Ugens bedste sneaker-nyheder – vilde Nike-afsløringer, Public Enemy-fejring og Kiko Kostadinov

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.

Kiko Kostadinov udfordrer igen

Samarbejderne med Asics har skabt nogle af de seneste års bedste sneakers, og nu er den bulgarske designer klar til at udfordre igen. Der er klare snabelsko-vibes, når Kostadinov trækker på sine kulturelle rødder med GEL-Kiril, hvor sålen altså strækker sig godt hen over tåboksen.


Modellen skiller sig også ud med sin lakerede læderoverdel samt de hidsige colorways. Den grønne kommer i salg i morgen, lørdag, hvor Sneakersnstuff har den til 1.679 kroner. Den blå/gule lander den 18. april, og indimellem, den 28. februar, kommer der en trippelsort version til de mere konservative sneaker-fans.

Nike løfter sløret for et vildt 2020

I løbet af ugen har sportsgiganten både løftet sløret for adskillige designs til De Olympiske Lege i Tokyo samt en række af deres profilerede samarbejder.


I OL-land har Nike præsenteret deres nye Space Hippie-kollektion, der indeholder fire sneakers, som alle tager brandets fokus på en mere bæredygtig produktion til nye højder. Alle overdelene er eftersigende lavet af mindst 85 procent er lavet af det nye Flyknit-agtige materiale rPoly, som er skabt af genbrugte plastikflasker samt t-shirt- og garnrester.


Samtidig indeholder mellemsålerne den nye Crater Foam, som skulle indeholde 15 procent Nike Grind-gummi, der skaber de nubrede, farvede prikker, mens resten skulle være lavet af genbrugte ZoomX-såler. Tre af de fire modeller lander i foråret, mens den lave Space Hippie 4 skulle komme i salg i løbet af sommeren.


Nike løftede også sløret for, at den omdiskuterede løbesko Air Zoom Alphafly NEXT% nu kommer i salg, efter at de fornylig er blevet erklæret lovlig af atletikforbundet IAAF. Det skulle ske den 29. februar.


Senere på året kommer også en mere hverdags-agtig version, Air Zoom Tempo NEXT%, som altså ligger i forlængelse af den populære løbeskosserie Zoom Tempo.


Og mon ikke Nike forventer, at deres løbesko bringer flere guldmedaljer hjem? Men hvis ikke, så dækker de sig ind med denne guld-opdatering af Air Max 97. Mens vi tidligere har set den velkendte Silver Bullit-colorway og en lignende i guld, så går Nike altså all-in på guld her. Det vides endnu ikke, hvornår skoen lander i handlen.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Highsnobiety Sneakers #HSKicks (@highsnobietysneakers) den


Okay, flere Nike-nyheder… for brandet har altså også teaset en række kommende profilerede samarbejder med blandt andre Ambush, Undercover, Sacai, ALYX 9SM og selvfølgelig Off-White, der tilsyneladende har lavet en hybrid mellem sålen fra Dunk Low og overdelen fra en af sidste års bedste nye modeller P-6000.


Mens vi allerede har set billeder af Sacai-samarbejdet, så ser Yoon Ahn ud til at have lavet en stærk, farveglad version af Dunk High, mens Matthew Williams igen går ypper teknisk til værks med sin Nike Zoom MMW 4.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Matthew M Williams (@matthewmwilliams) den

Tag på luksusvandring med Acne

Det er ikke kun Nike, der giver eksperimenterne frit løb. Hos Acne Studios forstår de også at lege. Det er denne plateau-agtige version af en vandrestøvle et godt bud på. Fra mellemsålen til den ekstra mudguard og de små farvede detaljer er der fuld skrald på støvlen, som også fås i en brun version. Den koster 4.400 kroner hos Mytheresa.
https://www.mytheresa.com/euro_en/acne-studios-paneled-suede-ankle-boots-1453337.html

Adidas nyder også naturen

Vi er mere i vanligt trail-territorie med Adidas Terrex-silhuetten Skychaser XT, der udover det velkendte tekniske snøresystem også gør brug af ‘genrens’ hang til farverige looks. Skoen kommer i salg den 15. februar hos blandt andre 43einhalb, hvor den koster 1.125 kroner.

Stærkt Reebok-samarbejde

Jeg er stor fan af Reeboks DMX Trail Shadow, og det er nemt at trække paralleller det sydkoreanske mærke Kanghyuks nye Reebok-samarbejde, selvom resultatet, Premier Modern, åbenbart har taget udgangspunkt i Premier Classic-modellen. Uanset hvad er tone-i-tone-looket flot, hvor de mange gummidetaljer skaber variation. Skoen forventes først i salg til sommer.

Puma fejrer Def Jam og Public Enemy

Der er altid et jubilæum at sætte fokus på i sneaker-land. Denne gang er det Puma, der er gået sammen med Def Jam for at sætte fokus på Public Enemys gennembrudsplade ‘Fear of a Black Planet’, der fylder 30 år i år.


Resultatet er ret enkelt blevet til versioneringer af blandt andet Clyde- og Sky LX-modellerne. Hele samarbejdet kommer til salg i næste uge den 15. februar, hvor Storm får skoene på hylderne.

En klassiker vender tilbage

Tidligere på ugen kunne vi fortælle, hvordan Air Jordan nærmest aldrig var blevet til noget, da MJ ikke var synderligt interesseret i et Nike-samarbejde. Men altså det blev jo til noget, og nu er Nike klar med en Air Jordan 1, der ser tilbage på den første version, der ramte butikkerne i 1985. Der bliver åbenbart kun sat 23.000 par til salg på verdensplan. De kommer blandt andet med en nummereret pose. Prisen er 1.650 kroner hos Nike, der sætter dem til salg i morgen, lørdag.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af