Årets bedste sneaker-modeller i 2019, som du stadig kan købe

Sneaker-hypen handler ofte om de stærkt begrænsede samarbejder, som er næsten umulige at få fingre i uden at gå til en reseller. Vi har dog samlet nogle af de modeller, der kendetegnede 2019, og som du stadig kan købe.

10. Nike Shox TL

Okay, vi starter lidt kontroversielt – og mener måske også mest, at det i hvert fald er en model, der har vagt opsigt i år med sit comeback. For Shox-sålen virkede næsten lige så polariserende i år, som da den første gang udkom i starten af årtusindet.

Og måske var det netop grimheden, der fik den til at passe fint ind i et modebillede, som var i gang med at komme sig over Demna Gvasalias udfordringer af luksusæstetikken.

Skepta hjalp til med at sætte ekstra fokus på silhuetten, da han lavede sit bud på Shox TL-modellen, hvor de fjedrende plastikknopper altså løber langs hele mellemsålen. Hvis du vil med ombord på looket, så har Naked stadig flere colorways på hylderne – også på tilbud.

Og faktisk var det ikke kun Nike, der genoplivede æstetikken, da Asics fandt deres GEL-Kensei frem fra gemmerne. Den kan du stadig finde en colorway af hos blandt andre Wood Wood.

9. Adidas 4D

Vi fortsætter på lidt utraditionel manér, for her sætter vi faktisk fokus på Adidas’ 3d-printede sål, ikke nødvendigvis en specifik model. Godt nok er det AlphaEdge-silhuetten, der primært har været med til at udbrede den særprægede mellemsål, men i år er den for alvor begyndt at sprede sig til større dele af den tyske sportsgigants katalog. Senest har vi set billeder af en UltraBoost 4D.

Derfor synes vi også, at sålen fortjener en plads på listen i år, selvom den jo faktisk har to år på bagen. For der er ingen tvivl om, at vi kommer til at se endnu mere til den i takt med øget udbredelse – og måske også en faldende pris. Indtil videre ligger de fleste modeller med sålen nemlig på den anden side af 2.000 kroner. Det kan især blive interessant, hvis Adidas formår at skræddersy de 3d-printede såler til hver enkelt kundens behov, som var en del af planen, da tidlige versioner blev teaset i 2016.

8. Nike SB Dunk Low

Dette er en svær én. Fordi selvom denne liste primært bare handler om gode modeller, ikke udsolgte samarbejder, så lever mange af Nikes klassiske silhuetter som Air Force 1 og netop Dunk’en højt på, at de hele tiden bliver genfortolket af nye samarbejdspartnere. Det er også det, som netop har skubbet Nike SB Dunk Low ekstra langt frem i bevistheden i år. Supreme og Off-White har begge givet silhuetten en hype-indsprøjtning, ligesom Comme des Garçons har afsløret deres version, som dog først kommer i handlen i starten af 2020.

Og det er selvfølgelig især deres looks, der har fanget øjet, især ovenstående bud fra Virgil Abloh-samarbejdet, som inkorporerer flere af hans velkendte designsignaturer. Men altså, Dunk Low er i sig selv også bare en fed, tidløs sko – og hvis du er enig, har Nike et par colorways i webshoppen.

7. Asics GEL Kayano 5 360

Nu nærmer vi også nogle af årets mest dominerende tendenser på sneaker-fronten, nemlig det outdoor-klare trail-design og det fortsatte 90’er-look. Og på forunderlig vis er det, som om Asics formåede at mikse de to med GEL Kayano 5 360. For netop med tilføjelse af 360-sålen bliver der tilsat noget hiking-agtig til den ellers meget 90’er-traditionelle Kayano 5.

Mens andre silhuetter har været båret af diverse collabs, så har Asics mest af alt sat sin lid til eget design. Vi var dog også glade for samarbejdet med GmbH, der tilføjede noget sart til modellen med deres monotone colorways.

Hvis du også er klar på GEL Kayano 5 360, så har Naked flere colorways til salg.

Og så kunne vi ikke dy os for lige at snige Asics GEL-Fujitrabuco 7 ind her også. Den tager nemlig trailhar Sneakersnstuff stadig de flotte samarbejder med Beams og C2H4 på hylderne-looket videre og læner sig mere mod Salomons velkendte æstetik. En stærk model som vi sikkert kommer til at se mere fra næste år. Indtil da .

6. New Balance 860 V2

Her går vi lige fuld 90’er på den for at understrege, hvor meget de store sportsmærker har nydt godt af deres enorme arkiver de senere år. Her var det dog også forfriskende at se New Balance i andre rammer end de klassiske 990’er-modeller, som de har haft så meget succes med.

For med genoplivelsen af deres 860-model i en opdateret version ramte de stærkt ned imellem en løbesko og et look, som har præget sneaker-billedet i flere år efterhånden. Med detaljerne omkring syningerne, de trail-agtige snørebånd og logo-N’et sendtes tankerne også imod Nikes Zoom Vomero 5-silhuetten – som vi altså er rigtig glade for (se længere nede).

