Ugens bedste sneaker-nyheder – hikingklar, Han Kjøbenhavn x Puma og retro-basketballmodeller

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.

Heron Prestons Nike-sko lander herhjemme

Vi måtte kigge langt efter samarbejdet, da Heron Prestons bud på Huarache Edge først kom til salg i USA i februar, men nu får vi også chancen for lidt Preston-hype, når både den hvide og sorte colorway bliver sat til salg på mandag den 15. april klokken 9 i Nikes webshop – som desværre har for vane at crashe under disse efterspurgte drop.


De koster 1.100 kroner.

Han Kjøbenhavn fortsætter Puma-partnerskab

Det er vist fjerde og sidste gang – i denne omgang i hvert fald – at Han Kjøbenhavn sætter sit præg på Puma med endnu en minikollektion og medfølgende sneakers. Denne gang er det CELL Venom, RS-X og hvad, der minder om versioneringer af Clyde- og Thunder-silhuetterne, som David Wikkelsø Davidsen har givet sine bud på.


Her går det stormaskede mesh-materiale igen på flere af modellerne, hvor det også er detaljegraden, der fremstår som en genkendelig fællesnævner.


En af skoene skiller sig dog ud, nemlig den sokindpakkede hi-model med sålen fra Thunder-silhuetterne. Den er mere enkel og minder lidt om, hvad vi så fra Nike og Ambush i sidste uge.


‘Project 4’, som de nye samarbejdskollektion passende bliver kaldt, bliver sat til salg hos Han Kjøbenhavn i dag klokken 16, før den spreder sig til andre forhandlere om en uges tid.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Sneaker News (@sneakernews) den

Donald Glover laver Adidas-sko

Med den popularitet Donald Glover har opnået de senere år som både rapper, skuespiller og manuskriptforfatter, kan de næsten virke mærkeligt, at han ikke tidligere har lavet en sneaker – som det jo nærmest hører sig til, i hvert fald i hiphopkredse. Nu sker det dog, og de første billeder af et kommende Adidas-samarbejde har ramt internettet.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Partiu de Tênis (@partiudetenis) den


Der er tale om Adidas’ skate-model fra 80’erne, Nizza, der har fået et afslappet Glover-look med frynsede syninger og en markant, rillet gummikant på forfoden. Skoen, ligesom nogle af promobillederne, bygger videre på æstetikken fra Glovers musikvideo til ‘Feels Like Summer’ og passer godt til hans tegneserie-look med huller i tøjet. Det vides endnu ikke, hvornår samarbejdet bliver sat til salg.

Virgil teaser nye Louis Vuitton-sko

Han er en af de mest indflydelsesrige designere lige nu, så selvom vi ikke har tænkt os at bruge de 6-7.000 kroner, som skoene koster, så er det altid interessant at følge med i, hvad Virgil Abloh finder på, både med Off-White og hos Louis Vuitton.


Og han er gået enkelt til værks denne gang med en low- og high-version af en klassisk basketball-lignende silhuet, hvor en orange kile i sålen er eneste ‘forstyrrende’ element – som ovenikøbet sender tankerne mod vennen Heron Prestons signaturfarve. Indtil videre bliver de to modeller kun sat til salg i Japen i slutningen af april, og det vides ikke, om der kommer en bredere release.

Militant silhuet fra Nike

SFB Mountains-støvlerne er oprindeligt inspireret af en af Nikes grundlæggere, atletiktræneren Bill Bowermans militærtjeneste. I samarbejde med Undercover-designeren Jun Takahashi holdt fast i det militaristiske, men samtidig fået et endnu mere teknisk og tidstypisk look med stropperne og træk-snøresystemet.


Måske ikke lige den oplagte sommersko, med mindre du skal på hikingtur et sted. Der bliver sat to colorways til salg den 15. april til 2.850 kroner i Nikes webshop.

Nyt fra Nike ACG

Ja, Nike er klar med mere nyt til dig, der dyrker udendørslivet – eller looket i hvert fald. ACG-afdelingen præsenterer både en ny model og en gammel kending. React Terra Gobe er spritny og tager dig med ud, hvor du bliver helt beskidt med React-sålen, en vandtæt overdel og et snøresystem, der nærmest går helt ned til tæerne, så foden bliver spændt godt fast. Modellen skulle komme i salg den 20. april – også i en blå colorway.


