Få styr på hijabklædte Halima Aden, der stjal ‘Yeezy Season 5’-showet

Få styr på hijabklædte Halima Aden, der stjal ‘Yeezy Season 5’-showet
Halima Aden i ‘Yeezy Season 5’

I blandt Kanyes stærke model-cast til ‘Yeezy Season 5’-showet var der især et nyt ansigt, der vakte stor opmærksomhed. Det var ikke på grund af, at hun var iklædt en af kollektionens mest iøjenfaldende styles, en gulvlang pels, men nærmere fordi den 19-årige Halima Aden bar hijab, og fordi hun er på vej til at tage modebranchen med storm.

Aden, der er somalisk-amerikaner og født i en kenyansk flygtningelejr, kom til USA som seksårig og bor i dag i Minnesota. Hun fik stor national opmærksomhed i november sidste år, da hun stillede op i skønhedskonkurrencen Miss Minnesota USA. Imens konkurrenterne var galakjoler og bikinier på, indtog Aden scenen i hijab og burkini, som den første i en amerikansk skønhedskonkurrence.

»Jeg føler, at jeg er her for at modbevise misforståelser og stereotyper af muslimske kvinder«, sagde Aden bagefter til ABC. Og i et nyere interview med Business of Fashion sagde hun, at hun vil »sprede et positivt budskab om skønhed og diversitet og vise andre unge muslimske kvinder, at der er plads til dem«.

Den slags statements står naturligvis endnu stærkere i Donald Trumps USA, og i en modeverden, der dagligt under de igangværende modeuger går efter struben på den nyindsatte præsident. Og Aden lader også til at være ved at gøre en hurtig karriere som model.

Hun har nemlig lige skrevet kontrakt med bureauet IMG, der er et af verdens største, ligesom hun er med i en modeserie skudt af Mario Sorrenti i Carine Roitfelds kommende martsudgave af CR Fashion Book.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

@crfashionbook family ❤️ Shot by the one and only , the ICONIC @mario_sorrenti ?

Et opslag delt af Halima Aden (@kinglimaa) den

»Hun repræsenterer diversiteten i Paris, hvor en miks af globale kulturer mødes«, har Roitfeld sagt til Business of Fashion. »Halima nedbryder grænser for skønhed og opfattelse ved at være sig selv. Det er utroligt inspirerende, og jeg ved, at hun vil blive et ikon«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det var eftersigende også Roitfeld, som stylede ‘Yeezy Season 5’-showet, der fik Aden med i castet, hvor hun altså var iklædt en gigantisk pelsfrakke.

»Hende og hendes team er bare de bedste. Siden hun stylede showet i dag, så vidste jeg, at jeg ville føle mig godt tilpas og bære noget, der ville være acceptabelt i forhold til min tro«, sagde Aden til Vogue efter showet.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

#yeezy #nyfw2017 ✊?✊✊?

Et opslag delt af Halima Aden (@kinglimaa) den

»Du skal altid være den, du er – barrierer kan og vil blive nedbrudt«, sagde den fremadstormende model også som opfordring til alle kvinder, muslimer eller ej.

Læs også: Kanye West udvidede endelig Yeezy-looket med sit femte show

Aden i Yeezy-showet
Adens fulde look i Yeezy-showet
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af