Ugens bedste sneaker-nyheder – Air Max-fortolkninger, vilde såler og 90’er-nostalgi

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.

Adidas skaber smuk enkelthed i samarbejde med OAMC

Jeg er egentlig fan af, at man godt kan larme lidt med sit fodtøj, men det er alligevel fedt, når brands helt helliger sig det nedtonede look. Og det gør OAMC og Adidas med deres seneste samarbejde, som kom til salg i går.


De farverene versioner af Type O-1 og Type O-2 har dog stadig mange flotte detaljer, som enkeltheden netop giver plads til – fra de zigzag-syningerne til gummibåndet på O-1’eren til O-2’eren mix af Stan Smith-overdelen og sålen fra Supercourt RX. Alle fem versioner er til salg hos Adidas.

 

Nike fejrer Air Max 90-jubilæum med nye versioner

Du kan nok godt regne ud, at det er 30 år siden, at de første Air Max 90 ramte hylderne. Det har Nike allerede fejret flere gange, selvom 2020 først for alvor er i gang. Nu lancerer sportsgiganten så to nye silhuetter, der tager udgangspunkt i 90’eren.

Som navnet antyder er Air Max 2090 en slags futuristisk fortolkning af originalen. Det er især de gennemsigtige materialer på både sålen og overdelen, der skaber lidt sci-fi-vibes, men opdateringen inkluderer også en luftpude, som er mere end dobbelt så stor som på originalen. 2090’eren lander i løbet af foråret, skriver Nike.


Det er også tidlig forår, når Nike sender Air Max 90 FlyEase på gaden den 9. marts. Silhuetten blander altså 30årsjubilaren med FlyEase-teknologien, der på forskellige måder sørger for, at skoen bliver lettere at hoppe i for dem, der af den ene eller anden grund ikke kan bakse med snørebånd. Og hvor andre FlyEase-modeller ofte har inkorporeret en lynlås, er ideen her altså, at man bare kan træde den bløde hæl ned og glide ind i skoen.

 

Mere Air Max

Der bliver faktisk også lånt lidt fra Air Max 90, når Nike introducerer Air Max Verona, som dog primært ser tilbage på brandets første Air Max lavet kun til kvinder, Air Verona fra 1992. Her er det især sålen, der har fået lidt ekstra volume, mens overdelen blandt andet karakteriseres af den syede Swoosh. Skoen kommer i salg den 15. februar, før flere colorways lander den 5. marts.

 

Nike og Undercover opgraderer React Presto

Det fortsatte samarbejde mellem de to mærker har denne gang givet React Presto en stærk update, så hybriden mellem React-sålen og Air Presto-modellen har fået mere fylde og flere detaljer. Og det klæder den med en mere klassisk overdel med mudguard etc., ligesom den kraftigere ydersål er med til at underbygge det samlede look, uden at ophavet er helt gemt væk.


Modellen kommer i tre colorways, der alle har splatter-detaljer som en fællesnævner. Naked har alle tre colorways til 1.450 kroner, men desværre er deres raffle allerede lukket her til morgen. Til gengæld ser det ud til, at Sneakersnstuff sætter dem til salg uden lodtrækning den 28. januar til 1.499 kroner.

 

Endnu en React-model fra Nike

Det er Nike-underafdelingen D/MS/X, der har været på spil og skabt denne React Vision, som dog låner rigtig meget fra den stærke React Element 87. Ved første øjekast er det primært overdelens mesh samt den markante ‘skive’ i hælkappen, som giver den nye model et anderledes look. Den skulle lande snart hos spanske Noirfonce og koste 975 kroner.

 

Raf Simons beviser sit værd

Der er en grund til, at den belgiske designer er den ledestjerne, som han er – især for streetwear-fascinerede mænd. Det beviser han igen med skolineuppet fra sin seneste AW20-kollektion, som blandt andet inkluderer ovenstående silhuet, der lykkes med at tage de seneste års fokus på markante løbeskossåler og blande det med en mere strømlinet læderoverdel uden at miste sports-viben.


Den slags stil-clash har været en del af Simons’ design-dna længe, men det bliver ekstra vildt, når Simons tager hybriden længere ud og bruger hælen med den sjove logoinkorporering på en helt klassisk læderstøvle. Hele kollektionen, inklusive skoene, forventes at komme i salg i juni.

 

Sacai og Nike fortsætter deres dobbelt op-look

De stod bag et af sidste års bedste sneaker-samarbejder med deres redesign af Blazer og LDWaffle. Under herremodeugen i Paris afslørede Sacai, at samarbejdet fortsætter, og at de denne gang har lavet en hybrid mellem Pegasus og Vaporfly. Samtidig går de igen dobbelt op på detaljer som snørebånd, Swoosh og sålen og skaber altså en rød tråd igennem samarbejdet. Den nye model forventes dog tidligst at komme i salg i slutningen af sommeren.

 

Margiela sætter sit præg på Reebok

Ligesom Sacai brugte Maison Margiela catwalken i Paris til at tease et kommende sneaker-samarbejde. Modehuset er nemlig gået sammen med Reebok for at lave to vilde hybrider imellem deres egen Tabi-støvle og sportsmærkets Instapump Fury.


Begge bruger Tabi-støvlens karakteristiske slids mellem storetåen og resten af tæerne, mens overdelen blander en læderstøvle med den genkendelige og oppustelige supportboks fra Instapump Fury. Mens den ene gakker helt ud med høj hæl, er den anden mere som en langskaftet plateausko. Samarbejdet forventes først at komme i salg sidst på sommeren.

 

Sydkoreansk sneaker blander tidens tendenser

I sneaker-land er det ofte mange af de samme brands, der styrer samtalen. Derfor er det sjovt at se denne White Runner fra det sydkoreanske brand Andersson Bell. Godt nok er det tydeligt, at designerne holder øje med tendenserne i vesten, men resultatet er en flot livstilsversion af tidens trial-silhuetter. En sjov detaljer er det dobbelte snøresystem, der både har en drejeskive a la det BOA-system, som Adidas og New Balance har brugt, og almindelige, runde snørebånd. SSENSE sælger modellen til 3.600 kroner.

 

Adidas har været i gemmerne

Sidste år fik vi FYW S-97, som kiggede tilbage på 90’erne (som så mange andre sneakers de seneste par år). Mens den skulle være inspireret af Salvation-silhuetten, så skulle der være tale om en decideret genudgivelse, når Adidas nu sætter FYW 98 til salg. Og alt fra farver til volume og de boblende detaljer oser da også af 90’erne. Adidas sælger modellen til 999 kroner.

 

Nike bringer også 90’er-silhuet tilbage

Mens den originale Air Barrage landede i 1996, så har modellen været hevet frem fra gemmerne flere gange. Sidste år var det i mid-versionen, men nu er Nike klar med en low-cut, hvor stroppen over vristen også er fjernet, så alt shine er på den Air-brandede mellemsål og selvfølgelig den pink Swoosh. Den er lidt som More Uptempos mere underspillede lillesøster.

Nike sætter colorway’en, der åbenbart er inspireret af Super Bowl-kampen, som finder sted i Miami i år, til salg den 29. januar. Den koster 1.050 kroner.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af