Dansk hijabklædt model er på forsiden af Vogue – i selskab med stor international model

Dansk hijabklædt model er på forsiden af Vogue – i selskab med stor international model
Ikram Abdi Omar, Halima Aden og Amina Adan (Foto: Vogue Arabia)

For halvandet år siden skabte det overskrifter – også hos os – da Unique Models som det første danske modelbureau signede en hijabklædte kvinde.

»Det her er så nyt og banebrydende for os, og det er ikke noget, vi har tænkt på som, at vi skal finde det næste sort, og det skal være en med tørklæde. Hun er her, fordi hun er smuk, og fordi hun har et kæmpe potentiale som model«, tilføjer Jacqueline Mikkelsen, der er ejer og administrerende direktør i Unique Models dengang til DR Kultur.

Og Amina Adan, som modellen hedder, har siden bevist sit kæmpe potentiale. Sidste år debuterede hun på en international catwalk til Max Maras AW19-show, og nu har hun taget et kæmpe skridt op ad rangstien med sin første Vogue-forside.

Godt nok er det for Vogue Arabia, og hun deler det fornemme spotlys med den internationalt kendte og hijabklædte model Halima Aden og Ikram Abdi Omar, men det er stadig en imponerende bedrift af den stadigt nye model, som også har fået en af fire forsidevarianter for sig selv.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Vogue Arabia (@voguearabia) den

Indtil videre har Amina Adan ikke givet mange interview eller sat ord på det at være hijabklædt, muslimsk model, men Vogue-forsiden inkluderer også et interview, som udkommer sammen med magasinet på mandag den 1. april.

»De fleste er bange for at stille spørgsmål eller have an samtale om det, selvom de er oprigtigt interesserede. Alt, hvad de ved om muslimer, stammer fra nyhederne eller videoer på nettet om at kvinder ikke har de samme rettigheder som mænd«, siger hun ifølge en teaserartikel hos Vogue.

Amina Adan i Vogue Arabia

Adan gik også det Muf10-show, der skabte overskrifter verden over, da hijabklædte og politiuniformklædte stod side om side som en kommentar til den dengang nye danske lov om maskeringsforbud.

Læs også: Få styr på hijabklædte Halima Aden, der stjal ‘Yeezy Season 5’-showet

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af