TikTok-filter går viralt, men møder kritik for urealistiske skønhedsidealer

TikTok-filter går viralt, men møder kritik for urealistiske skønhedsidealer
Selfie-tid. (Foto: Apostolos Vamvouras/Unsplash)

TikTok-filteret Bold Glamour er efterhånden her, der og alle vegne, efter det er gået viralt for sin evne til at opfriske brugernes ansigter.

Det er ikke nyt med de såkaldte skønhedsfiltre på TikTok, der fjerner urenheder i huden og fylder både læber og øjenbryn ud. Men denne gang er resultat så imponerende, at det på nogle virker skræmmende.

Det er netop derfor, at Bold Glamour lige nu oversvømmer manges For You Page og endda bevæger sig uden for TikTok til Twitter og Instagram.

Årsagen til, at Bold Glamour adskiller sig fra så mange andre skønhedsfiltre, skyldes i høj grad dets evne til at forblive på brugernes ansigt.

Andre filtre forsvinder ofte midlertidigt eller glitcher, hvis man for eksempel tager sin hånd op til ansigtet.

Dermed er det sværere at identificere det aktive Bold Glamour-filter, og netop derfor møder det kritik for at skabe urealistiske skønhedsidealer, fordi mange, især unge, ikke opfatter, at ansigter i videoerne ikke matcher brugernes virkelige udseende.

Ifølge brugeren Luke Hurd skyldes Bold Glamours imponerende effekt, at filteret er opbygget ved hjælp af maskinlæring, der gør det muligt at registrere hele ansigtet, selvom en del af det skjules.

En anden interessant detalje er, at imens mange filtre ofte udvikles af professionelle firmaer eller indholdsskabere, så er dette skabt af TikTok selv.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af