’Tiger King’, Cardi B. og Kardashian-memes: Her er årets ni vildeste internet-øjeblikke

2020 blev som en trykkoger for internettet, der skiftevis eksploderede i absurde optrin, tonedøve opslag fra store stjerner og håbefulde (samt håbløse) memes.
’Tiger King’, Cardi B. og Kardashian-memes: Her er årets ni vildeste internet-øjeblikke
'Tiger King'.

Vi burde måske have luret, at 2020 ville blive forfærdeligt, da der allerede få dage efter nytår var snak om 3. verdenskrig. USA snigmyrdede en iransk general, og så brød helvede løs.

Som om det ikke var nok, bød januar på et Australien i flammer (og derefter blev store dele af landet oversvømmet), Kobe Bryant døde i et helikopterstyrt, og så begyndte rygter at sprede sig om en mystisk virus i Kina.

Januar 2020 blev officielt den længste januar i mands minde og katalyserede samtidig et massivt forbrug af memes og bizarre øjeblikke på internettet i takt med, at vi måtte rykke væk fra hinanden og blive indendørs.

Vi fik simpelthen internetkuller og med det fulgte nogle af de vildeste internetøjeblikke, vi længe har set – her er ni af dem.

1. Cardi B. melder coronavirussens ankomst

Trods starten på året begyndte internettet først rigtigt at komme op i omdrejninger i marts, da Cardi B. understregede, hvad vi egentlig stod overfor.

I en video skreg hun »coronavirus«, imens hun fangede det, vi alle følte: fortvivlelse, frustration og vanvid. Hvis bare vi havde vidst, hvad vi stod overfor, havde vi måske haft en chance.

I stedet kunne vi stadig grine (lidt), da Cardi B. blev samplet løs.

2. Gal Gadot og venner prøver at redde os alle

Apropos kendte mennesker og coronavirus. Kan du huske, hvordan Gal Gadot samlede en masse venner fra Hollywood og fik dem til at synge ’Imagine’ for ligesom at løfte stemningen lidt? Yikes.

Det var tåkrummende pinligt, især fordi det var de færreste af deltagerne, der ramte en ren tone. Og hvorfor skulle vi egentlig se på en masse kendte mennesker, der var isolerede i deres kæmpe villaer, imens de sang os igennem den hærgende pandemi?

Det er naturligvis tanken, der tæller – eller også var det bare endnu en dårlig joke fra vores alle sammens nemesis, 2020.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. »Hey all you cool cats and kittens«

I mørket var der dog lys, da Netflix – ulig Gal Gadot – formåede at få os til at glemme alt omkring os med vanvidsdokumentaren ’Tiger King’, hvor hillbilly-trash-fænomenet fik fuld skrue i en lovløs dyrepark.

Serien eskalerede afsnit efter afsnit, indtil vi kollektivt måbede over Joe Exotic, Carole »hey all you cool cats and kittens« Baskin og alle de andre. Det var så bizart, så sindssygt, så vildt.

At vi knap nok husker, at ’Tiger King’ faktisk udkom i 2020, hvor den tog internettet med storm, siger formentlig mere om året, end det siger om selve serien (selvom den var rimelig kontroversiel).

4. Vores planer vs. 2020

Godt og vel halvvejs igennem året var det som om, at vi som fællesskab på tværs af internettet gav op. Og når internettet giver op, bliver memes født.

Et af årets sjoveste (og mest deprimerende) memes blev ’my plans vs. 2020’, hvor folk fremhævede deres planer for 2020, inden året rev dem fra hinanden. Inden længe gik der sport i at sammenklippe popkulturens største planer, der var endt i fiasko.

Det var selvfølgelig sjov og løjer, men lige præcis det meme blev også skabt ud af en form for hjælpeløshed. Vi var nået til et punkt i 2020, hvor vi ikke længere kunne styre, hvad der skulle ske.

Hver måned bragte bare endnu dårligere nyheder, og det her var et slags point of no return for den kollektive bevidsthed.

5. Dystre vibes i ’Animal Crossing’

Da ’Animal Crossing: New Horizons’ udkom i foråret, var det perfekt timing. Corona-nedlukninger ramte verden over, og vi havde bare brug for noget nuttet i vores liv.

