Ugens bedste sneaker-nyheder – stærke collabs, tuschstreger og ny Balenciaga-trend

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.

Sacai og Nike slipper sidste colorways

Deres dobbelt-op-samarbejde har været et af årets bedste, og selvom det måske er LDWaffles overdrevne sål, der er løbet med meget opmærksomhed, så er Blazer Mid-silhuetten også stærk.


Nu lander de sidste to colorways af modellen, og Naked har åbnet sin ‘First Come, First Serve’-lodtrækning for begge versioner. De koster 1.150 kroner.

Pharrell samarbejder med gammel ven

De har kendt hinanden i årevis og blandt andet lavet Billionaire Boys Club sammen, så det virker oplagt, at Nigo nu sætter sit Human Made-præg på Pharrells Adidas-samarbejde.


Det røde logohjerte løber med opmærksomheden på de tre hviddominerede silhuetter Solar Hu, Tennis Hu og Hu NMD, der bliver sat til salg i morgen den 5. oktober.

Herhjemme har Naked Solar Hu og Hu NMD, mens Adidas naturligvis har alle tre modeller på hylderne. De koster mellem 1.050 kroner og 2.000 kroner.

Facebook-grupper farvelægger Air Max

The Basement er et London-kollektiv, der for mange er bedst kendt som et streetwear-fællesskab på Facebook. Tidligere har de lavet en version af Dunk Low, og nu har de også fået mulighed for at sætte deres præg på Nikes velkendte Air Max 90. Nogle gange lader den slags collabs mest til at handle om at dele hinandens fans, men i al sin enkelthed er denne colorway rigtig vellykket, når den orange pløs bryder det monokrome look. Nike sætter den til salg i morgen, lørdag, til 1.300 kroner.

Nike finder tuscherne frem

Der er bare noget universelt underholdende ved at skrive på sine sko, og selvom du næppe har brug for et brand til at give dig lov til at gøre det, så er det lidt, hvad Nike nu gør. De er gået sammen med LeBron James’ atletfokuserede medieplatform Uninterrupted om at lave denne enkle version af Air Force 1. Der er masser af plads til at skrive på, og der følger sågar en sort og en blå Sharpie med.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af UNINTERRUPTED (@uninterrupted) den


På hælkappen står der ‘I Am More Than’, og så kan du selv skrive resten. Samarbejdet kommer til salg den 10. oktober, men det er endnu uvist, om det også gælder Europa.

Comme des Garçons fortsætter stærkt samarbejde

Det er ikke kun Sacai, der får noget godt ud af Nike-samarbejdet. Comme des Garçons har allerede sluppet flere stærke modeller, og nu er der flere på vej. Eller den første er her allerede. Det er nemlig en helt sort version af Outburst, der også har CDG-kæden, som vi tidligere har set på partnernes Shox-samarbejde. Den koster 1.850 kroner hos Dover Street Market.


Vi glæder os dog mere til næste kapitel, som CDG afslørede i forbindelse med SS20-showet under modeugen i Paris. Her bar nogle modeller nemlig to versioner af Dunk Low.


Begge har et dekonstrueret look og fede gennemsigtige detaljer, mens den ene skiller sig ud ved brugen af brandbogstaverne som mønster. De vides endnu ikke, hvornår de to colorways kommer i salg.

Alyx går camouflage

Alyx’ dobbeltsålede Nike-samarbejde, Free TR 3, har altid været mere interessant end flot, og det gør sig også gældende for den nye camouflagedominerede colorway, som nu er landet i handlen. Men tanken om at have ét par sko til hverdag og så kunne spænde en ekstra, mere terrængående sål på, er stadig ret god. Den nye version koster 2.850 kroner hos 1017 Alyx 9SM.

GmbH fortsætter enkelt Asics-samarbejde

Det er sagt tusindvis af gange, men nogle gange er ‘less’ bare ‘more’. Det har det tyske brand tidligere vist med deres Asics-samarbejde, og det gør de igen med denne hvide version af GEL-Kayano 5 360. Enkeltheden giver plads til materialedetaljerne og den frække mellemsål.

Det vides endnu ikke, hvornår det nye collab lander, men mens du venter, kan du jo overveje parternes første samarbejdes tre colorways af GEL-Kayano 5 OG, som Naked stadig har på hylderne – på tilbud endda.

Ny Vans-model

Man er efterhånden så vant til, at når der kommer noget nyt fra Vans, så er det et nyt samarbejde, hvor folk har fået lov til at lege med ikoniske modeller som Sk8-Hi og Old Skool. Nu er brandet dog klar med en helt ny model, BSG City TRL, der er et skridt væk fra skateræstetikken. I stedet er det tidens trail-fokus, der sætter sit præg på især sålen. Den nye model fås i to colorways herhjemme hos Vans (ikke tre som på billedet) og koster 949 kroner.

Balenciaga har det vildt

Det er ikke til at komme uden om, at Demna Gvasalia har sat sig præg på de seneste års modebillede. Også når det kommer til sneakers, var designeren blandt de første med de voluminøse såler og trail-detaljerne. Så hvis han holder kadencen, så er det noget motorsports-agtigt, vi har i vente.

Under Balenciagas SS20-show i Paris viste Gvasalia i hvert fald denne sneaker, der indtil videre bare bliver kaldt Tyrex. Den udskiller sig selvfølgelig mest ved den kantede tåboks, mens den tilsyneladende flade sål, der bevæger sig ind over store- og lilletæerne kunne minde lidt om Adidas’ Kamanda-silhuet. Lige meget hvad, så håber jeg ikke, at Balenciaga kommer til at diktere sneaker-moden med denne.

Nike ACG gør det igen

Der er mange gode ting samlet på den nye Zoom Terra Zaherra – fra Zoom-sålen og den gennemsigtige overdel til det detaljerige snøresystem. Det er tidens trail-look taget til yderste potens. Til dig, der virkelig skal ud på skovstierne eller bjergsiderne i weekenden – eller i hvert fald bare gerne vil se ud som om. Modellen kommer i to coloways og lander den 12. oktober. Nike har den til 1.450 kroner.

Hype til børnefødder

Vi slutter lige med en sjov nyhed. Hype-sneakers til børn er jo ikke noget nyt, men det er stadig lidt sjovt, for man skal virkelig være noget af en sneaker-freak, hvis man synes, at ens lille afkom skal iklædes en af de seneste års mest omtalte modeller. Men altså det kan man altså, når Nike og Tom Sachs sætter baby- og børneversioner af Mars Yard 2.0-modellen til salg den 9. oktober.

Nike har børnevarianten til 650 kroner, mens babyforældre kan nøjes med at slippe 450 kroner.

Læs også: Hele Virgil Ablohs IKEA-samarbejde kommer endelig til salg – også i fire danske byer

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af