I dag siger Rusland farvel til Instagram

I dag siger Rusland farvel til Instagram
Instagram. (Foto: Jakob Owens/Unsplash)

Rusland slår hårdt ned på adgangen til sociale medier, og mandag den 14. marts er turen kommet til Instagram.

Blokeringen af platformen kommer som modsvar på Metas beslutning om at lade brugere fra flere russiske nabolande, heriblandt Ukraine, ytre sig hadsk og voldeligt mod russiske soldater. Det skriver The Verge.

Ifølge Instagram-chef Mosseri vil 80 millioner miste adgangen til platformen, som er en af landets mest populære tjenester.

»80 procent af den russiske befolkning følger en Instagram-konto uden for deres land«, skriver Mosseri på Twitter. »Det er ikke retfærdigt«.

Metas midlertidige ændring i indholdspolitikken skyldes ifølge platformens præsident, Nick Clegg, at de ellers ville være nødsaget til at fjerne indhold fra ukrainske brugere og andre østeuropæiske lande, som blot viser deres utilfredshed med krigen.

Det er dermed ikke tilladt at lave konkrete dødstrusler eller opfordringer til vold mod specifikke individer, men dækker derimod over generelle protester mod de invaderende styrker.

Med bandlysningen har den russiske befolkning nu hverken adgang til Facebook eller Instagram, imens adgangen til Twitter er begrænset, medmindre man på den ene eller anden måde omgår blokeringen.

Samtidig er nye videoer og livestreams på TikTok blevet stoppet mdilertidigt, dog ikke af Ruslands myndigheder, men derimod af firmaet selv.

Til gengæld har Rusland endnu ikke slået ned på Metas sidste platform, WhatsApp, der bruges af mange indbyggere til at kommunikere på tværs af landet samt med familie bosat i udlandet.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af