Så er der lidt mere wannabe over de nye colorways af Air Wildwood, især denne hvide, som nok gør sig bedst på byens asfalt fremfor skovens overraskende terræn. Men flot er den med den enkle retromellemsål og detaljerede læderoverdel. Ligesom React Terra Gobe skulle den komme i salg den 20. april.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Aim Higher (@1kcorp) den

Reebok prøver grænserne af

Det er efterhånden blevet normalt, at de store mærker inviterer unge kræfter ind i designstudiet og giver dem lov til at prøve kræfter med nogle af deres modeller. Nike har for eksempel lige lavet årets On Air-konkurrence.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af @_kanghyuk den


Nu er Reebok klar med et Advanced Concepts-projekt, hvor tre mærker Helen Kirkum, 1KCORP og Kanghyuk giver deres bud på dekonstruerede versioner af Sole Fury.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Reebok (@reebok) den


Det er der kommet tre meget forskellige sko ud af, som kommer til salg på lørdag, men indtil videre kun i Shanghai, Tokyo og Los Angeles. Vi er mest til Kirkums fusion af Instapump Fury og Sole Fury.

Retro-look fra Puma

Ligesom Virgil Abloh og Louis Vuitton har Puma hevet fat i en retro-basketballsilhuet, når de genskaber både en low- og mid-version af deres Ralph Sampson-model, som fejrer 30års jubilæum i år. Sneakersnstuff har begge til salg, når fredag bliver til lørdag, og low-versionen koster 799 kroner, mens lidt ekstra ankelstøtte koster 899 kroner.

Adidas skriver med stort

De har gjort det før, og nu finder Adidas igen de store ord frem – bogstavelig talt. I denne uge er der nemlig landet billeder af både NMD CS1 Primeknit og LXCON, hvor de enkle colorways er kendetegnet ved at have modelnavnet skrevet med stort hen over overdelen.


Begge er på vej til butikshylderne med NMD-versionen i første række. Den skulle lande i løbet af april.

Comme des Garçons bringer herresko ind i sneaker-moden

Det er kun et par år siden, at vi så en hel del af denne hybrid mellem klassiske herrelædersko og sneaker-såler, men nu slår Comme des Garçons altså et slag for at bringe looket tilbage med denne
Vibram Wingtip. Som navnet afslører tager den altså en farveglad Vibram-sål og blander den med CdG’s Wingtip-sko. Resultatet er sjovt med dyrt og koster 5.750 kroner hos Browns.

Basketballtemaet fortsætter

Der tegner sig efterhånden et tema omkring retrobasketballsko, når Nike melder sig på banen med endnu et bud på deres Blazer Mid ’77-silhuet. Denne gang lander modellen i tre enkle colorways – hvid, sort og lyserød – og med en lærredoverdel, som kun øger retroæstetikken


De tre colorways er lige kommet i salg i dag, fredag, og de koster 800 kroner hos Nike.

Adidas x Bape x Neighborhood lander herhjemme

Først var det kun tilgængeligt i Hong Kong og Japan, men nu lander Adidas’ samarbejde med de to japanske brands også herhjemme. Det sker næste fredag den 19. april, hvor både NHBAPE NMD STLT og POD S-3.1 NHBAPE bliver sat til salg i Adidas’ webshop. Udover branding bruger de også Bapes hang til mønstre og et af brandets signature, tandprintet.

Converse laver nye samarbejder

Først er J.W. Anderson klar med sit seneste bud på den ikoniske Chuck 70-silhuet, som er blevet pakket ind som et andet amerikansk flag blandet med hans eget brandnavn. Naked sætter modellen til salg til 1.040 kroner den 18. april.


Allerede på mandag er Slam Jam dog klar med deres splitdesign-take på samme model. Den ene version er splittet på langs af skoen, den anden på tværs og ‘syet’ sammen med synlige, overdimensionerede syninger. Samarbejdet bliver sat til salg på mandag, den 15. april, i den italienske butiks webshop.

Læs også: Hiv mågerne ud af fryseren igen: Evisu-jeans er tilbage

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af