Studerende stjæler hinandens undervisningsnoter med ny funktion på iPhone

Studerende stjæler hinandens undervisningsnoter med ny funktion på iPhone
iPhone. (Foto: Youssef Sarhan/Unsplash)

Ordsproget »Work smarter, not harder« har aldrig været mere relevant end for den studerende Yann Bernillie, der lige nu går viralt for at kopiere sine medstuderendes noter.

Det sker på TikTok, hvor han har lagt en video op af sig selv, der planker undervisningsnoter fra en person på rækken foran.

Og inden du kommer for godt i gang, især hvis du er Android-bruger: Ja, dette har man længe kunne gøre med Google Lens – men nu er det altså blevet en del nemmere med Apple-enheder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Note-tyveriet sker med Live Text-funktion til iPhone, iPad og Mac, der gør det muligt at tage et billede af tekst for derefter at kopiere selve teksten fra billedet over i et dokument.

Desværre understøtter Live Text endnu ikke dansk, men kun syv sprog, heriblandt engelsk, fransk, spansk og tysk. Din telefon skal ligeledes være indstillet til et af disse sprog, før Live Text overhovedet dukker op.

På trods af dette er funktionen dog ganske effektiv, selv hvis man kopierer tekst på dansk. For selvom teksten er fyldt med stavefejl og underlige ord, giver det faktisk stadig mening, viser en hurtig test på et par meters afstand.

Det knap så moralske lifehack er i øvrigt en god påmindelse om, at du sjældent er den eneste, der kan se – og dermed også tage billeder af – hvad der sker på din skærm.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af