Først Nike, nu har Rihanna lavet sit bud på, hvordan mannequiner bør se ud i 2019

Først Nike, nu har Rihanna lavet sit bud på, hvordan mannequiner bør se ud i 2019
Rihanna ved FENTY x Webster Pop-up-fejringen tidligere på ugen. (Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

I sidste uge var det Nike, der skabte overskrifter (på godt og ondt) efter introduktionen af kurvede mannequiner i deres flagship-butik i London, og nu har Rihanna så kommet med sit bud på et mere mangfoldigt udbud af kroppe i butikkerne.

Det skete i New York i forbindelse med lanceringen af hendes andet drop fra det nye luksusmærke Fenty. Her blev de kropsnære kjoler, som dominerede minikollektionen, nemlig også vist på mannequiner med flere former, end vi traditionelt har været vant til.

Dukkerne understreger Rihannas fokus på diversitet, som efterhånden er blevet et af hendes store bidrag til modeverdenen, siden hun introducerede mangefoldige model-casts hos Fenty x Puma, skabte fokus på makeup til forskellige hudtoner med Fenty Beauty og lingeri til forskellige kropstyper med Fenty x Savage.

Og folk er selvfølgelig glade for at se kroppe, de kan spejle sig i, blive repræsenteret blandt mannequinerne, hvilket flere giver udtryk for på Twitter.

I Rihanna har fra start lagt vægt på, at det var vigtigt for hende at repræsentere en bred vifte af kropstyper med Fenty-mærket.

»Du går i, hvad der ser godt ud på dig. Sådan er det. Jeg er kraftig og kurvet lige nu, and hvis jeg så ikke kan gå i mit eget tøj, jeg mener, det går jo ikke, vel? Og min størrelse er ikke den største størrelse. Det er tættere på den mindste størrelse, vi har. Vi går op til en størrelse 46. Vi siger, at vi kan ramme dig med ethvert drop, vi går ud med«, sagde hun før lanceringen.

På den måde er Rihanna også med til at bevise, at mangfoldighed skal gennemsyre brands (og alle virksomheder), før at forandringen for alvor kommer. Som den første sorte kreative chef for et LVMH-ejet mærke sætter hun allerede sit tydelige præg på luksusmoden.

Læs også: Nikes kurvede mannequiner kommer også til Danmark efter kontroversiel modtagelse i London

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af