Din ultimative guide til Københavns bedste vintage- og secondhandbutikker

København er det rene vintage-mekka. Utroligt lækkert, men måske også en anelse uoverskueligt. Nu kommer vi dem med tunnelsyn og svedige håndflader til undsætning med en guide over vores favoritbutikker.
Din ultimative guide til Københavns bedste vintage- og secondhandbutikker
Foto: Jeremy Moeller/Getty Images

Med vores vintageguide har vi forsøgt at repræsentere Københavns forskellige bydele, så du kan gøre dig et genbrugsscoop, hvor end du befinder dig.

Vi har forsøgt at repræsentere forskellige stilarter, så der både er noget til de stilrene og til dem, der gakker ud.

Og vi har forsøgt at repræsentere forskellige pengepunge, så både en chefløn og et SU-budget kan brænde penge af.

Indre By

Wilen Store
Ruskindsjakker og oversized trenchcoats. Blondebluser og tætsiddende tubetoppe. Sommersandaler med hæl og spidse læderstøvletter. Wilen Store har stil. Og er samtidig super sexet. Desuden kører de et vildt godt accessories-game, der blandt andet tæller blomsterbælter, perlehalskæder med hjerter og en legendarisk sølv hårklemme, som de langhårede københavnere er helt obsessed med.

Læs mere og se udvalget på butikkens website og Instagram.

Hyskenstræde 16

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Thrift Planet
Hos Thrift Planet hersker der et farverigt, cute univers. Butikkens udvalg med vilde prints og materialer tilføjer Thrift Planet et Y2K-agtigt udtryk, selvom der også sagtens kunne gemme sig en hot 80’er palliettop eller en blomstret 70’er kjole. Secondhand-shoppen håndplukker sine items fra Berlin og diverse italienske byer.

Læs mere og se udvalget på butikkens website og Instagram.

Studiestræde 24

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Veras Vintage
»High-five, you’re so nice!« Sådan byder Veras Vintage dig velkommen på et skilt over døren, når du træder ind i kælderbutikken. På de tætpakkede bøjlerækker er der fuld fart på farverne, hvor særligt modetendenser fra 70’erne og 80’erne dominerer.

Og faktisk er Veras Vintage meget mere end bare kælderbutikken. Verdensmål, tøjbyttekoncept og loppemarkeder er bare tre af de mange initiativer, der arbejder for den samlede vision, de definerer i deres Instagram-bio: Et cirkulært genbrugsunivers, der bekæmper tøjspild.

Læs mere og se udvalget på butikkens website og Instagram.

Studiestræde 27

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

OSV Secondhand
OSV Secondhand forener det kvalitetsbevidste med en farvestrålende legesyge. Det betyder, at der vil være god chancer for at finde sig et egentligt stilrent mærkevare-item som en cardigan, skjorte eller polo, men i en farve eller et materiale, der gør det til helt sit eget. Her kan nævnes en skinnende, riflet cardigan eller en patchworkskjorte.

Læs mere og se udvalget på butikkens website og Instagram.

Peder Hvitfeldts Stræde 4

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Reseller
Er du på udkig efter en luftig skjorte, en kvalitetsstrik eller en simpel kjole med et flatterende fit? Så kunne det være, du skulle give Reseller et skud. Reseller er farligt lækkert indrettet, og med mærker som blandt andet Loewe, Acne Studios og Toteme dyrker butikken et klassisk og kvalitetsbevidst look.

Læs mere og se udvalget på butikkens website og Instagram.

Pilestræde 46

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nørrebro

Chamoi
Her kommer en vaskeægte vintageperle. Tøjet, du finder her, er som taget ud af ‘Sex and The City’, hvis de fire kvinder i New York havde bare en tand mere edge. Vi taler denim-korsettoppe, højskaftede støvler, store farvede bælter og cute miniskirts. Bare for at nævne en brøkdel. Butikken er desuden æstetisk pleasende til fingerspidserne.

Læs mere og se udvalget på butikkens website og Instagram.

