Nikes kurvede mannequiner kommer også til Danmark efter kontroversiel modtagelse i London

Nikes kurvede mannequiner kommer også til Danmark efter kontroversiel modtagelse i London

I denne uge har Nike introduceret en ny, mere kurvet mannequindukke i sin butik på Oxford Street i London, og mens det virker som en naturlig forlængelse af flere års snak om og forbedring af mangfoldigheden (i hvert fald på overfladen) i modebilledet, så har det skabt en del røre i England.

Mange mener åbenbart, at kurvede eller overvægtige ikke kan forenes med en sund og sporty livsstil, som de mener, er det, Nike appellerer til.

Nu kan Nikes danske pr-bureau fortælle, at det også er planen, at de kurvede mannequiner skal introduceres i sportsmærkets butikker herhjemme. Det vides dog endnu ikke hvornår eller i hvilket omfang.

»For at fejre diversiteten og inklusionen i sport vil butikken ikke blot hylde lokale elite og grasrodsatleter igennem visuelt materiale, men også vise Nike plus-size og para-sport mannequiner for første gang i en butik«, skrev Nike i en pressemeddelelse til det engelske marked.

Mannequindukkerne har tidligere været brugt i USA, men det er altså første gang, at de dukker op i Europa.

Selvom vi efterhånden er vant til, at internettet altid kan finde noget dårligt at sige om hvad som helst, så har det også vakt opmærksomhed i England, at The Telegraph har publiceret en klumme med overskriften ‘Fede mannequiner sælger en farlig løgn til kvinder’, hvor skribenten Tanya Gold mener, at Nike er med til at gøre det okay at være overvægtig, selvom det er usundt. Samtidig skriver hun, at Nikes mannequin ikke bare er overvægtig, hun er gigantisk.

Det har dog fået flere kvinder til at stå frem og vise, at de matcher størrelsen på mannequinen, men stadig er aktive atleter, der både løber halve og hele maraton.

Kritikken om, at brugen af kurvede modeller er med til at fremelske et usundt kropsideal, er ikke ny, men altså sejlivet. I virkeligheden handler dette fokus på mangfoldighed (udover marketing for Nike) nok snarere om at forsøge at fjerne de overdrevne negative stereotyper omkring det at være overvægtig – som The Telegraph-klummen paradoksalt nok mest er med til at bekræfte.

Så må vi se, om det kan skabe lige så meget røre, når mannequinerne dukker op i Nikes danske butikker.

Læs også: Tyra Banks’ Swimsuit Issue-forside er den perfekte opfølger på Helena Christensen-gate

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af