Men internettet er internettet, og alt blev i stedet vendt på hovedet. Spillets nuttede charme blev stranguleret af en modløshed og kulsort humor, hvor spillets hovedpersoner blev brugt til at genskabe scener fra film som ’Midsommar’ og ’The Lighthouse’.

Måske var det vores efterhånden dystre livssyn, fordi det hele så lidt sort ud, eller også havde vi bare brug for bizar underholdning, men det var endnu et eksempel på, hvordan vi som mennesker lige pludselig blev ramt af en momentan, corona-skabt sindssyge.

6. De riges coronaliv

Imens vi i pøblen måtte kæmpe os igennem tilværelsen med at holde afstand, hjemmearbejde og en pandemi, der løb løbsk, sørgede Kim Kardashian i det mindste for, at vi ikke løb tør for memes.

Til sin fødselsdag havde hun samlet sin nærmeste familie og venner, sendt dem igennem lægetjek og coronatests og derefter fløjet dem ud til en afsides ø til en kæmpe, privat fødselsdagsfest.

Hele seancen afslørede hun på Twitter i årets mest tonedøve opslag, som vi andre naturligvis tog under kærlig behandling på den eneste måde, vi kender, nemlig ved at gøre det til (endnu) et meme.

Igennem året havde der været flere opslag fra kendte, der virkelig satte en fed streg under, at rige mennesker bare ikke har fødderne solidt plantet i jorden, men dette opslag var trods alt prikken over i’et. Det var her, hvor de kendte blev fair game for internettet.

7. De forbudte bage-memes

Da vi endelig fik et midlertidigt afbræk fra corona i det tidlige efterår, stod DR samtidig klar til at forsøde vores tilværelser med en ny sæson af ’Den store bagedyst’. For hvad kan bedre redde danskere fra selvynk end bagværk?

Men netop som vi troede, vi var tilbage til pre-2020 tilstande (dengang vi kunne joke om »Godt sprøjtearbejde«), hev DR tæppet væk under deres største marketingmaskine for bageprogrammet, nemlig memes om ’Den store bagedyst’.

De ellers voldsomt populære memes blev memes non grata, imens DR med bind for øjnene kastede sig ud i en kulturkrig med influencers og memekonti på Instagram. Heldigvis kom DR på andre tanker, men ridsen i lakken kunne ikke dækkes.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Trump-cirkusset slutter

Man skulle tro, at 2020 stod i Donald Trumps tegn, og det gjorde det da også til en vis grad. Men med nederlaget i efterårets præsidentvalg trak Trump sig stille og roligt tilbage i baggrunden, imens hans håndlangere kastede sig frem i spotlyset med konspirationsteorier om valgfusk.

Allerforrest i rækken stod Rudy Giuliani, Trumps advokat og generelt bare kugleskør type. Han afholdt i første omgang et forvirret pressemøde på en parkeringsplads mellem et krematorium og en sexshop, men formåede alligevel at toppe sig selv kort tid efter.

et om muligt endnu mere bizart pressemøde spyede Giuliani desperate forsøg på forsvar for Trump, imens hans hårfarve (af alle ting) løb ned ad kinderne. Når folk siger »you couldn’t make this shit up«, snakker de om dét pressemøde.

Det var årets mest absurde pressemøde (og der har vel været en del) og dermed egentlig også et meget passende punktum for Trumps præsidentcirkus.

9. Tom Cruise er os alle i 2020

Med Trump smidt på porten gik dampen af internettet. Vi tog en tiltrængt slapper, vi kiggede ud på de grå skyer, og så indså vi, at de gode dage nok skal komme igen – Trump tabte trods alt præsidentvalget, hvilket jo måtte være et tegn på, at året måske kunne slutte med lidt håb og glæde.

Men nej! Som typen, der bare ikke gider gå hjem fra festen, vendte coronavirussen frygteligt tilbage, og nu var det fandeme nok. Spørg bare Tom Cruise.

I lækkede optagelser råbte og skreg Tom Cruise på settet af ’Mission Impossible 7’, da corona-foranstaltningerne ikke blev overholdt. For intet, absolut intet, skulle sætte Tom Cruises stunt-orgie over styr.

Og så tordnede han. Og smældede. Og lige pludselig blev Cruises udbrud til vores alle sammens udbrud. Vi havde fået nok. Nu måtte det stoppe. Frustration, vrede, afmagt – der var det hele som en rasende fuckfinger til uansvarlige mennesker og corona-året 2020.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af