Min yndlingsspecialbutik: »Det er en lille butik, der er startet af ren kærlighed til planeten«

Filminstruktøren og AV AV AV-medlemmet Martin Skovbjerg peger på sin yndlingsbutik, der giver ham håb for en mere bæredygtig fremtid.
Min yndlingsspecialbutik: »Det er en lille butik, der er startet af ren kærlighed til planeten«
Res-Res. (Foto: PR)

En af de mere positive effekter af coronapandemien er ‘køb lokalt’-bevægelsen, der har fået et skub i et presset, nedlukket samfund. Men generelt er det værd at dvæle ved de små specialbutikker, hvor viden og kvalitet går hånd i hånd, når de tager kampen op imod mastodonternes ræs mod laveste fællesnævner.

Derfor prøver vi at sætte fokus på de små specialbutikker, når vi beder folk om at pege på nogle af deres yndlings af slagsen. I dag er det blevet Martin Skovbjergs tur.

Du kender ham måske fra hans maskerede dj-dage under aliasset DJ Er Du Dum Eller Hvad, men i dag bruger han især sin tid som filminstruktør, mens han holder musikken i live sammen med Eloq og Unkwon i AV AV AV.

Martin Skovbjerg. (Foto: Dennis Morton/Soundvenue)

Det har dog intet med musik eller film at gøre, da Martin fortæller om sin yndlingsspecialbutik.

»Jeg bor på Nørrebro lige omkring Rust og elsker mit lokalmiljø. Der er en masse mennesker, man hilser på, og der er en fantastisk energi i området, især omkring at skabe produkter, som gør noget godt for deres omverden og især for vores planet«, fortæller han.

Og det er netop, hvad hans udvalgte butik, tøjbutikken Res-Res, forsøger at gøre.

Martin Skovbjerg besøger den ofte efter en tur i Empire Bio, hvor han elsker at sætte sig foran lærredet uden at vide, hvad der kommer til at ramme ham – og især til en formiddagsforestilling, så han har god tid til at tage filmen ind bagefter.

»Lige overfor Empire ligger en genial perle i København, nemlig Res-Res. Det er en lille butik, der er startet af ren kærlighed til planeten, og det kan mærkes«, fortæller han.

Res-Res. (Foto: PR)

»For at begynde det rigtige sted er Søren, som er en af medejerne, en gammel ven fra min hjemby, Holbæk. Det at møde en kreativ sjæl fra ens hjemby, som har skabt noget nyt og innovativt, er altid noget helt specielt for mig – og da Søren satte mig ind i konceptet, var jeg solgt.

Han hader ordet ‘bæredygtig’, for det er slet ikke godt nok. Søren vil meget mere. Han vil have, at alle, der har skabt de produkter, han sælger, har haft det godt. At produktet sætter så lille et aftryk på planeten som overhovedet muligt, så vi kan være bekendt at aflevere det hele videre til de næste generationer.

Jeg elsker de pionerer, der går forrest, og du kan mærke, at det, der foregår i Res-Res, er så rigtigt, at man selv bliver draget med i lysten til at gøre noget.

Du kan få repareret dine jeans hos Res-Res. (Foto: PR)

De syr dine cowboybukser, hvis der er huller i, så du ikke behøver at købe nye, de sælger rygsække syet på aflagte lastbilpresenninger og så videre.

Så tænker man: Argh, det ligner garanteret alt det andet ‘bæredygtige’ tøj, man kan få på markedet’. Men det er her, at det hele lige får et ekstra nøk, for Søren har arbejdet i tøjindustrien i mange år og har flair for at finde de rigtige mærker og den rigtige stil.

Jeg nyder at kigge forbi efter en film og få en god snak, om hvad vi kan gøre for at redde vores lille kugle, der banker gennem galaksen. Tak til Res-Res for at gøre noget og for at vise os andre vejen«.

Res-Res. (Foto: PR)

RES-RES

Hvor: Guldbergsgade 29C, Nørrebro, København

Hvad: »En konceptbutik med tøj, sneakers og livstilsting, som sætter fokus på Respect Resources, her af navnet Res-Res. Vi samarbejder med alt fra lokale Nørrebro-iværksættere til danske brands og brands fra resten af verden. Fællesnævneren er, at vi alle arbejder med respekten for miljø, klima og mennesker«, siger butiksejeren Søren Alling Sørensen.

Hvorfor: »Lokale butikker gør en forskel i vores hverdag. De skaber miljø og liv – som ikke mindst under corona har været savnet i bybilledet. Med et bæredygtigt fokus handler det primært om at få folk til at købe færre men bedre ting i alt fra fødevarer til tekstiler og ikke mindst være bevidst om, at alt, vi forbruger, fortjener at blive brugt og holde længe«. 

Du kan købe brugte jeans hos Res-Res. (Foto: PR)

»Fra dag ét har vi haft en symaskine klar i butikken, når jeans skulle repareres, og i dag er vi endnu mere klar til at rykke på denne front med Nudie Jeans som vores repair-partner.

Vi baserer vores lille butik på tanken om at være med til at skubbe til holdninger, forbrug og visioner for en mere bæredygtig verden. Og skulle du være i tvivl, om hvor vi står, så er vi altid klar til at blive udfordret til en snak i butikken om løst og fast«.

Online: Res-Res på Instagram

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af