Ukraine i åbent brev til PlayStation: »Vi har brug for jeres støtte«

Ukraine i åbent brev til PlayStation: »Vi har brug for jeres støtte«
PlayStation 5. (Foto: PlayStation)

Ukraine har allerede haft held med at opfordre Apple til at stoppe salget af deres produkter i Rusland, og nu kommer turen måske til PlayStation.

I et opslag på Twitter skriver vicepremierminister Mykhailo Fedorov direkte til PlayStation og Xbox, at de bør lukke ned for adgangen til deres tjenester for russiske brugere.

»Hele verden slår den angribende part tilbage med sanktioner – fjenden skal lide store nederlag«, skriver Fedorov. »Men vi har brug for jeres støtte – i 2022 er moderne teknologi måske det bedste modsvar til tanks, raketangreb og missiler«.

Efterfølgende opfordres der til, at alle kontoer fra Rusland og Belarus midlertidigt blokeres, ligesom esportsorganisationer bør aflyse arrangementer i de to lande og samtidig bandlyse russiske og hviderussiske hold fra alle turneringer.

»Vi er sikre på, at dette vil motivere den russiske befolkning til at være proaktive og protestere mod den skandaløse militære aggression«, afslutter Fedorov.

Samme tone blev brugt i Ukraines åbne brev til Apple, hvor argumentet lød, at den yngre befolkning skulle rammes af sanktionerne, så de indså, hvilke konsekvenserne krigen har for dem.

Hverken Xbox eller PlayStation har kommenteret på Ukraines opfordring.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af