Microsoft understreger, at ‘Call of Duty’ fortsætter på PlayStation

Microsoft understreger, at ‘Call of Duty’ fortsætter på PlayStation
'Call of Duty: Modern Warfare 2'. (Foto: PR)

Da Microsoft i starten af 2021 annoncerede, at de havde til hensigt at opkøbe Activision Blizzard, var et af de helt store spørgsmål, hvorvidt ‘Call of Duty’-serien dermed skulle stoppe hos PlayStation.

Men nu understreger Xbox-giganten, at det ikke ville give mening, hvis serien i fremtiden udelukkende skulle udkomme til PC og Xbox. Det skriver spilmediet VGC.

Således har de i dokumenter til de brasilianske konkurrencemyndigheder, som lige nu undersøger Microsofts opkøb af Activision Blizzard, forklaret, at fremtiden for ‘Call of Duty’-serien kun er økonomisk holdbar, hvis alle platforme inkluderes.

»Sandheden er, at det simpelthen ikke er profitabelt for Microsoft at undlade at lancere Activision Blizzard-spil på rivaliserende konsoller«, lyder det, inden der tilføjes:

»En strategi som denne ville kun kunne betale sig, hvis Activision Blizzards spil kunne tiltrække et tilpast stort antal spillere i Xbox-økosystemet, og hvis Microsoft kunne omsætte mere fra salg, end de taber ved ikke at udgive et spil på en rivaliserende konsol«.

Selvom dokumenterne sælger Microsofts argument ganske overbevisende, så er det værd at bemærke, at firmaet førhen har prøvet at stille sig selv i et sympatisk lys overfor ‘Call of Duty’-fans uden at love alt for meget.

I første omgang var de lidt vage om seriens fremtid på PlayStation, inden de slog fast, at mindst tre kommende spil ville finde vej til konkurrentens konsol – men selv her var der plads til at trække lidt i land, hvis det skulle blive nødvendigt.

De tre spil er Microsoft nemlig tvunget til at lancere grundet en juridisk bindende kontrakt, og det er altså ikke udelukkende velvilje, der står bag løftet om den kommende trio af spil til PlayStation.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af