Tre gode symaskiner til at starte på

Gamle håndværksdyder som strikning og syning er vendt tilbage som en reaktion på klimaudfordringerne og modens hastighed. Hvis du vil i gang med at sy, guider tre sykyndige dig mod et godt køb.
Tre gode symaskiner til at starte på
Maria Møllers Singer-symaskine. (Foto: Maria Møller)

Nem med mange funktioner

»Jeg fik den her Brother DS-120 i fødselsdagsgave for omkring fire år siden, som min første symaskine, og det var nok det, der kickstartede min sykarriere. Fordelen ved maskinen er, at den er utrolig nem at bruge, den er elektronisk og har mere end rigeligt med funktioner, men er stadig meget nem at indstille og sy med.

Selvom jeg har brugt den rigtig meget henover de seneste fire år, hovedsageligt i sammenhæng med min virksomhed, så virker den stadig upåklageligt, og der har aldrig været problemer med den. Så jeg vil helt klart anbefale den som en rigtig god begyndermaskine«.
Marianne Jensen, står bag Gensynsklæder, hvor hun syer nyt tøj af genbrugstekstiler.

Kan også brodere bogstaver

»Singer Confidence 7470 har alt, hvad man skal bruge – også når man er lidt mere øvet. Desuden kan den brodere bogstaver, så man kan for eksempel lave sine egne necktags. Det er min første symaskine, som jeg fik for lidt over et år siden, og jeg er rigtigt glad for den«.
Maria Møller, kreativ influencer bag bloggen Mariamoller.dk.

Køb dyrt eller brugt

»Jeg elsker genbrug og vil til enhver tid anbefale folk at købe en brugt symaskine og prøve af, om den virker, inden man køber den. Jeg har selv en Singer, jeg fik for 10-12 år siden, og en gammel Veritas fra DDR, jeg købte i en genbrug.

Hvis man vil købe en ny, så anbefaler jeg at købe en symaskine for mindst 2.000 – 3.000 kroner. Hellere gå all-in og købe bedst mulig kvalitet, der kan holde resten af livet«.
Julie Malmstrøm, laver sy workshops på Sydhavn Genbrugscenter og har bloggen Crazy Conscious.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af