Hele Virgil Ablohs IKEA-samarbejde kommer endelig til salg – også i fem danske butikker

Hele Virgil Ablohs IKEA-samarbejde kommer endelig til salg – også i fem danske butikker
Virgil Ablohs allerede meget omtalte version af IKEA’s blå Frakta-taske.

Det er næsten to år siden, at IKEA og Virgil Abloh først fortalte om deres samarbejde. Allerede dengang så vi en prototype af designerens version af den svenske gigants Frakta-taske, men det er altså først nu, at den og resten af deres Markerad-særkollektion kommer i salg.

Mens vi i foråret fik muligheden (hvis man stod i kø i hvert fald) for at købe ‘Keep Off’-tæppet, så er det nu de resterende 15 produkter fra kollektion, som lander i IKEA-butikker verden over den 1. november klokken 9.

Herhjemme vil kollektionen, der har fokus på designs til det første hjem, blive sat til salg i varehusene i Aalborg, Aarhus, Odense, Taastrup og Gentofte. Hvor mange produkter, der er på lager, oplyses ved indgangen til hvert af de fem varehuse fra den 31. oktober klokken 21. Kollektionen sælges ikke online.

Tæppet koster 1.199 kroner.

Store dele af kollektionen er allerede blevet afsløret ved forskellige fremvisninger. Så vi har set de humoristiske tæpper, som kvitteringen eller “Wet Grass”-tæppet, der ligesom tasken, som kommer i to størrelser, inkluderer Ablohs velkendte brug af citationstegn.

»Jeg er enormt glad for, at Markerad endelig er klar til at se dagens lys, og jeg ser frem til at opleve, hvordan kollektionens hverdagsobjekter kan blive en del af folks hjem og tilføje en følelsesmæssig værdi. Det har været hele formålet med kollektionen. Kunst er ikke forbeholdt til væggen, men kan også føres videre i både stole, borde og tæpper. Så det var udgangspunktet, da jeg skabte kollektionen i samarbejde med IKEA«, siger Abloh ifølge en pressemeddelelse.

Stellet til sovesofaen koster 1.399 kroner. Betrækket koster 600 kroner.

Kollektionen er derfor et miks af produkter til de basale behov, der opstår, når man skaber sit første hjem. Der er alt fra stole, borde og en daybed, til mindre produkter som en værktøjskasse, et ur og tekstiler. Mange af produkterne har flere funktioner som for eksempel kollektionens daybed, der både er en platform til at sove, arbejde, spise og socialisere.

Tæppet koster 499 kroner.

Se hele kollektionen og priser her i artiklen, men forbered dig på, at de nok kun bliver en del af dit hjem, hvis du er frisk på at tilbringe en del tid i en kø uden for et af de fem danske varehuse.

Læs også: Solange skal designe for IKEA – Adidas også blandt nye samarbejder

Tasken kommer i to størrelser og koster henholdsvis 129 og 149 kroner.
Bord til 1.999 kroner.
Værktøjsæt til 79 kroner.
Spejl til 1.299 kroner.
Vitrineskab til 1.499 kroner.
Dyne- og pudebetræk til 189 kroner.
Stol til 899 kroner.
Baggrundsbelyst Mona Lisa-kopi til 599 kroner.
Vægur til 249 kroner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af