Bliver ‘Black Mirror’ til virkelighed? Microsoft vil genoplive de døde som kunstig intelligens

Bliver ‘Black Mirror’ til virkelighed? Microsoft vil genoplive de døde som kunstig intelligens
Domhnall Gleeson i 'Black Mirror'-afsnittet 'Be Right Back'.

‘Black Mirror’-afsnittet ‘Be Right Back’ står som et af seriens bedste med sit plot om gravide Martha, der mister sin elskede og beslutter sig for at forsøge at bringe ham tilbage til live gennem et onlinesite, der skaber kunstig intelligens ud af afdødes digitale liv.

Og nu, knap otte år efter premieren, er fiktionen kommet et skridt tættere på virkeligheden. Ifølge The Independent har Microsoft taget patent på at lave chatbots baseret på informationer omkring afdøde.

Med patenten kan Microsoft skabe kunstig intelligens baseret på billeder, stemmedata, opslag på sociale medier, elektroniske beskeder og anden personlig information omkring en afdød person.

Den kunstige intelligens kan bruges til at genoplive en bekendt eller en slægtning, men også en kendt person, en historik figur eller en fiktiv karakter. Man kan sågar selv oplære AI’en, så den kan tage over for en, når man dør.

Det er ikke første gang, at teknologiske landevindinger forsøges brugt til at vække de døde tilbage til live. Eksempelvis gav Kanye West sidste år Kim Kardashian et hologram af hendes afdøde far i fødselsdagsgave.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af