Rihanna løfter sløret for hele sin debutkollektion i Paris – se den her

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det var en tilsyneladende glad Rihanna, der tog imod pressen i Paris i går, da hun løftede sløret for hele sin første kollektion for sit nye luksusmærke Fenty, som hun lancerer i samarbejde med LVMH-koncernen. Klædt i en af brandets hvide oversize blazerkjoler og stilletter introducerede hovedpersonen kollektionen.

»Det handler om at skabe en stil for kvinder, der får dem til at føle sig stærke, men også smukke«, sagde hun ifølge The New York Times. »For mig, og især for dette drop (Fenty går imod kollektionssystemet og laver månedlige drop, der kun skal sælges online, red.), betyder det at lave styles, der omfavner min facon, men også får min talje til at se lille ud«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I Vogues video ovenfor sagde hun det dog lidt mere simpelt: »Den her fik min talje til at se bedst ud og min numse størst. Det var bogstavelig talt det, der afgjorde det«, siger Rihanna.

Debutkollektionen ligger også i fin forlængelse af den stil, som vi har set Rihanna omfavne de seneste par år, hvor hun netop har haft fokus på oversize silhuetter, der samtidig har vist en moderne tilgang til både snit, femininitet, og hvad luksus er og kan være.

Det ses også i de første Fenty-styles, hvor fokus er på overdele, der blander stereotypt maskulint businesswear med korsetdetaljer og laver blazere og skjorter til lårkorte kjoler – igen som vi allerede har set Rihanna gøre det.

Umiddelbart – uden at have set tøjet i virkeligheden – er det en flot kollektion, der altså lykkes med at følge modetendenser og samtidig føles meget Rihanna’sk. Faktisk er kollektionen også så meget på bølgelængde med Rihannas stil, at hun faktisk har båret flere outfits ved forskellige lejligheder, før Fenty officielt blev annonceret.

Det virker også klogt at lade materialerne og silhuetterne tale og holde det meste af kollektionen monokrom. Det skaber også en større tidløshed.

Med kollektionen bliver Rihanna altså den første sorte kvinde til at stå i spidsen for et luksusmærke i LVMH-folden, ligesom det er det første nye mærke, som koncernen har startet op siden 1987. Det i sig selv er en imponerende bedrift for Rihanna, men det har altså også en pris, bogstavelig talt.

I modsætning til hendes andre forretninger i modesfæren, Fenty x Puma, Fenty Beauty og Savage x Fenty, så er det nemlig en helt anden prisklasse, Fenty-mærket lægger sig i. Vi snakker 1.200-1.300 kroner for en t-shirt og op mod 7.000-10.000 for overtøj.

»Luksus kan ikke være noget, der koster 200 kroner«, sagde Rihanna til lanceringen ifølge The New York Times. »Der er også styles til lavere priser, og det var vigtigt for mig, men det var det også bygge en forretning baseret på kvalitet. Og ægte kvalitet koster«.

Du kan se hele kollektionen hos Vogue, før den bliver sat til salg online på Fenty.com på næste onsdag den 29. maj.

Læs også: Rihanna bekræfter, at hun laver et reggaealbum – men Drake er ude i kulden

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af