i gang i forsøget på at stoppe brandets nyeste Air Max-medlem, 720.

Ifølge indsamlingen, der i skrivende stund er oppe på flere end 8.000 underskrifter (UPDATE: Den 5. februar har tallet rundet 34.000), så minder Air Max-logoskriften på sålen om ordet Allah på arabisk – hvis du altså læser ordet på hovedet og kun den midterste del, som Saiqa Noreen, der har startet indsamlingen, viser på Change.org.

Ligheden er absolut slående, og vi danskere ved, at Allah er det allerhelligste i Islam og ikke noget, man spøger med. Nike tager dog indsamlingen og det påpegede problem med ro, lader det til.

»Nike respekterer alle religioner, og vi tager bekymringer som disse alvorligt. Air Max-logoet var designet til at være en stiliseret repræsentation af Nikes Air Max-varemærke. Det har kun til hensigt at reflektere Air Max-brandet. Andre opfattelser er utilsigtede«, skriver en repræsentant til Hypebeast.

Så må vi se, om det får nogen indflydelse på indsamlingen, der sigter efter 10.000 underskrifter, og om Nike holder fast i at sætte Air Max 720 til salg på fredag som planlagt.

Læs også: Ugens bedste sneaker-nyheder – Super Bowl, sjove detaljer og neonfarver

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af