Ugens bedste sneaker-nyheder – løbeskosdominans, New Balance-image og The Grateful Dead

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.

UPDATE 27.06.20: I sine mange #westdayever-tweets i går fik Kanye West også lige annonceret, at Yeezy Foam Runner blev sat til salg i går via Yeezysupply.com – men kun i USA åbenbart. Hvis du tjekker websitet nu – fra Danmark – er der en nedtælling til om 14 dage. Måske betyder det noget?

New Balance skubber til sit image

Jeg er uden tvivl skyldig i at holde fast i ideen om New Balance som den mere alvorlige storebror, eller sågar far, i sneaker-landskabet, men i denne uge gør brandet, hvad det kan for at ryste det af sig.

Først og fremmest med den isblå Vision Racer, der takket være den tredelte og voluminøse sål er en iøjnefaldende sag, der dog ikke virker overgjort takket være den stilrene colorway. Men der er langt herfra til 990-seriens dadshoe-image. Den nye model skulle komme i salg i løbet af sommeren.

801’eren er egentlig ret standard-New Balance – hvis jeg nu skal holde fast i stereotyperne – og en model mange af de store sportsmærker har en pendant til. Nu har NB’s japanske kontor dog samarbejdet med udendørsmærket The Apartment om dette farverige bud på silhuetten, der også lige har fået en karabinhage påsat for at slå budskabet fast. Indtil videre kommer den dog kun til salg i Japan.

Nike går Zoom-amok

Voluminøse løbeskossåler bobler frem for tiden i kølvandet på Nikes maratonsucces med deres Air Zoom Alphafly NEXT%. Vi har set sportsgigantens livstilsversion Air Zoom-Type, og nu er Nike klar med to andre modeller, der udvider familien.

Air Zoom Division ligger sit utrolig tæt op ad Air Zoom-Type, når der kommer til den markante mellemsål, som er nærmest identiske på de to modeller. Her er overdelen måske mere klassisk end Zoom-Types mere innovative take. Air Zoom Divsion skulle komme til salg hos Nike i næste uge.

Hvis det ikke er vildt nok, så tager Nike skridtet videre med Zoom Double Stacked, der altså giver et indkig til de Zoom-puder, som skoen indeholder – lige ligesom Air Max i 80’erne pludselig åbnede mellemsålen op, så man kunne se luftpuden.

Den nye model lander i to colorways i næste uge – i hvert fald i USA, men vi håber også, at Danmark er med i udvidelsen af Zoom-familien.

Reebok vil også være med

Det er ikke kun Nike Zoom, der skruer op for de markante løbeskossåler, der er også landet billeder af et kommende samarbejde mellem Pleasures og Reebok. Med inspiration fra Classic Leather-silhuetten har de skabt den nye model Classic Leather Legacy, som altså skiller sig markant ud fra inspirationskilden, ikke mindst takket være den markante sål. Det vides endnu ikke, hvornår samarbejdet forventes at komme i salg.

Og Adidas kan også…

Ja, vi kan vist snart kalde det en trend. Adidas har nemlig også lige annonceret, hvad de kalder deres ‘hurtigste langdistancesko nogensinde’, og den ligner også på mange måder en konkurrent til netop Nikes Air Zoom Alphafly NEXT%.

Ligesom dens diskuterede kulfiberplade har Adidas’ nye adizero adios Pro nogle såkaldte EnergyRods i mellemsålen, som på samme måde skal kanalisere noget af løbeenergien tilbage i næste skridt. Og ja, sålen har altså også det samme voluminøse look som Nikes modeller og Reeboks ovenfor. Adizero adios Pro skulle komme i salg den 30. juni.

Nike til Deadheads

Der har egentlig floreret billeder af dem i noget tid, men nu får I altså lige et af et formodent samarbejde mellem bandet The Greatful Dead og Nike om en plysset version af Dunk Low, selvom der stadig ikke er noget info derude om releasedato eller noget. Den er nemlig bare ret grineren og spiller selvfølgelig på den plysbjørn, der var bandets maskot – og ja, der er ‘selvfølgelig’ en lomme i pløsen til dit stash, hvis du er ægte Deadhead.

Emma Rosenzweig laver sneakers

Sammen med designeren Amanda Borberg har modellen og kunstneren Emma Rosenzweig lavet et bud på Supergas Alpina-støvle. De opererer under navnet EA Pagliaccio, der altså er en sammenblanding af deres forbogstaver og det italienske ord for klovn, som også har været en del af inspirationen bag designet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Rosenzweig har også lavet en lille kampagnefilm til samarbejde, hvor modellen Lykke May spiller klovn. Se den nedenfor. Alpina-støvlen skulle komme til salg hos udvalgte forhandlere herhjemme i dag.

Eytys leger videre

Det svenske mærke har egentlig været mest kendt for nogle rest voluminøse sneakers, men nu går de i en lidt anden retning. Det ændrer dog ikke ved mærkets lyst til at skubbe til grænserne. Her lander de et sted imellem Adidas’ Kamada og de fladbundede sneakers, som blandt andre Balenciaga, Yeezy og Vetements har gjort til en ting. Den nye model skulle snart komme til salg hos Eytys.

Nike laver sommerklar trail-sko

Nikes underlinje ACG (All Condition Gear) er nydt ekstra opmærksomhed i noget tid med de mange trail-tilbøjeligheder, men hvor det ofte betyder nogle ret bastante sneakers, så er Nike ACG nu klar med Air Zoom AO. Her er overdelen skabt med fokus på åndbarhed, mens sålen har vanddrænende kanaler, der skulle sørge for, at man kan stå sikkert, selv hvis vandreturen inkluderer en tur igennem vand. Den nye model skulle komme i salg den 9. juli.

Adidas laver livsstilsmodel

Det er ikke sport og udendørsliv det hele. Adidas er klar med denne Niteball-silhuet, der skruer op for de mere generelle, pæne features. Mest markant er logostriberne, der smart bliver udgjort af nogle brede stropper, som agerer stabilisatorer for vristen og hænger sammen med snøresystemet. Den nye silhuet skulle komme i salg den 1. juli – i hvert fald i USA.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af