Det kronologiske feed er tilbage på Instagram

Det kronologiske feed er tilbage på Instagram
Instagram. (Foto: Kerde Severin/Pexels)

Så skete det: Instagrams mest savnede funktion vender tilbage, som det blev lovet i slutningen af 2021.

Platformen har annonceret, at de lancerer to nye muligheder for at sortere i dit feed, hvor du fremover kan vælge mellem at se indhold fra dine favoritter eller fra alle, du følger.

Og det bedste af det hele? Begge funktioner viser indholdet i kronologisk rækkefølge. Halleluja.

De to nye funktioner på Instagram. (Foto: PR)

Begge funktioner vil ligge under Instagram-logoet i appens venstre hjørne, hvor du kan veksle imellem dem, som du lyster.

Vælger du Favoritter, kan du udvælge op til 50 kontoer, hvor du kun ser deres opslag. Deres indhold vil desuden blive prioriteret højere i dit normale feed, hvor de markeres med en stjerne.

Når du tilføjer kontoer til din favorit-liste, bliver personerne bag ikke gjort opmærksom på, hvad du har gjort.

Vælger du derimod at se alle, du følger, får du serveret alt deres indhold. Men hvor det før er blevet sorteret ud fra en algoritme, bliver det nu altså kronologisk og vises i den rækkefølge, det er blevet slået op.

Der er dog et men. For i annonceringen lyder det samtidig, at Instagram vil »tilføje flere anbefalinger i dit feed baseret på dine interesser«.

Det kan dermed tyde på, at dit almindelige feed bliver endnu mere fyldt med indhold fra kontoer, du ikke allerede følger – hvilket er derfor, det allerede nu gøres nemmere at sortere i.

Opdateringen med de to funktioner udrulles løbende i den kommende tid, og du kan derfor risikere at vente lidt endnu, men den er altså på vej.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af