Nej, Instagram afslører ikke din præcise lokalitet til dine følgere

Nej, Instagram afslører ikke din præcise lokalitet til dine følgere
Instagram. (Foto: Jakob Owens/Unsplash)

En advarsel er gået viralt blandt firmaer, influencers og helt almindelige brugere på Instagram, som advarer mod en ny opdatering af appen, der angiveligt afslører din præcise lokalitet til alle dine følgere.

Men advarslen bunder i misinformation, der har grebet så vidt omkring sig, at Instagram nu selv har set sig nødsaget til at afvise anklagerne.

Ifølge det misvisende budskab, der breder sig både i udlandet og herhjemme hos danske profiler med flere tusinde brugere, skulle det sociale medie have introduceret ‘Præcis lokalitet’, der angiver din lokalitet, når du lægger et opslag op.

Men funktionen har faktisk været en del af iOS siden 2020, og den stammer slet ikke fra Instagram. Den er derimod tilgængelig for alle de apps, der har behov for at se, hvor du er, for at kunne tilbyde tjenester baseret på GPS-data.

Så selvom Instagram internt kan se, hvor du befinder dig, når du poster weekendens brunchbilleder, er der altså ingen fare for, at dine følgere kan følge med i samme detaljegrad.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ikke desto mindre er dette en god påmindelse om, at sociale medier og stort set alle andre apps på din mobiltelefon tracker din lokalitet – nogle mere end andre.

Er du blevet skræmt, kan du gå ind under Indstillinger > Anonymitet og derefter vælge Lokalitetstjenester, hvor du kan gennemgå, hvilke tjenester der holder øje med dig, ligesom du kan fjerne deres tilladelse til netop dette.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af