Elmegade 3

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fremtiden
Røde Kors’ Fremtiden er drevet af frivillige, men modsat mange andre genbrugsbutikker kuraterer de deres udvalg, så du ikke behøver at rode kilometervis af forvaskede t-shirts igennem for at finde en skjult genbrugsskat. Her er der nøje udvalgt bikerjakker og nederdele med vilde print. Så er du til unikke items til billige priser, er Fremtiden stedet.

Læs mere og se udvalget på Instagram.

Nørrebrogade 40

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tú a Tú
Selvom Tú a Tú sælger stilrene streetstyle-fund, har vi her stadig at gøre med en farverig fætter. Der er gode chancer for, at du forelsker dig i sneakers, jeans og skjorter med farvekombinationer, du ikke før havde overvejet. Ganni, Stine Goya og Mads Nørgaard er eksempler på mærker, du måske kan få fingrene i her.

Læs mere og se udvalget på butikkens website og Instagram.

Jægersborggade 30

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Vesterbro

Szôba
I 2021 fyldte Olivia Lynglund et lokale i Saxogade med håndplukket tøj fra egne indkøbsture i Europa. Det blev til Szôba, der byder på alt fra Ecco-sko til en helt masse højkvalitets skind-items og denim og cargo i lange baner.

Læs mere og se udvalget på butikkens Instagram.

Saxogade 77

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jerome Vintage
Jerome Vintage emmer af klasse, kvalitet og kontor-core med farverne hvid, grå, sort, brun og blå. Her hedder det altså oversized blazere, men der kan også sagtens snige sig sexet silke og blonde ind på bøjlerne. Butikken er næsten værd alene at besøge for sin indretning, der står som en miniudgave af Kim Kardashians hjem. Stilren luksus. Eller bare »en virkelig smuk vintagebutik«, som Emma Chamberlain beskrev den i Vogue.

Læs mere og se udvalget på butikkens website og Instagram.

Vesterbrogade 36

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Frederiksberg

Paloma Vintage
Efter mere en to års pause åbnede Paloma Vintage op igen på Alhambravej sidste sommer. Noget, der faldt i god jord hos secondhand-entusiaster, der havde måttet undvære indehaveren Ferial Berris sans for at udvælge unikke styles. Her kan blandt andet nævnes en lang sort fløjlsjakke og en polkaprikket kjole.

Læs mere og se udvalget på butikkens Instagram.

Alhambravej 22

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I Blame Lulu
Kalder alle Frederiksbergfruer. Mangler man Prada-loafers, et Louis Vuitton-tørklæde eller måske et par denim Chanel-sandaler med blomst og hæl? Så er der gode chancer for at finde dét – eller noget der ligner – hos I Blame Lulu. Sidst jeg cyklede forbi butikken, hang der franske cottage-kjoler i vinduet.

Læs mere og se udvalget på butikkens website og Instagram.

Gammel Kongevej 101

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Amager

Adeje
Et af de nyeste skud på vintage-stammen ligger på Amager. Sidste år åbnede Adeje dørene op for en hypermoderne og velindrettet konceptbutik, der er både genbrug, kreativt værksted og café samlet i én.

Her kan man altså først tage sig et kig på bøjlerækken, der rummer et lille, men veludplukket udvalg af smukke vintagefund. Og bagefter lade sig friste af den friskbryggede kaffeduft. Skulle det være en ruskindsblazer, denimnederdel eller måske en Miss Sixty-bluse?

Læs mere og se udvalget på butikkens Instagram.

Amager Boulevard 126

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Østerbro

Lidkøb
Vi slutter af med en vaskeægte crowdpleaser. Hos Lidkøb bliver intet kurateret, og du kan derfor finde alt fra mærkevaretasker til en cute top til billige penge. Der er gode chancer for at gøre et scoop i Københavns største loppesupermarked, men du kan godt regne med at skulle sætte en halv dag af, hvis du vil kigge det hele igennem.

Læs mere og se udvalget på butikkens website og Instagram.

Strynøgade 7

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af