Microsoft stempler ind i årets konsolkrig med et imponerende spiludvalg, der får PlayStation til at blegne

Microsoft stempler ind i årets konsolkrig med et imponerende spiludvalg, der får PlayStation til at blegne
'Redfall'. (Foto: Arkane/Xbox)

Det gik ikke stille for sig, da Microsoft i aftes tog scenen hos E3 og præsenterede deres udvalg af spil for det næste års tid.

Efter en noget usikker lancering af Xbox Series X/S sidste efterår var der en del at indhente, og selvom Microsoft ikke leverede en altoverskyggende homerun, var der stadig et hav af kommende spil at se frem til.

Det største es i ærmet blev lagt på bordet allerede fra starten, hvor Microsoft afslørede, at det ekstremt ventede sci-fi-rollespil ‘Starfield’ ikke rammer PlayStation, når det udkommer eksklusivt til Xbox og PC i 2022.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

At ‘Starfield’, som udvikles af ‘Skyrim’-skaberen Bethesda, udelukkende rammer Xbox og PC (i hvert fald i en begrænset periode) er et enormt slag for Sony.

Det kommer dog ikke som en overraskelse, da Microsoft opkøbte Bethesda sidste efterår. Efter handlen, som kostede 46 milliarder, forklarede Xbox-chef Phil Spencer, at »vi behøver ikke lancere Bethesdas spil på andre platforme, end dem vi understøtter«.

Samtidig kan det også indikere, at PlayStation-fans må se langt efter andre spil fra Bethesda, heriblandt den længe ventede efterfølger til ‘Skyrim’.

Alt fokus på abonnementtjeneste

Efter at have smidt bomben med ‘Starfield’ vendte Microsoft blikket mod det, som adskiller dem fra PlayStation, nemlig deres abonnemenstjeneste Game Pass.

Game Pass er groft sagt identisk med Netflix, blot for spil til Xbox. Her tilføjes løbende et udvalg af nye og gamle spil, og alle Microsofts egenproducerede titler lander på tjenesten fra dag 1.

Tjenesten koster mellem 79 og 99 kroner per måned, afhængig af ens behov, og giver direkte adgang til hele spilkataloget hos Game Pass på tværs af PC, Xbox og sågar mobile enheder.

I mangel af de helt store Xbox-eksklusive har det været Microsofts store trumf, som de kørte videre på, og efter showet i går sidder man tilbage med ét spørgsmål: Behøver man som hobby-gamer overhovedet en PlayStation?

Umiddelbart er svaret nej. Microsoft løftede sløret for næsten 30 spil, der rammer Game Pass ved deres udgivelse fra nu og ind i 2022 – heriblandt altså ‘Starfield’, det næste udspil i den roste bilserie ‘Forza Horizon’ og det stemningsfyldte ‘Somerville’.

Og så har vi slet ikke nævnt ‘Redfall’, ‘STALKER 2’, ‘The Outer Wilds 2’, ‘Microsoft Flight Simulator’ og ‘Halo Infinite’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Inkarnerede PlayStation-fans vil sikkert indvende, at spillene også bliver tilgængelige på Sonys konsol, hvilket sådan set er korrekt.

Men her betaler man fuld pris for hvert spil, og PlayStation har ingen tjeneste med abonnement, hvor man får så meget værdi for en månedlig pris, som man gør med Game Pass.

Dermed opridsede Microsofts pressekonference også retningslinjerne for årets konsolkrig, som nu står endnu tydeligere: Er man ikke låst fast i PlayStation-lejren, får man mest for pengene med en Xbox.

Til gengæld man får endnu ikke de glimt af fremtidens teknologi, som PlayStation har triumferet med – heriblandt med det teknisk fremragende ‘Returnal’ og det vanvittigt underholdende ‘Ratchet & Clank: Rift Apart’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af