Den er indtil videre kun landet i ovenstående og en sort colorway. Wood Wood har stadig få størrelser af ovenstånde, men tilsynelandende har svenskerne ikke været lige så glade for looket, for Sneakersnstuff har begge colorways i flere størrelser.

5. Reebok DMX Trail Shadow

Du begynder måske at se tendensen… her er vi nemlig igen røget i skoven med et af listens reneste eksempler på trail-looket, hvor der så alligevel er blandt en del af de tekniske detaljer, som vi også har set i moden de senere år via brands som Alyx, A-Cold-Wall og danske Heliot Emil. Detaljegraden er nemlig med til at gøre Reeboks DMX Trail Shadow så flot, især i denne primært sorte colorway, hvor detaljerne langsomt fanger øjet.

Modellen er for alvor først kørt i stilling i årets sidste halvdel, blandt andet igennem et samarbejde med Cottweiler, men faktisk stod brandets egne, mere monokrome bud på silhuetten stærkest. Rezet har tre colorways, blandt andet denne sorte, i deres webshop.

4. Nike P-6000

Det er en ny model fra i år, men det er selvfølgelig også sen-90’er-00’er-vibesene, som Nike spiller på med deres P-6000, der ganske enkelt er blevet rullet ud i nogle flotte velovervejede colorways. Fra den første – og måske mest retro-prægede – colorway i hvid med den jewel-agtige Swoosh i knaldrød til den efterfølgende neongule variant var det en model, som bare fangede blikket og ramte tidsånden perfekt – også selvom vi nærmer os mætningspunktet for de 90’er-lænende løbesko.

Efter den stærke og sædvanlige opbygning med færre versioner af de første colorways, som blev hurtigt udsolgt, har Nike siden sendt en del colorways på markedet – som sølvversionen ovenfor. Det har også gjort, at Nike har flere varianter tilbage på hylderne i deres webshop – og det er jo heldigt for dig.

3. Salomon S/Lab XT-6 Softground ADV

Hvis man har skullet vise, at man havde en slags OG-tilgang til trail-looket, så er der ingen tvivl om, at Salomon har været go-to-brandet det seneste års tid. Mærket oser bare lige det mere af udendørsliv og autenticitet med sine mere aparte colorways, spinkle snørebånd og mere kompromisløst hiking-klare look.

Årets Palace-samarbejde var nok også med til lige at give brandet et ekstra skub op af – i hvert fald hype- – rangstigen, men det er nu ikke Speedcross-silhuetten, vi har valgt her, men i stedet XT-6 Softground ADV der trods alt har en mere konventionel løbeskosæstetik. Hvis du også er klar til at signalere udendørsoverskud, så har Wood Wood adskillige colorways på hylderne.

2. Nike SB Blazer

Som med Dunk Low er her tale om en så klassisk model, at det har været flere stærke samarbejder, der har løftet silhuetten frem i lyset igen. Slam Jam har vendt Swoosh’en på hovedet, mens Sacai stod bag et af årets bedste collabs med deres dobbelt op-designtilgang til blandt andet Blazer’en. Og så sluttede Soulland året på fornem vis med deres slangeskindsdækkede bud på modellen, som hurtigt blev udsolgt.

Men altså, selv uden samarbejdspartneres genfortolkninger er Blazer en flot model, der ligesom Zoom Low er vokset ud af skate-kulturen, hvilket blandt andet ses på det forstærkede panel på ydersiden af overdelen. Modellen er mere eller mindre altid til salg, men hvis du ærgrer dig over, at du gik glip af Soullands slangeskind, så har Naked en version til salg, hvor slange-looket er holdt til få detaljer.

1. Nike Zoom Vomero 5

En favorit siden de første colorways landede i februar – altså af opdateringen af silhuetten fra 2010. Faktisk var vi heller ikke helt pjattede med Samuel Ross fra A-Cold-Walls take på silhuetten fra november sidste år, hvor en kæmpe hælboks stjal opmærksomheden fra de ellers mange fine og underspillede detaljer.

Det er bare en model, der især i de første monokrome versioner underspillede sig selv – og Swoosh’en – til fordel for et look, hvor man i stedet kan gå på opdagelse i de mange påfund. Samtidig trækker den selvfølgelig på både trail-tendensen og de tekniske detaljer, uden at man rigtigt kan kategorisere den som det ene eller andet.

Det skadede selvfølgelig heller ikke, at Drake tidligt på året blevet spottet i en særlig colorway – selvom det endnu ikke har resulteret i et egentligt samarbejde eller en frigivet colorway. Måske næste år… der i hvert fald noget både nutidigt og meget tidløst over silhuetten, hvilket kun gør den stærkere. Sneakersnstuff har stadig de seneste, flerfarvede colorways til salg.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af