Xbox Series X skulle være den mest kraftfulde konsol – men PlayStation 5 slår den i test

Xbox Series X skulle være den mest kraftfulde konsol – men PlayStation 5 slår den i test
Xbox Series X og Xbox Series S.

På papiret er Xbox Series X den næste generations mest kraftfulde konsol, hvor den slår konkurrenten, PlayStation 5, på stort set alle parametre.

Men i praksis – altså der, hvor det virkelig gælder – er sagen straks en anden. Her viser omfattende tekniske test fra branchens måske mest anerkendte test-medie, Digital Foundry, at PlayStation 5 klarer sig bedst. Det skriver The Verge.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et af spillene, som er blevet testet igennem på de nye konsoller, er ‘Assassin’s Creed Valhalla, som faktisk bruges af Microsofts til promovering af deres nye Xbox Series-konsoller.

Ironisk nok viser det sig dog, at spillet tager sig bedst ud på PlayStation 5, hvor fald i antallet af billeder per sekund giver en hakket og knap så flydende oplevelse på Xbox Series X.

Samme problem gør sig gældende for andre spil som ‘Devil May Cry 5’, ‘Dirt 5’ og ‘Call of Duty: Black Ops Cold War’, hvor Xbox Series X sjældent gør sig bedre bemærket end PlayStation 5.

Ifølge The Verges kilder skyldes nogle af problemerne, at spiludviklerne simpelthen ikke har haft nok tid til at forberede deres spil på at udnytte de tekniske evner i Xbox Series X/S.

Udviklingsperioden har derimod været præget af udfordringer, hvor selvsamme proces hos PlayStation har været nemmere og knap så vanskelig.

Den gode nyhed er dog, at der skulle være opdateringer på vej til flere spil på Xbox Series X, så spillene kan afvikles uden problemer – og altså med lige så meget teknisk saft og kraft som på PlayStation 5.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af