Eloq kickstarter ny merchandise-service med miljøet i tankerne

Produceren har lavet en t-shirt i samarbejde med en ny dansk merchandise-platform, der fokuserer på små eksklusive produktioner.
Eloq kickstarter ny merchandise-service med miljøet i tankerne
Eloq i sin ny merch-t-shirt. (Foto: Shilo Duffy)

Det ligner en almindelig t-shirt, som Eloq står der i den. Men hans nyeste merchandise markerer faktisk et lille nybrud.

Den lanceres nemlig i samarbejde med et nyt initiativ fra merchandisefirmaet Beatdown, der har lavet tøj til kunstnere som Suspekt, Jada, The Minds of 99 og mange flere. Det hedder Finite og er en platform, hvor eksklusive designs forudbestilles i en begrænset periode. Først derefter produceres tøjet, og så vil det ikke længere kunne købes.

»Det er sjovt at åbne for et vindue i en begrænset periode, og så er det det. Nogen får den ikke, men måske en anden senere«, siger Eloq.

Han har faktisk været med til at skubbe Beatdown i gang med projektet, da han tidligere har brugt en lignende model hos et engelsk firma, som hans fans tog godt imod.

»Det er jo en slags crowdfunding, og det er kæmpestort lige nu«, siger Eloq. »Du kan alligevel ikke komme til min koncert og købe den lige nu. Alt, hvad man kan gøre online, er jo smart for tiden«.

Eloq valgte også Beatdowns nye initiativ, fordi de kan brodere på tøjet, hvilket han gerne ville have All Nite-påskriften til at være. Det er titlen på en dobbeltsingle, som han udgiver på et japansk label den 1. maj.

»Det ser lækkert ud, og så holder det bedre end print«.

Eloq.

Beatdown har haft tiltaget på tegnebrættet i noget tid og fik nu det endelige skub af Eloq og coronakrisen.

»Vi lever af at producere merchandise til live-shows. 80 procenter af omsætningen forsvandt«, siger Poul Depka Carstens fra Beatdown.

»Så vi gør selvfølgelig ikke kun det her for at hjælpe kreative. Det handler også om, hvordan vi kan overleve? Kan vi have projekter, der kan leve ved siden af koncerter, så vi kan blive ved med at gøre det, vi er gode til«.

I udlandet har vi blandt andre set musikere som Kanye West og Travis Scott benytte sig af forudbestilling af limited edition-designs. Og selvom det måske ikke har været med miljøet øverst på prioritetslisten, så er det en vigtig del af konceptet for Carstens og Beatdown.

»En af de største miljøsyndere er alle de varer, der bliver produceret og ikke solgt«, siger han og fortæller, at tøjet derudover er produceret af økologiske materialer.

»Vi har kaldt platformen Finite, fordi tøjet er begrænset ligesom jordens ressourcer«.

Eloq kan også godt lide projektets miljøtanke.

»Jeg vil ikke have et tøjmærke, men hvis nogen vil have en Eloq-t-shirt, så skal de da have det. Men jeg vil ikke producere 10.000 af dem, der bare ligger på et lager«, siger Eloq.

Eloqs nye merchandise kan altså forudbestilles for 200 kroner på Finite.dk, hvor tanken er, at andre kreative som tatovører og illustratorer kan lave små, eksklusive produktioner. Platformen er åbnet i dag.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af